Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 1308 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Problem s tlacou MTEXT

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
lukiki Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 17.zář.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Civil3D 2015
Stav: Offline
Bodů: 21
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace lukiki Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Problem s tlacou MTEXT
    Zasláno: 10.bře.2017 v 10:50
Dobry den, mam problem s tlacou textov z CADu. Vo vykrese (obr 1) mam normalne pismo, ale ked dam vytlacit, je vnutro kazdeho pismena biele (obr 2). pri exporte do PDF je to zazase ok (obr 3). Cim to moze byt?
Obr 1: http://public.tmr.sk:5000/sharing/uApAxMbMp
Obr 2: http://public.tmr.sk:5000/sharing/ucmowHHSl
Obr 3: http://public.tmr.sk:5000/sharing/Pply2ndbW
Zpět nahoru
vbehun Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad R10 >>> Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 1087
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vbehun Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.bře.2017 v 11:56
Předpokládám, že proměnná FILLMODE je nastavena na hodnotu 1.
Na jakou tiskárnu tisknete?
=^..^=
Zpět nahoru
lukiki Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 17.zář.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Civil3D 2015
Stav: Offline
Bodů: 21
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace lukiki Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.bře.2017 v 13:57
No ono mi to robia vsetky tlaciarne, aj ploter, aj PDF Creator.   Pismena su vzdy prazdne.  A ked dam export do PDF pri akomkolvek nastaveni tlaciarne, vtedy je to v poriadku.  Skusal som aj FILLMODE, ten mam na hodnote 1. 

DOPLNENE:  mal som TEXTFILL na hodnote 0. Prvy raz pocujem o takej premennej :-)
Takze dal som na hodnotu 1 a je to vsetko OK, neviem ako sa mi to podarilo prepnut. :-)



Upravil lukiki - 10.bře.2017 v 14:03
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2048
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.bře.2017 v 14:08
A co TEXTFILL?
J. Mantlík

Zpět nahoru
Mrázek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 05.říj.2004
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Inventor 2014, AutoCAD 2014, Vault Pro 2014
Stav: Offline
Bodů: 1116
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mrázek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.bře.2017 v 14:28
Ano,
vykreslování textu řídí proměnná textfill (pro vyplněné texty nastavit na 1), fillmode je na výplně, 2D tělesa a široké čáry
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2014, ACADM2014, Catia V5/20
Zpět nahoru
lukiki Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 17.zář.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Civil3D 2015
Stav: Offline
Bodů: 21
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace lukiki Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.bře.2017 v 15:15
Dakujem :-)
Zpět nahoru
vbehun Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad R10 >>> Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 1087
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vbehun Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.bře.2017 v 10:23
Při tom množství proměnných Autocadu se nelze divit, že člověk nějaké časem zapomene.
Naštěstí existuje péčí CAD studia udržovaná rubrika Tipy a triky, kde se dá vyhledávat.
Správné řešení je zde (jak píší kolegové nahoře).
=^..^=
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 5820
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.bře.2017 v 18:11
Třebas pomůže: 
Připojené souborypdfuploads/270/Promenne_AutoCADu_5_0.pdf

PepaR
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 975:VIPNefungující (neznámý) příkaz MATCHPROP (KOPIEVLAST), OBDÉLNÍK, MTEXT nebo CUI.
Tip 3857:VIPDoplnění vlastních symbolů či textů do nabídky MText/Symbol.
Tip 2622:VIPJak převést TrueType text na plochy?
Tip 1896:VIPJak vytvořit víceřádkový kótovací text?
Tip 4368:Jak přepnout AutoCAD 2006 (a vyšší) na starou verzi MText editoru?
Tip 10527:VIPChyba "Windows Installer" při instalaci AutoCAD LT 2016 pod Win10.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,203 sekund.