Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 6248 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

OS X - import kótovacího stylu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
TheHitchhiker Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 19.úno.2017
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD 2015 MAC OS
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace TheHitchhiker Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: OS X - import kótovacího stylu
    Zasláno: 21.úno.2017 v 16:40
Ahoj,
chtěl bych se zeptat, jestli je možné importovat kótovací styl, případně nějak upravit defaultní kótovací styl. Bohužel jsem prohledal všemožný fóra, rady po internetu, tohle fórum a k řešení tohoto problému jsem se nedostal.

Jedná se o AutoCAD 2015 for MAC (pro operační systém OS X).

Díky za odpověď

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16653
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.úno.2017 v 18:01
Ano, je. Kótovací styly si můžete upravovat ve Správci kót.stylů. Viz nápověda:
 
S importováním je to trochu složitější - importovat jde výkresy/šablony.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
TheHitchhiker Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 19.úno.2017
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD 2015 MAC OS
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace TheHitchhiker Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.úno.2017 v 19:17
To je super, děkuju moc za rychlou odpověď. Už jsem to nastavil a snad se mi podaří i rozumně nastavit velikost písma popisu kóty a hraničící úsečky. Jako nováček v AutoCADu mám možná mylný pocit ohledně "měřítka". Pochopil jsem, že nerýsuju v měřítku, je tedy jedno, jestli si pro 2 metry zadám 2/200/2000 (já zadávám si vzdálenosti v milimetrech), ovšem teď, když jsem si velikost písma nad kótou nastavil na 2.5, očekávám, že to je velikost v mm. (50) je už téměř viditelné. Jak tedy tohle nastavení velikosti písma chápat?


Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16653
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.úno.2017 v 19:32
To je častý dotaz. Ano, kreslit můžete v libovolných jednotkách. Kótovat můžete buď v modelovém prostoru (velikost textu musíte nastavit podle měřítka a jednotek modelu) nebo ve výkresovém prostoru v rozvržení (velikost textu zadáváte rovnou v mm "papíru").
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 237:Nedokumentované \X - Jak zadat podlomenou kótu (část textu kóty nad, část pod kótovací čarou)?
Tip 3637:Víceřádkové texty kót pomocí řídících znaků.
Tip 7330:Podpora operačních systémů v Autodesk Maya.
Tip 8849:Kompatibilita AutoCADu for Mac s OS X 10.8 (Mountain Lion).
Tip 4835:Rychlé vytvoření upraveného kótovacího stylu.
Tip 11049:Jak změnit polohu modelu na izometrii.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,250 sekund.