Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 7733 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Měřítko objektu při kopii CTRL+C do jiného výkresu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Venca80 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 07.čvc.2008
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Civil 3D 2015
Stav: Offline
Bodů: 183
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Venca80 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Měřítko objektu při kopii CTRL+C do jiného výkresu
    Zasláno: 13.úno.2017 v 13:43
Za ta léta a léta práce v CADu jsem se s tím ještě nesetkal... Při kopírování entity (jakékoliv, např. obyčejné čáry - line) přes CTRL+C/V z výkresu 1 do výkresu 2 se tato zvětší 304,8x. Při kopírování entity z výkresu 2 do 1 je to v pořádku a velikost se nemění... Jedná se o výkresy, které jsem již takto dostal, původ neznámý, dost možná (pravděpodobně) "Non Autodesk"... Vzhledem k "měřítku" 304,8 v tom budou nějakou roli hrát jednotky - stopy, ale jak? Je někde nějaké další nastavení jednotek, kromě standardního dialogu JEDNOTKY? Nebo se jedná o nějakou "neopravitelnou" chybu ve výkrese(ch)?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16467
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.úno.2017 v 14:04
Těch proměnných ovlivňujících měřítko je více - viz:
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Venca80 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 07.čvc.2008
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Civil 3D 2015
Stav: Offline
Bodů: 183
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Venca80 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.úno.2017 v 14:55
Mě právě zaráží, že se to děje u obyčejné čáry (ne jen u bloku, xrefu nebo něčeho podobného)...
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16467
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.úno.2017 v 15:01
Jakmile kopírujete z výkresu do výkresu, má to vždy charakter bloku (vkládaného DWG).
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6817:VIPAutoCAD nereaguje na nastavení jednotek a bloky, xrefy a rozvržení a ctrl+v objekty vkládá zvětšené.
Tip 153:Nelze kopírovat PROXY objekt nebo objekt s OD přes Clipboard.
Tip 6745:Jak měnit měřítko objektu vkládaného ze schránky (ctrl+v)?
Tip 4580:Proč mi AutoCAD 2006 a vyšší vkládá bloky v jiném měřítku.
Tip 5766:Připojování Xrefu, vkládání bloku nebo kopírování objektů je velmi pomalé.
Tip 9610:Jak změnit měřítko DWG objektů jen ve vertikálním směru?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,250 sekund.