Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4111 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Nastavení materiálu u nové součásti

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
svestka.r Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 25.říj.2016
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor 2017, Catia V5
Stav: Offline
Bodů: 8
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace svestka.r Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Nastavení materiálu u nové součásti
    Zasláno: 15.bře.2017 v 14:07
Jde nějak nastavit (iLogic?) výchozí soubory tak, aby při tvorbě nového souboru nebo plechu vyskočilo okno iVlastnosti a já mohl nastavit materiál ještě předtím, než začnu modelovat? 
Zpět nahoru
Jiri.Dostal Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
INV 2014, MCAD 2014, Vault 2014 Pro
Stav: Offline
Bodů: 442
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiri.Dostal Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.bře.2017 v 15:11
Určitě to udělat půjde. Ale myslím si, že než vymýšlet na jakou událost má pravidlo reagovat, je snazší, přiřadit si pro vyvolání okna iVlastností klávesovou zkratku a zvyknout si ji používat.
Někdy je přílišná automatizace na škodu.
Zpět nahoru
svestka.r Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 25.říj.2016
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor 2017, Catia V5
Stav: Offline
Bodů: 8
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace svestka.r Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.bře.2017 v 08:49
Pravidlo by podle mě nebylo potřeba. Chtěl bych to u každého nově vytvořeného dílu.
Zpět nahoru
Jiri.Dostal Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
INV 2014, MCAD 2014, Vault 2014 Pro
Stav: Offline
Bodů: 442
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiri.Dostal Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.bře.2017 v 11:30
Pravidlo = iLogic (pravidlo iLogic) Smile
Pokud byste chtěl tuto funkci, tak je potřeba doprogramovat to co byste dělal "ručně" klikáním, např. pomocí pravidla iLogic. V tomto případě bude vytvoření pravidla jednoduché (otevřít dialog iVlastností), problém bude s tím, kdy se má pravidlo spustit. Tzn. najít událost, která bude nastavovat pouze při vytvoření nové součásti (nevím, zda taková událost v API existuje).
Zpět nahoru
svestka.r Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 25.říj.2016
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor 2017, Catia V5
Stav: Offline
Bodů: 8
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace svestka.r Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.bře.2017 v 11:50
Ano, spouštěč událostí tam je jako "nový dokument", předpokládám, že by to mělo být ono. Případně by to stačilo před prvním uložením.
Zpět nahoru
Jiri.Dostal Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
INV 2014, MCAD 2014, Vault 2014 Pro
Stav: Offline
Bodů: 442
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiri.Dostal Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.bře.2017 v 12:18
Pak je to jednoduché. Vložit iLogic pravidlo se zobrazením příslušného formuláře do šablony a spouštět pravidlo na danou událost.
Takže jste si to nakonec vyřešil sám Smile
Zpět nahoru
svestka.r Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 25.říj.2016
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor 2017, Catia V5
Stav: Offline
Bodů: 8
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace svestka.r Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.bře.2017 v 12:29
A o to iLogic pravidlo mi právě jde. V tom se vůbec neorientuju....Ermm
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 853
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.bře.2017 v 15:50
Dávat iLogic kód přímo do šablon je velmi nešťastné. Jde o to, že potom ten kód zůstává ve všech dokumentech, které z té šablony vzniknou a je v tom bordel.
Lepší je vytvořit si samostatné externí pravidlo, které založí nový dokument a následně nastaví materiál.¨
Další věc je jak zvolit a zobrazit výběr materiálů. Na to iLogic nic speciálního nemá a napsat to není úplně jednoduché.
 
Zpět nahoru
svestka.r Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 25.říj.2016
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor 2017, Catia V5
Stav: Offline
Bodů: 8
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace svestka.r Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.bře.2017 v 16:22
Mě nakonec bude stačit asi stačit tohle...

Upravil svestka.r - 17.bře.2017 v 10:24
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 8631:Mluvící iLogic pravidlo pro kontrolu materiálu součásti Inventoru (výchozí materiál).
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 7593:Jak změnit materiál u součástí v Obsahovém centru?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,391 sekund.