Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
VlJanecek ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Stav: Offline Bodů: 463 |
![]() Zasláno: 06.dub.2006 v 08:59 |
Díval jsem se na stránku Xanadu na soupis novinek v Inventoru 11 a zaujala mne tam informace o kaskádových licencích. Co si mám pod tím představit?
Nevíte kdy dorazí krabice s Inventorem 11 když mám subscription? Vl.Janeček |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Online Bodů: 21950 |
![]() |
Kaskádové lincencování je nová funkce správce síťových licencí FlexLM, který je v aplikacích řady 2007 (+Inventor11, Revit9). Uplatní se u "složených" produktů jako je Inventor, Revit Series, apod. Dáme k tomu nějaký vysvětlující tip do databáze. PS: pokud máte anglický Inventor, dostanete R11 každým dnem - pokud máte verzi českou, je třeba vyčkat na uvedení lokalizované verze Inventoru (cca za 2 měsíce) |
|
![]() |
|
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
Doposud jsem měl jen zkušenosti s upgrade. Tam se žádalo o nový licenční soubor. Jak to je u subscription - je také potřeba nový licenční soubor? A ještě dotaz. FlexLM je nový? Půjde nainstalovat (ručně) na WinNT4 server? |
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Online Bodů: 21950 |
![]() |
Subscription je jen obchodní varianta upgrade, technicky/instalačně se tím na upgrade nic nemění. Při postupném/kombinovaném přechodu je potřeba použít vždy tu nejnovější verzi FlexLM (podporuje i starší verze). Nový FlexLM už NT4 oficiálně nepodporuje, ale ručně se dá přesvědčit... |
|
![]() |
|
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
Subscription je mi tedy jasný. Licenčním souborem jsem měl na mysli soubor licencí - ne manažera. Jde o to, že potřebuji postupně instalovat lidem novou verzi SW, ale než k nim dojdu, musí pracovat na staré verzi. Často to také požadují - mají rozdělanou práci a nemůžou se zdržovat přechodem na nový SW. Při posledním upgrade (2002->2006) jsem to udělal tak, že jsem dočasně složil starý a nový soubor licencí do jednoho a ono to kupodivu chodilo. Jde mi o to, jestli s novým mechanismem přidělování licencí to půjde taky. Co se týká manažera licencí, je v 2007 jiný, než v 2006? Jinak se na kaskádové licence moc těším, protože současný stav mi silně nevyhovuje. Máme nějaké licence Mechanicalu 2006 a nějaké IS10 a dost špatně se to kočíruje. |
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Manažer licencí je ve 2007/AI11 stejný jako ve 2006/AI10 (tedy FlexLM), jen jde o jeho novější verzi (mj. podporující právě to kaskádování). Mechanismus licenčních souborů a přidělování licencí se nemění.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,191 sekund.