Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 3645 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

acad.pgp "neznámý příkaz"

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Stehno Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 01.bře.2017
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2017, Civil2017, 3DSMax2017
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Stehno Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: acad.pgp "neznámý příkaz"
    Zasláno: 15.bře.2017 v 20:43
Zdravím, 

vždy jsem používal moji oblíbenou zkratku pro příkaz ořež a sice "asd", protože se to úžasně rychle píše. Nyní po reinstalaci systému jsem si opět nainstaloval stejnou verzi AutoCADu a sice 2017. Když se ale pokusím nyní upravit soubor acad.pgp, tak to tuto zkratku buď vůbec neregistruje nebo jí to rozpozná, ale napíše "neznámý příkaz". Nepomáhá ani přes aliasedit (editor zkratek), kde nastává druhá varianta. 

Podrobněji druhá varianta: 
napíšu > asd
našeptávač nabísí hned zkratku ASD (TRIM)
Enter nebo mezerník
"neznámý příkaz ASD" 
tudíž zkratka je rozpoznána, ale následně to používá asd a ne trim (ořež) a nechápe to jako příkaz. 

Hledal jsem stejné potíže online, ale nakonec jsem to vzdal. Nenašel jsem nikoho s naprosto stejnou obtíží. 

Dovedu bez té zkratky žít, ale rád bych to vyřešil. 

Děkuji. 
Zpět nahoru
vbehun Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad R10 >>> Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 1087
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vbehun Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.bře.2017 v 08:30
Uživatelské zkratky je vhodné dávat na konec originálního souboru "Acad.pgp".
Nemáte zkratku ASD ("ASD,      *Trim" nebo "ASD,      *Ořež") v souboru dvakrát?

Pokud jde o český, lokalizovaný Autocad, neosvědčilo se používání ALIASEDIT:
- pokazí diakritiku a příkaz pak není rozpoznán.
Raději jiný textový editor, třeba obyčejný Notepad.


=^..^=
Zpět nahoru
Stehno Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 01.bře.2017
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2017, Civil2017, 3DSMax2017
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Stehno Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.bře.2017 v 09:38
Ano, Aliasedit opravdu nepřináší zajímavé výsledky, mám českou lokalizaci. Hází to dokonce často chyby. Jinak acad.pgp jsem upravoval i v textovém editoru. Zkoušel jsem noho kombinací, několikrát jsem zkoušel aliasedit s tím, že jsem to pak smazal. Stejně tak jsem zkoušel dát zkratku do různých míst acad.pgp, a skoušel jsem i vyhledávat, zda nemám duplicitní zkratku. Bohužel ani jedno z toho to není. Problém bude asi jinde. Ale děkuji za odpověď. 
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1065
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.bře.2017 v 10:46
Tady máte správný postup.


-klinknu na "A", napíšu PGP a enter.
- v pgp souboru se to dává VŽDY na konec
- jestli máte český autocad, pak dejte příkaz česky.
- nemělo by vadit že máte něco vícekrát, bere se to poslední
vaše syntaxe je pro ENG autocad
*ASD,  *Trim
CZ autocad:
*ASD,  *Ořež
Lépe nechte poslední řádek volný
použijte příkaz _reinit pro znovu načtení.

Pokud tento postup nebude fungovat, pak můžete řešit problém

Pozn. Ve videu jsem nemohl použít vaše ASD páč mě to přebíjí náký lisp.


Upravil johny - 16.bře.2017 v 11:03
Zpět nahoru
vbehun Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad R10 >>> Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 1087
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vbehun Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.bře.2017 v 10:58
Původně odeslal(a) johny johny napsal(a):

...páč mě to přebíjí náký lisp.


Co dělá ten příkaz ASD u tazatele?
Není to globální jméno nějakého lispu, jak píše johny, který je třeba definován v "acaddoc.lsp",
ale není k nalezení?


Upravil vbehun - 16.bře.2017 v 11:02
=^..^=
Zpět nahoru
Stehno Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 01.bře.2017
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2017, Civil2017, 3DSMax2017
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Stehno Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.bře.2017 v 15:30
Velmi děkuji uživateli Johny. Nyní už to funguje. Zdá se, že chyba byla opravdu to, že jsem měl anglický výraz bez pomlčky, respektive, že jsem neměl příkaz český. Což je zvláštní, vsadil bych svoje boty na to, že jsem zkoušel oba. Ale ať už to bylo, jak chce, nyní už to funguje a já moc děkuji. 
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 906:Jak zefektivnit práci v Architectural Desktopu?
Tip 9898:Jak vyvolat příkaz REINIC bez dialogu?
Tip 7367:Anglické zkratky příkazů v českém AutoCADu.
Tip 1947:Jak zajistit okamžitý přístup k nové zkratce (aliasu)?
Tip 975:VIPNefungující (neznámý) příkaz MATCHPROP (KOPIEVLAST), OBDÉLNÍK, MTEXT nebo CUI.
Tip 9544:Přejmenování příkazů AutoCADu/LT - např. U namísto Zpět.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,313 sekund.