Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4705 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

AutoCAD zamrzne při otevírání/zavírání výkresu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
pavel.romasek Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 07.led.2008
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2008 LT
Stav: Offline
Bodů: 2
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace pavel.romasek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: AutoCAD zamrzne při otevírání/zavírání výkresu
    Zasláno: 14.bře.2017 v 07:24

Zdravím, znenadání mi začal "zamrzat" Autocad (Autocad 2008 LT + Windows Vista - nesuďte mě, prostě to nechávám dožít). Zničehonic mi přestalo fungovat otevírání a zavírání výkresů z nabídky Soubor. Cad přestane fungovat, resp. zasekne se (Program Autacad LT Application neodpovídá) a musím ho zavřít. Když přetáhnu soubor z prohlížeče (total comanderu) na horní lištu Autocadu, nebo když zavírám Autocad a potvrzuji ukládání souborů, funguje to normálně.

Neměli byste prosím tip, co s tím? Zkoušel jsem opravit instalaci Autocadu z originálního CD (ano, ještě stále ho mám), ale ta mi nefunguje, hlásí mi to že rozhraní .NET není nainstalováno, i když jsem NET frameworks podle různých návodů přeinstaloval...

Děkuji za pomoc!

Zpět nahoru
vh-projekce Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 14.bře.2017
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2008 LT
Stav: Offline
Bodů: 9
Řešení Řešení
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vh-projekce Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.bře.2017 v 08:19
Tak jsem zkusil odinstalovat novou aktualizaci Avastu a otevírání a zavírání zas funguje normálně. Kdyby se to zase nějak "pokazilo", dám vědět, ale takhle to vypadá, že to způsoboval antivir...
Zpět nahoru
martin.biras Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 07.říj.2013
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD, Revit, Navisworks
VIP
Stav: Offline
Bodů: 78
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (2) Poděkování2   Citace martin.biras Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.bře.2017 v 13:13
Dobrý deň, 
s podobným problémom som sa stretol ešte pri mojom AutoCAD-e 2007 (taktiež som mal Windows Vista), príčina bola ale iba v "zdanlivom zamŕzaní" - tzn. mal som dialógové okno otvárania mimo obrazovku.

Skúste prosím vyskúšať niektorý z nasledovných postupov:

Zpět nahoru
vh-projekce Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 14.bře.2017
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2008 LT
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vh-projekce Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.bře.2017 v 13:39
Bohužel mi to píše, že mám omezený přístup. Řešil jsem účet s panem Jiřím Šedou, psal mi, že už ho mám aktivovaný, ale tyhle odpvědi zatím nevidím :-(
Zpět nahoru
josefk Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 02.srp.2007
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
AutoCad LT 2010, Cadkon 2011
Stav: Offline
Bodů: 81
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace josefk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.bře.2017 v 11:38
Mám obdobný problém AutoCad LT 2010 win. 7.
Zpět nahoru
jalli Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 20.čvc.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 1
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jalli Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.bře.2017 v 15:03
Dobrý den,
mám podobný problém, ale zamrzá mi při příkazu Uložit jako a při Tisku. (jen Ulož funguje).
Zkoušela jsem autocad odinstalovat a znovu nainstalovat. Začalo vše funogvat normálně, ale po pár hodinách se problém vrátil.
Děkuji za jakékoliv rady
Zpět nahoru
vh-projekce Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 14.bře.2017
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2008 LT
Stav: Offline
Bodů: 9
Řešení Řešení
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vh-projekce Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.bře.2017 v 08:19
Tak jsem zkusil odinstalovat novou aktualizaci Avastu a otevírání a zavírání zas funguje normálně. Kdyby se to zase nějak "pokazilo", dám vědět, ale takhle to vypadá, že to způsoboval antivir...
Zpět nahoru
josefk Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 02.srp.2007
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
AutoCad LT 2010, Cadkon 2011
Stav: Offline
Bodů: 81
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace josefk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.bře.2017 v 10:01

Ano je to přesně tím Avastem. Včera jsem obnovil systém před aktualizací Avastu a vše bylo OK. Zakázal jsem aktualizace Avastu, ale stejně se aktualizoval a dnes zase nejdou otevírat soubory.

Zpět nahoru
vh-projekce Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 14.bře.2017
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2008 LT
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vh-projekce Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.bře.2017 v 10:12
Avast jsem odinstaloval, hodil jsem tam AVGčko free (je to asi prašť jako uhoď) a s tím to je bez problémů. Ale to by se z toho jeden... :-(
Zpět nahoru
josefk Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 02.srp.2007
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
AutoCad LT 2010, Cadkon 2011
Stav: Offline
Bodů: 81
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace josefk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.bře.2017 v 11:28
Obdžel jsem zprávu z Avastu. Nemohl jsem vyzkoušet protože jsem ho musel odinstalovat. S ním se fakt nedalo dělat.
Dobrý den,

děkujeme za kontaktování zákaznické podpory.

Mohli byste prosím zkusit odinstalovat komponentu "Behavioralní štít" (Ovládací panaly - přidat odebrat aplikace - Avast - změnit).

Dejte mi prosím vědět, zda to pomohlo, děkuji.

ToM
 
The Avast Support Team
Zpět nahoru
vh-projekce Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 14.bře.2017
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2008 LT
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vh-projekce Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.bře.2017 v 11:41
No on to nebyl jediný problém, který vznikl po instalaci aktualizace Avastu. Některým kamarádům se dle ohlasů na FB kvůli Avastu vrátilo BSOD :-)
https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-performance/bsod-after-a-short-time-each-time-after-longing-on/fd24aba4-c6fc-4674-8dae-04a3216e3c12
a
https://forum.avast.com/index.php?topic=199176.0
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4728:VIPAutoCAD na delší dobu zamrzne při spouštění.
Tip 4640:VIPSpouští se váš AutoCAD nebo Civil pomalu? Zrychlete jej.
Tip 595:Nemůžete v AutoCADu otevřít více než jeden výkres?
Tip 5766:Připojování Xrefu, vkládání bloku nebo kopírování objektů je velmi pomalé.
Tip 3997:Zavírání MapGuide stránek v MSIE způsobuje chybu Internet Exploreru.
Tip 1911:AutoCAD havaruje při otevírání výkresu z Mechanical Desktopu.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,750 sekund.