Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 6333 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Export Revit 2017.2 to SketchUp

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
milan d Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 28.pro.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autodesk Revit 2015-16
Stav: Offline
Bodů: 113
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace milan d Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Export Revit 2017.2 to SketchUp
    Zasláno: 12.úno.2017 v 17:36
Pozdravujem Vás, potrebujem poradiť. Máme investora a ten požaduje vyexportovať model Revit(u) do SketchUp(u). Daný model som jednoducho vedel exportovať do *.dwg formátu a v SketchUpe bol jednoducho importovaný.
Problém nastal pri dopracovaní modelu, ktorého veľkosť je cca 130Mb (jedná sa o rozsiahly 9 podlažný bytový dom). Daný model vyexportujeme do *.dwg formátu, no import do SketchUpu neprebehne korektne a model sa nevytvorí. Možno som niečo zle nastavil v tabuľke exportu do *.dwg.

Ďalšou možnosťou bol export do *.dxf (rovnako neúspešne).
Našiel som rovnako plugin spoločnosti SimLab SKP Exporter, no je to platená utilita za 99$.

Ďalšia skúšaná metóda: plugin Export to Lumion *.dae (rovnako neúspešne - Import Failed). 

Prosím o radu, či sa niekto z Vás už stretol s podobným problémom a ako ho vyriešil.
Ďakujem   
milan
Zpět nahoru
OPlavek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 16.pro.2004
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
Autocad,Revit
Stav: Offline
Bodů: 99
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace OPlavek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.úno.2017 v 18:02
Jednou jsme s tím také bojovali, SketchUp nebyl schopen načíst žádný ze standardních formátů. Nakonec jsme to řešili myslím přes 3ds Max ale už si přesně nepamatuju postup. Taky by to možná mohlo jít přes IFC.
Zpět nahoru
OPlavek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 16.pro.2004
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
Autocad,Revit
Stav: Offline
Bodů: 99
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace OPlavek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.úno.2017 v 18:46
Ještě mne napadlo že by to mohlo jít přes Fusion a A360.
Zpět nahoru
M.Koloc Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 19.čvc.2016
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Revit
Stav: Offline
Bodů: 2
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace M.Koloc Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.úno.2017 v 19:17
Jestli narazíte na řešení, také bych ho potřeboval.

Pro zajímavost, hledal jsem informace k programu Fusion a narazil jsem na prakticky stejný text české stránky CAD Studia a slovenské Graitec. Kdo od koho opisuje? :-)


Zpět nahoru
M.Koloc Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 19.čvc.2016
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Revit
Stav: Offline
Bodů: 2
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace M.Koloc Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.úno.2017 v 19:22
Zdá se že asi opisuje Graitec, slovenský text někde nedává smysl (vypuštěný odkaz) a navíc vypadá že je z Google Translate. CAD Studiu to nevadí?

CZ:

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 70448/cadstudio2.jpg


SK:

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 70448/graitec2.jpg


Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 5827
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.úno.2017 v 19:50
Dobrý večer, 

zkuste to prosím přes DWG, jen doporučuji v nastavení exportu zvolit export těles jako ACIS tělesa.

Jako alternativu lze použít asi plugin rvt2skp, avšak nemám to odzkoušeno.
PepaR
Zpět nahoru
milan d Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 28.pro.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autodesk Revit 2015-16
Stav: Offline
Bodů: 113
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace milan d Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.úno.2017 v 19:56
Tak posielam ešte nejaké terajšie experimentovanie:
1/
- stiahnutý a nainštalovaný bezplatný plugin: rvt2skp priamo Revitu
- prevedený export modelu veľkosti cca130Mb, trval 37min!!!.
- PC, procesor i7-6520HK CPU 2,7GHz, RAM 32GB, disk SSD NVMe PM951
- veľkosť po exporte neskutočných 1 017 238 477 Mb !!!!!!!!, nepomôže ani uloženie v SketchUp do nižšej verzie
2/
- stiahnutý a nainštalovaný SimLab SKP Exporter plugin: priamo Revitu
- prevedený export modelu veľkosti cca130Mb, trval 5min!!!.
- veľkosť po exporte  148Mb !!!!!!!!
- trial verzia,
- platený soft 99$

Budem sa ešte pokúšať o iné alternatívy exportu. Dám vedieť....
      
milan
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16647
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.úno.2017 v 20:03
@M.Koloc
Děkujeme za upozornění. Koukám, že náš text popisu Fusion 360 je skutečně ukraden ze 100 % (u některých termínů překladatel evidentně ani nevěděl oč jde). Ale není to poprvé, oni se vůbec "rádi inspirují" u zkušenějších. Nedávno jsme s nimi řešili ještě opovážlivější odcizení šablon z našeho vývoje pro Civil 3D a před cca 7 lety i podobné opakované kopírování textů našich CAD tipů jejich dnešní slovenskou pobočkou. Některé firmy to asi mají "v genech". Ale jsme si vědomi, že vepředu fouká a obrázek si nakonec udělají sami zákazníci.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 5827
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.úno.2017 v 20:38
Díky za zpětnou vazbu milan d. To DWG jste prosím zkoušel?
PepaR
Zpět nahoru
milan d Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 28.pro.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autodesk Revit 2015-16
Stav: Offline
Bodů: 113
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace milan d Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.úno.2017 v 20:45
Hneď po Vašej informácii o nastavení som spustil export do *.dwg AutoCad 2007.
Veľkosť súboru cca 33,2Mb (to je už OK).
Spustil som import daného súboru v SketchUp(e), a po cca 30min. sa správa akoby stále pracoval, tak ho ešte nechám bežať a hodine ho zruším. Ozvem sa ešte...
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 29887/import_dwg.jpg


milan
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 5827
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.úno.2017 v 04:26
Ještě doplním, že v případě velkých souborů se doporučuje Revití model pročistit. Např. pokud děláte venky, tak si omezte ořezovým kvádrem určitou oblast a „oholte“ projekt o vnitřní kce. Dále je dobré pročistit materiály, pokud je nepotřebujete atp.

Dále doplňuji komentář od kolegy Marka:
Ještě komentář od mého kolegy Marka „DWG nepřenese materiály, pluginy (např. Simlab 3D Plugins - SketchUp exporter for Revit) je obvykle přenesou a někdy částečně i modelovací funkcionalitu.


Upravil PepaR - 13.úno.2017 v 05:01
PepaR
Zpět nahoru
milan d Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 28.pro.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autodesk Revit 2015-16
Stav: Offline
Bodů: 113
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (3) Poděkování3   Citace milan d Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.úno.2017 v 11:51
Tak, po rôznych nastaveniach exportov (dwg, dxf, dae, fbx, ...export Blender, 3DS....)  a odskúšania pluginov (3Dwarehouse for Revit - not 2017, rvt2skp, SimLab SKP Exporter). 
Fusion 360-rovnako nie je zadarmo, ak aj ste platiteľom subscription ABDS2017.

Dovolím si zhodnotiť, že najlepší výsledok bol dosiahnutý plateným pluginom: SimLab SKP Exporter.
Veľkosť exportovaného modelu bola primeraná os zachovaním funkčnosti modelu.
Prajem všetkým pekný deň.
milan
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 5827
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.úno.2017 v 03:33
Díky moc za informaci a závěrečné info.
PepaR
Zpět nahoru
madep Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 01.pro.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Solid Edge 2D
Stav: Offline
Bodů: 24
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace madep Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.úno.2017 v 20:08
Ani mě to nepřekvapuje. Graitec jsou zoufalci.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 11173:VIPPřevod modelů mezi SketchUp a Revit.
Tip 9940:Jde do Revitu načíst SKP soubory ze SketchUp 2013?
Tip 7699:SKP soubory SketchUp 8 a Revit 2011.
Tip 6232:Jak vytvořit vizualizaci Revit projektu v aplikaci Piranesi?
Tip 4989:Načtení SketchUp modelů (.SKP) do Revitu.
Tip 8023:Jak přenést 3D modely ze SketchUp do AutoCADu?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,768 sekund.