Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 5619 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

dynamická výšková kóta

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Jiří Závodný Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 15.úno.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Autocad 2008
Stav: Offline
Bodů: 2
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiří Závodný Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: dynamická výšková kóta
    Zasláno: 11.úno.2017 v 21:32
Zdravím, z nějakého důvodu mi nejde používat dynamické kačeny z GG menu, ale podařilo se mi vytvořit vlastní dynamický blok, který funguje i při různém natočení modelu. Každý blok má vlastní referenční čáru (úroveň +/-0). Text má nastavenou i masku pozadí. Kačenu už používám rok a nakreslil jsem s ní 5 projektů. V Autocadu 2010 funguje bez chyby.
Ke stažení zde: https://uloz.to/!r9TIDUO37Yb1/super-kacena-a-dalsi-vychytavky-dwg

Ať slouží!
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 5827
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.úno.2017 v 06:32
Dobrý den, 

můžete být prosím trošku konkrétnější? Co Vám nefunguje a jak vkládáte dynamické kačeny z GGmenu do výkresu?


Předem děkuji za informace




Upravil PepaR - 13.úno.2017 v 04:47
PepaR
Zpět nahoru
havraneek Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 08.zář.2017
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD 2015
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace havraneek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.zář.2017 v 15:54
Zdravím,

prosím jak nastavím tuto kačenu tak, aby se mi při změně měřítka změnila jenom výška textu a neměnila se mi délka od základny po kótované místo?
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 5827
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.zář.2017 v 01:54
Dobrý den,

nu u výškových kót je velikost textu řízena měřítkem bloku, které řídí současně velikost značky i hodnoty výšky. Při jejím tvoření nás nenapadla situace, kdy by někdo chtěl odlišné měřítko pro značku a text. Při editaci atributu by však mělo být možné na záložce Možnosti textu upravit jeho výšku.
PepaR
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6230:Jak nastavit zobrazení výškových kót Revitu ve tvaru ±0.000, +1.000 ?
Tip 10484:Kótování horní hrany stoupacího potrubí.
Tip 6444:Zobrazení výškových kót povrchu terénu v Civil 3D.
Tip 9806:Automatické výškové kóty - kačeny.
Tip 9426:Nelze vložit výškovou kótu na podlahu v půdorysu.
Tip 2641:Výšková kóta v Architectural Desktopu ukazuje nesprávnou hodnotu.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,406 sekund.