Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 5922 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Otevření modelu z Tekly v Inventoru

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Jirka85 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 27.říj.2011
Používám:
inventor2012
Stav: Offline
Bodů: 14
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jirka85 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Otevření modelu z Tekly v Inventoru
    Zasláno: 15.úno.2017 v 14:29
Dobrý den,
Je možné otevřít model, který je vytvořen v Tekle v inventoru tak, aby se nechoval jako jedno plošné těleso, ale jako jednotlivá objemová tělesa? Do inventoru načítám model vyexpotrovaný v Tekle ve formátu dwg, po načtení se chová jako plošné těleso rozlámané na velký počet ploch a model je příliš velký
Zpět nahoru
rychetsky Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 09.bře.2009
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
AutoCAD 2015, Product Design Suite Ultimate 2015
Stav: Offline
Bodů: 300
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rychetsky Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.úno.2017 v 15:08
Dobrý den,
to je to nejhorší co si můžete pro práci s Inventorem přát. Tekla je největší zlo ve vesmíru.
Je možnost si v Mechanicalu převést plošné prvky na objem, pak export do STEPu a pak import do Inventoru. Je to příjemná činnost na dlouhé zimní večery. Pošlete mi do vzkazu váš email a já vám pošlu postup, jak si nastavit Mechanical...pokud ho tedy máte. V obyčejném "holém" Autocadu to nepřevedete...to aby vám to zase Autodesk tolik neusnadňoval LOL
Zpět nahoru
Vondruš Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 16.říj.2015
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Inventor,Solidworks
Stav: Offline
Bodů: 49
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vondruš Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.úno.2017 v 15:19
Teklu neznám ale neuměla by uložit rovnou do STEPu? Nebo by to mohlo jít přes Fusion 360, ten umí všechny možné formáty.
Zpět nahoru
rychetsky Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 09.bře.2009
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
AutoCAD 2015, Product Design Suite Ultimate 2015
Stav: Offline
Bodů: 300
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rychetsky Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.úno.2017 v 15:42
Tekla je povrchový modelář, takže po ní sice můžete chtít objemový STEP, ale nevydolujete to z ní.
Máme s Teklou každodenní zkušenosti...můžete mi věřit.
Je řešení, že si ten, kdo používá Teklu zakoupí https://teklastructures.support.tekla.com/2016/en/ext_multi-converter
Do toho se ale většině firem pracujících v Tekle nechce.
Zpět nahoru
Jirka85 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 27.říj.2011
Používám:
inventor2012
Stav: Offline
Bodů: 14
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jirka85 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.úno.2017 v 06:56
Děkuji
Mechanical mám. Je to vždycky strašná práce pracovat s tak šíleně velkým modelem. Můj email jiri.travnicek.01@centrum.cz.
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1237
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.úno.2017 v 07:03
Co nějak tak to https://www.youtube.com/watch?v=2j0hbA1Mcig???< id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
Kubeczka Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD 2008, Inventor 2008
Stav: Offline
Bodů: 100
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kubeczka Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.úno.2017 v 12:26
Můžu taky prosit o zaslání postupu?
Děkuji předem
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,484 sekund.