Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 3371 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Autocad 2017 - digitalizování uprostřed křivek

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
sochna Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 02.čer.2016
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autocad MAP3D 2017
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace sochna Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Autocad 2017 - digitalizování uprostřed křivek
    Zasláno: 20.úno.2017 v 10:32
Dobrý den:

Prosím zkušenější o radu. Mám tu Autocad MAP 3D 2017 - 2D režim.
Mám dvě křivky - řekněme, že jsou to inženýrské sítě běžící skoro rovnoběžně< id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">

Můžete mi prosím poradit jak mohu zakreslit další křivku (případně digitalizovat), tak aby mi procházela přesně mezi těma dvěma křívkama uprostřed? 
Potřebuji defakto vytvořit Osu 

Děkuji 
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16693
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.úno.2017 v 11:12
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
sochna Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 02.čer.2016
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autocad MAP3D 2017
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace sochna Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.úno.2017 v 14:58
Moc děkuji pane Michl

Funguje to parádně v DWG, u mě je to složitější tím, že pod Oborovým modelem (tedy DB) toto stejně jako mnoho dalších věcí nefunguje, nicméně řešením je převod DB do DWG a pak vytvořenou Osu importovat do DB.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16693
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.úno.2017 v 18:57
Ano, DB-prvek není opravdová geometrie, se kterou by takovéto utility uměly pracovat. Nemusíte ale převádět celý výkres, stačí nejprve použít na daném objektu "Extrahovat geometrii z prvku" a na výsledku pak "Aktualizovat prvek z geometrie" (nebo "Zařadit").
 

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 9/db-geom.png

 
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
sochna Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 02.čer.2016
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autocad MAP3D 2017
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace sochna Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.úno.2017 v 08:27
2 Michl: 

Díky moc, po Extrahovat geometrii z prvku mi to jde, zpět do DB (Oborového modelu) jsem to dostal přes formulář Konvertovat existující geometrii a přiřadit ji k prvku v dialogu 

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4675:Jak vytvořit osu mezi dvěma křivkami?
Tip 227:V mém výkresu najednou přestal fungovat transparentní ZOOM. Nemohu přejít uprostřed příkazu na jiný detail.
Tip 634:Jak poznám typ licence, pod kterou mi běží AutoCAD? Kdy mi vyprší časově omezená licence?
Tip 11024:Jak zkonstruovat osu dvou křivek? (osovou křivku)
Tip 4398:VIPDialogy AutoCADu a Inventoru se mi zobrazují uprostřed obrazovky. Jak tomu zabránit?
Tip 10982:Proč mi instalátor Product Design Suite 2017 nenabízí instalaci AutoCADu?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,391 sekund.