Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 3965 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Kopírování souborů Inventoru přes Desing Assistant

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Léňovo Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 20.zář.2016
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autodesk Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 13
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Léňovo Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Kopírování souborů Inventoru přes Desing Assistant
    Zasláno: 20.úno.2017 v 09:29
Zdravím Vás,

potřebuji radu...

mám vytvořenu sestavu a z ní výstupní výkresy.

Jde o to, že potřebuji tuto sestavu "nakopírovat". Dokud jsem k dané sestavě měla pouze jeden výstupní výkres, tak nebyl problém. V Desing Assistantu jsem zkopírovala sestavu vč.souvisejících dílů a daným výkresovým výstupem a vše bylo OK.

Nicméně nyní narážím na problém, k dané sestavě mám čtyři výkresové výstupy. Přes Desing Assistant si stejným způsobem "zkopíruji" vč. všeho závislého jeden výstup, ale jak vysvětlím u zbylých výkresových výstupů, že si k nim má pamatovat cesty sestavy a prvků v novém umístění?


Děkuji. Lena
Zpět nahoru
Mrázek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 05.říj.2004
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Inventor 2014, AutoCAD 2014, Vault Pro 2014
Stav: Offline
Bodů: 1119
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mrázek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.úno.2017 v 09:53
Mám dojem, že tohle DA neumí. Určitě to jde velmi jednoduše pomocí Vaultu (používáme Professional, ale měl by to umět i Vault Basic) a jinak "ruční práce" - udělat si kopie nenapojených výkresů ve file manageru (třeba Průzkumník) a pak v jednotlivých výkresech použít příkaz "Nahradit referenci modelu" na záložce Správa (mám AI 2014, doufám, že ve 2017 to bude podobné)
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2014, ACADM2014, Catia V5/20
Zpět nahoru
Radek001 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 10.dub.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017 / Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 421
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Radek001 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.úno.2017 v 10:10
Přesně jak píše p. Mrázek.
Záložka "Správa", Karta "Nahradit referenci modelu". Anebo stará dobrá metoda zašantročení :-)
Osobně používám postup pomocí nahrazení reference raději něž prostou záměnu ve Vault. Jde o to, že takto je ihned vidět výsledek nahrazení a např. "ulítlé kóty" jsou vidět, lze je ihned opravit. 
Radek Štěpánek
OTIS, mechanical engineer
Zpět nahoru
Ľubomír Pápay Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Slovensko
Používám:
AIS2009, AIS 2012
Stav: Offline
Bodů: 766
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ľubomír Pápay Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.úno.2017 v 10:23
Stará dobrá metóda "zašantročení"...od A do Z viem presne čo robím, a je to aj rýchlejšie...a od kedy je k dispozícii funkcia vo výkrese - nahradiť referenciu modelu, alebo ako sa to volá, je to ešte rýchlejšie...
DA absolutne nepoužívam....podľa mňa je to utilitka ktorá by mohla ašpirovať na titul " the best user unfriendly SW". Nikdy som tomu neprišiel na chuť...
Ale tých čo ju používajú samozrejme rešpektujem, možno je chyba vo mne...


Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
Radek001 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 10.dub.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017 / Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 421
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Radek001 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.úno.2017 v 10:25
...chyba vo mne....
Myslím, že je nás víc... "dobře vadných" ;-)
Radek Štěpánek
OTIS, mechanical engineer
Zpět nahoru
Léňovo Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 20.zář.2016
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autodesk Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 13
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Léňovo Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.úno.2017 v 13:18
Děkuji všem za rady, dělám jen to co jsem okoukala z různých školících videí... kopírování používám velmi často, takže každý nápad, který mi urychlí efektivně práci jen a jen vítám. :-) Vyzkouším...
Zpět nahoru
Mrázek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 05.říj.2004
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Inventor 2014, AutoCAD 2014, Vault Pro 2014
Stav: Offline
Bodů: 1119
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mrázek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.úno.2017 v 14:45
V tom případě by pro vás mohla metoda "zašantročení" být zajímavá jako alternativa, když nic jiného nezabere. Jedná se o to, že si uděláte příslušné kopie souborů a pak původní soubory přemístíte někam mimo cestu projektu (popřípadě dočasně přejmenujete). Při otevření předem připravené kopie (např. sestavy) se vás to postupně ptá, čím nahradit chybějící soubory. Dá se to použít obecně jak pro náhradu dílů v sestavě (systémově "Komponenta - Nahradit) tak pro přemapování zdrojového souboru pro výkres (systémově Nahradit referenci modelu). Dřív jsem tuto metodu používal často, protože nic jiného neexistovalo. Ale pokud už systémové příkazy existují, je pro mne pohodlnější je použít. Pochopitelně po nasazení Vaultu dělám většinu těchto operací v něm.
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2014, ACADM2014, Catia V5/20
Zpět nahoru
Léňovo Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 20.zář.2016
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autodesk Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 13
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Léňovo Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.úno.2017 v 14:57
Děkuji. :-) vyzkouším vše. Vault je pro mne španělská ves, ještě jsem ho ani neotevřela...
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 798
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.úno.2017 v 08:48
Pokud je k dispozici Vault, je to jednoznačně nejlepší volba. Ale pokud ne, tak v DA se to dá taky provést.
- Otevřete vrcholovou sestavu
- Vyhledáte odkazované dokumenty
- Provedete přejmenování
- Uložíte
 
 
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 9996/20170221-01.png

 

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 9996/20170221-02.png

Zpět nahoru
Lubomír Polesný Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 30.zář.2010
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD, AutoCAD Mechanical, Autodesk Inventor
Stav: Offline
Bodů: 329
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lubomír Polesný Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.úno.2017 v 08:56
Dobrý den,
 
jestli tomu rozumím správně, tak máte výkres sestavy. Sestava obsahuje součásti, které mají výkresy. Vy chcete zkopírovat výkres sestavy, sestavu, součást a výkresy.
Pokud použijete standardní kopírování v Design Assistantu, tak se zkopírují pouze soubory podřízené a standardně se do kopie nedostanou výkresy součástí.
Lze ale v Design Assistantu zařídit, aby se zkopírovaly výkresy součástí:
V horní části Design Assistantu vyberete součást, která má výkres. Dále zaškrtnete všechny zaškrtávátka ve střední části a kliknete na "Najít soubory". V dolní části by se měl najít výkres této součásti. Zde ve sloupci "Akce" zvolíte kopírovat a zadáte standardním způsobem nový název souboru.
 
P.S.: Koukám, že můj kolega už odpověď napsal...
 
Lubomír Polesný

CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
Mrázek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 05.říj.2004
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Inventor 2014, AutoCAD 2014, Vault Pro 2014
Stav: Offline
Bodů: 1119
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mrázek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.úno.2017 v 09:37
Já jsem tušil, že to jde, pouze jsem myslel, že vyhledávání je omezeno na výkresy podřízených souborů (dílů, podsestav). Pokud jsem pochopil Lenku, tak ona má několik výkresů generovaných z hlavní sestavy. Ale teď jsem to vyzkoušel a funguje to i na tento případ.
Přesto bych upřednostnil řešení s nahrazením reference modelu, protože DA je zvláště u větších sestav docela pomalý.
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2014, ACADM2014, Catia V5/20
Zpět nahoru
Radek001 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 10.dub.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017 / Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 421
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Radek001 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.úno.2017 v 10:02
Ano, jde to, ale...
Nemůžu si pomoct, ani mě DA k srdci nepřirostl. Podrbat se za levým uchem pravou rukou taky lze, přesto raději použiju ruku bližší. A pokud mám za svoji práci zodpovídat, mám rád věci pod kontrolou. To je právě (dle mě) největší slabina DA. Udělat se tam dá skoro vše, ale to prostředí, nepřehlednost... Děkuji, vyzkoušet a pryč.
Radek Štěpánek
OTIS, mechanical engineer
Zpět nahoru
Vobořil Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 18.pro.2013
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
AutoCAD
Stav: Offline
Bodů: 17
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vobořil Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.úno.2017 v 11:24
Design Asistent vypadá jednoduše, ale je dost komplikovaný na používání. Daleko lepší je zkopírovat to rovnou ve Vaultu. Tam je to taky logičtější.
Zpět nahoru
Léňovo Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 20.zář.2016
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autodesk Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 13
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Léňovo Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.úno.2017 v 12:10
Pánové, vy mi dáváte...

Děkuji mnohokrát všem ještě jednou, ano již jsem docílila svého a ano opravdu mám několik výkresů generovaných z jedné sestavy...

Ale vše již funguje.
Zpět nahoru
madep Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 01.pro.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Solid Edge 2D
Stav: Offline
Bodů: 8
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace madep Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.úno.2017 v 20:21
Dovolím si jeden typ. Firma, která vyvinula doplněk do Inventoru Woodwork, vydala úžasnej nástroj Assembly Copier a není drahý. Já pracuju v Inventoru od roku 2004 a design assistant od té doby nedoznal žádné změny a je strašně nepřehlednej. Ale nástroj Assembly Copier je naprosto perfektní a reflektuje potřeby uživatelů kteří nemají Vault.
Zpět nahoru
Ľubomír Pápay Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Slovensko
Používám:
AIS2009, AIS 2012
Stav: Offline
Bodů: 766
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ľubomír Pápay Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.úno.2017 v 21:02
A dá sa využiť aj na "neúplné" duplikovanie zostavy? Teda že sa skopírujú iba niektoré party a zvyšné, neskopírované sa použijú v pôvodnej aj v novej zostave? (niekedy to takto robím, ak nejde o veľký projekt a chcem znížiť počet výkresov...)

Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
Radek001 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 10.dub.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017 / Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 421
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Radek001 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.úno.2017 v 10:29
To Madep: Díky ta tip. Assembly Copier vyzkouším.
To Léňovo: Pomoci ženě mi činí potěšení. Věřím, že nejen mě Wink
Radek Štěpánek
OTIS, mechanical engineer
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor, PDSU 2016
Stav: Offline
Bodů: 133
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.úno.2017 v 19:08

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 37298/Výstřižek_2017-02-22_19-03-27.JPG



Zdravím,
možná to tu už bylo, " ilogic design copy ", co to vyzkoušet.
A navíc, existuje složka projektu "Workgroups", ve které se vytvoří potřebné podsložky pro dodatečné dokumenty i výkresy. Pak je ale nejlepší, dle mého názoru, funkce "pack and go" a opravdu nic se neztrácí.
Mluvím samozřejmě o lokální, jednouživatelské stanici bez Vaultu.
Jan Binder
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 11325:Jak zkopírovat sestavu včetně souvisejících výkresů?
Tip 4232:V místní nabídce u souboru .IPT chybí položky Pack & Go a Design Assistant.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 1282:Jak vytvořit v Inventoru AVI animaci s rozumnou velikostí souboru?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,563 sekund.