Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 5083 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Dynamický blok atributy a viditelnost

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
erd1234 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 03.dub.2014
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Civil 3D 2017
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace erd1234 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Dynamický blok atributy a viditelnost
    Zasláno: 15.úno.2017 v 16:45
Zdravím,
nedaří  se mi vytvořit dynamický blok s atributem a stavy viditelnosti. Při přepínání viditelnosti se nemění viditelnost atributů a zobrazuje se pouze jeden, (editoru viditelnosti fungují správně). Můžete mi prosím poradit, jakým způsobem mám atributy definovat, aby blok fungoval? Když atribut vložím jako konstantní, tak viditelnost funguje správně (ale takový atribut neposunu atd.), jinak nikoli.
Přikládám příklad, chci dvě viditelnosti "čtverec" s atributem čtverec a "trojúhelník" s atributem trojúhelník.

Připojené souborydwguploads/55932/Viditelnost.dwg


Děkuji za radu.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16700
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.úno.2017 v 16:49
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
erd1234 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 03.dub.2014
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Civil 3D 2017
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace erd1234 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.úno.2017 v 17:01
Ano to funguje, ale já bych potřeboval polohou atributu (textu) ve výkrese měnit, aby mi text nezasahoval do dalších objektů. Je možné toho nějak docílt? Text bohužel posouvat také nelze. Jinak budu nucen vytvořit mnoho bloků bez viditelnosti.
Zpět nahoru
erd1234 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 03.dub.2014
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Civil 3D 2017
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace erd1234 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.úno.2017 v 17:13
Omlouvám se za zbytečný dotaz, přidám k atributu posun a je to. Trochu kostrbaté, ale cíl splněn.

Děkuji za předchozí rychlou odpověď.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10760:Proč atribut dynamického bloku nereaguje na stav viditelnosti?
Tip 11401:Operace s atributy uvnitř bloku - dynamické pole.
Tip 4804:Dynamický popis dynamického bloku.
Tip 7024:Jak vložit značku drsnosti povrchu?
Tip 5805:Blok s trvale horizontálním atributem.
Tip 8592:Vypnutí dynamického náhledu při změně vlastností objektů.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,188 sekund.