Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 3893 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Popiska místností

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
petrik11 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 24.bře.2015
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AutoCAD2014, AutoCAD2015
Stav: Offline
Bodů: 15
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace petrik11 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Popiska místností
    Zasláno: 11.bře.2017 v 22:53
Zdravím,
již jsem se naučil mnohým věcem s dynamickými bloky a teď se snažím vytvořit popisku místnosti.
Tedy abych vyplnil Číslo místnosti, Název místnosti a zvolil křivku místnosti a vypočítala se automaticky plocha ve správném formátu.

Bohužel vždy musím po zvolení křivky, znovu navolit, že chci Plochu a pak upravit formát pro přepočet a doplnění přípony.
Nejde nějak nastavit, aby se vždy u bloku, když vyberu křivku Vzala hodnota plochy s mnou již nadefinovaným formátem?
Takto je to zbytečné, opakující se klikání.

Děkuji
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 5820
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.bře.2017 v 06:46
Tvorbu legendy místností lze řešit různě. Buď přes pole, kde je nevýhoda, kterou popisujete (šlo by na to asi udělat nějakou aplikaci) anebo zkuste aplikace třetích stran.

Pro sebe (a pro ostatní) jsme s kolegou z CF (Chop) vytvořili v roce 2006 lisp aplikaci MISTNOST, kde stačí ukázat na křivku a převezme se hodnota plochy a obvodu v metrech čtverečních, metrech, kdy tyto jsou zapsány jako statický text o atributu bloku.

Výše popsané je součástí GGmenu (www.jremes.cz/cad-bim/) a je to popsáno i v článku AutoCAD ve stavební praxi, 4. díl.


Upravil PepaR - 12.bře.2017 v 16:59
PepaR
Zpět nahoru
zdrk Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 03.kvě.2007
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015
Stav: Offline
Bodů: 1712
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace zdrk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.bře.2017 v 08:20
Řeším to kopírování bloku včetně křivky. Křivku pak jen upravím dle místnosti. Dělal jsem hodně pokusů a nakonec to vzdal.
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 5820
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.bře.2017 v 08:26
Zkopírováním bloku a křivky se vytvoří nové ID, které zůstane provázané s textovým polem v atributu bloku? Pokud ano, tak je to dobrá vychytávka a bude dobře fungovat, snad jen s výjimkou zaoblených místností, kde bude výhodnější křivku vytvořit přes HRANICE (_BOUNDARY).


PepaR
Zpět nahoru
petrik11 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 24.bře.2015
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AutoCAD2014, AutoCAD2015
Stav: Offline
Bodů: 15
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace petrik11 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.kvě.2017 v 15:10
Vyřešil jsem skoro vše co jsem potřeboval.
Jen mám jeden zásadní problém.
Vytvořil jsem si pomocí režimu viditelnosti možnost zobrazit jen určité části z popisky.

Bohužel, když třeba nechám zobrazené jen číslo místnosti, tak se mi zbylé atributy při extrakci dat v tabulce nezobrazí. Jak mohu dostat do tabulky i atributy bloku, které jsou jen skryté pomocí viditelnosti?
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 5820
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.kvě.2017 v 07:19
Dobrý den, 

jsou dvě, ne úplně ideální možnosti, jak by to šlo vyřešit:
  1. Před extrakcí si vyberte všechny bloky a nastavte jim ve vlastnostech viditelnost atributů tak, jak je chcete extrahovat. A pak vše vraťte do původního stavu.
  2. Vytvořte si neviditelný atribut, kde odkážete textovým polem na hodnotu v atributu, který je řízen stavem viditelnosti. Nemám tuto cestu odzkoušenu, píšu to z hlavy, kdyžtak prosím napište, jak to dopadlo. U této varianty je nevýhoda dvou exportovaných sloupců.
PepaR
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4957:Tabulka místností před vytvořením místností v modelu.
Tip 3024:Zobrazuje Revit čistou nebo hrubou plochu místnosti?
Tip 10449:Jak změnit jednotky v popisce?
Tip 4825:Společný popis či plocha pro více místností.
Tip 6489:Barevné plochy místností v 3D pohledu Revitu.
Tip 7788:VIPJak změnit výšku pro výpočet plochy místností?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,234 sekund.