Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 3176 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Export do DNG

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Jiri.Dostal Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
INV 2014, MCAD 2014, Vault 2014 Pro
Stav: Offline
Bodů: 404
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiri.Dostal Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Export do DNG
    Zasláno: 24.úno.2017 v 11:22
Nemáte někdo zkušenost s převodem 3D modelu Inventoru (IPT, IAM) do formátu Microstation DNG?
 
Nějaké informace jsem našel na fórech Autodesku, ale zatím se mi nedaří.
Můj postup:
 - v Inventoru export IPT do DWG
 - v AutoCADu Mechanical otevřu DWG a dám export do DNG
 
Dojde k tomu, že vyskočí hláška, že AutoCAD našel objekty, které nelze exportovat a zda chci pokračovat v exportu zbylých objektů. Vzhledem k tomu, že je ve výkresu jen jeden objekt, tak se nevyexportuje nic.
 
Zádrhel ale může být i v tom, že při exportu je vyžadována šablona DNG, kterou jsem neměl, ale našel jsem na stránkách Autodesku šablony pro export do DNG, ale pro verzi 2015 (mám 2014).
 
Neměl by někdo případně k dispozici šablonu pro export DNG (v mm pro 3D) pro verzi 2014?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16122
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.úno.2017 v 14:09
Buď zkuste v AutoCADu model převést na jiný typ (např. povrchový) nebo zkuste do Microstation načíst výměnný 3D formát z Inventoru - např. STEP.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Jiri.Dostal Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
INV 2014, MCAD 2014, Vault 2014 Pro
Stav: Offline
Bodů: 404
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiri.Dostal Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.úno.2017 v 15:32
Do Microstation načítat nepotřebuji, ani jej nemám k dispozici. Zákazník požaduje model ve formátu DGN, tak hledám cestu jak mu vyhovět.
 
Po předvedení na povrch je výsledek stejný.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16122
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.úno.2017 v 15:43
A normální 3D model nakreslený v AutoCADu, kvádr, koule, vám exportovat jde?
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
milan d Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 28.pro.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autodesk Revit 2015-16
Stav: Offline
Bodů: 82
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace milan d Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.úno.2017 v 22:46
DWG formát nemusite exportovať. Microstation vie *dwg formát jednoducho otvoriť a rovnako vie s ním aj pracovať. Zaleží na verzii MicroStationu. Pre istotu iba daný *.dwg výkres uložte do nižšej verzie dwg, napr. 2007
milan
Zpět nahoru
Jiri.Dostal Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
INV 2014, MCAD 2014, Vault 2014 Pro
Stav: Offline
Bodů: 404
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiri.Dostal Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.úno.2017 v 07:35
Nejde exportovat ani objekt vytvořený přímo v AutoCADu (3D těleso, povrch).
Myslím, že problém bude v šabloně exportu.
Zpět nahoru
milan d Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 28.pro.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autodesk Revit 2015-16
Stav: Offline
Bodů: 82
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace milan d Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.úno.2017 v 09:01
Nič neexportujte, ak môžte pošlite daný výkres. Dám Vám ho do *.dgn 
milan
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16122
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.úno.2017 v 09:07
Pokud zvolíte standardně nainstalovanou 3D šablonu, nebude s ním problém. Ale DGN export nepodporuje většinu 3D objektů, takže jistější je opravdu načíst 3D DWG až v Microstation.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Jiri.Dostal Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
INV 2014, MCAD 2014, Vault 2014 Pro
Stav: Offline
Bodů: 404
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiri.Dostal Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.úno.2017 v 09:18

Původně odeslal(a) milan d milan d napsal(a):

Nič neexportujte, ak môžte pošlite daný výkres. Dám Vám ho do *.dgn 

Děkuji vám za ochotu, ale bohužel toto pro mě není řešení.

Nejedná se totiž o jednorázovou záležitost a tak musím být schopný převod udělat sám, protože nemohu pro převod každého souboru a jejich změn někoho otravovat.

 

 

Zpět nahoru
Jiri.Dostal Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
INV 2014, MCAD 2014, Vault 2014 Pro
Stav: Offline
Bodů: 404
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiri.Dostal Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.úno.2017 v 09:27
Původně odeslal(a) Vladimír Michl Vladimír Michl napsal(a):

Pokud zvolíte standardně nainstalovanou 3D šablonu, nebude s ním problém.
Standardně nainstalovanou šablonu právě nemám. Pouze staženou ze stránek Autodesku, ale pro verzi 2015, já mám 2014.
 
Původně odeslal(a) Vladimír Michl Vladimír Michl napsal(a):

Ale DGN export nepodporuje většinu 3D objektů.
To bude možná také vysvětlení, proč to nejde.
Zpět nahoru
milan d Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 28.pro.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autodesk Revit 2015-16
Stav: Offline
Bodů: 82
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace milan d Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.úno.2017 v 09:41
MicroStation Vám 100% otvorí kompletný 3D model *.dwg (bez importu). Som dlhoročný užívateľ a vlastník licencie daného software, takže vám to potvrdzujem z prvej ruky. Určite by som na Vašom mieste neprevádzal žiaden export, ale dohodol sa s druhou stranou o odovzdaní danej práce v *.dwg formáte. V MicroStation si užívateľ otvorí daný výkres vo formáte *.dwg a potom si môže určiť, či si ho uloží!!!, nie exportuje!!! vo formáte *dgn verzie V7, popr. V8. Prajem pekný deň.       
milan
Zpět nahoru
Jiri.Dostal Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
INV 2014, MCAD 2014, Vault 2014 Pro
Stav: Offline
Bodů: 404
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiri.Dostal Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.úno.2017 v 15:32
Napsal jsem zákazníkovi, že DNG neumíme a zeptal se jej, v čem chce model otevírat. Tak uvidím.
Zpět nahoru
Vondruš Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 16.říj.2015
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Inventor,Solidworks
Stav: Offline
Bodů: 31
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vondruš Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.úno.2017 v 16:14
To bude určitě v Microstation. Ale tak jako AutoCAD bez problémů rovnou otevře DGN, Microstation bez problémů otevře DWG.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,359 sekund.