Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 2956 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

AutoCad 2012 velká velikost DWG v MegaBytech

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Gaba.cz Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 25.kvě.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2012
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Gaba.cz Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: AutoCad 2012 velká velikost DWG v MegaBytech
    Zasláno: 16.bře.2017 v 10:50
Dobrý den,

už si nevím rady jak zmenšit výkres, mám tam pár textů, pár schématických značek a výkres má 14MB. Zkoušel jsem vše možné co jsem se tu dočetl, ale bez výsledku. Soubor DWG přikládám, mohl by se na to nekdo kouknout a poradit jak ty MB sundat dolů?

https://uloz.to/!b7pBwjE3wDDs/legenda-dwg
Heslo: autocad2012


Děkuji
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1033
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.bře.2017 v 10:53
Musíte si najít stáhnout DGN purge, ale jestli máte LT tak tam to stejně nefunguje.
Ten výkres byl teda maso, trvalo to hooooodně dlouho (2-3 min?)



Upravil johny - 16.bře.2017 v 10:58
Zpět nahoru
honzic Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 05.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Stav: Offline
Bodů: 113
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (2) Poděkování2   Citace honzic Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.bře.2017 v 11:02
Tak jsem Vám to "vyčistil". Big smile


Připojené souborydwguploads/89/LEGENDA_cisty.dwg
Zpět nahoru
Gaba.cz Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 25.kvě.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2012
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Gaba.cz Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.bře.2017 v 11:04
Mám plnou verzi Autocat 2012. Děkuji za opravený výkres. Prosím o podrobnější popis jak tohoto výsledku dosáhnu :).

Zdědil sem to pokolegovi a mám to nahrané asi v 60 výkresech, která maji až 30 MB:)
Zpět nahoru
honzic Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 05.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Stav: Offline
Bodů: 113
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace honzic Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.bře.2017 v 11:19
Já jsem si na to udělal lisp. Je to takové sofistikovanější čištění výkresu. Ten lisp si nahrajete do autocadu příkazem appload. Pak si ho spustíte pomocí zkratky cv.

Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1033
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.bře.2017 v 11:23
Standardně je k dispozici hotfix pro 2012.

Jinak od verze 2015 je tento integrovaný do autocadu, takže lze použít standardní purge. Já mám 2016, takže jsem použil PURGE.

A upravte si verzi autocadu ve vašem profilu. Informace jestli máte LT nebo ne je zásadní.
Zpět nahoru
Gaba.cz Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 25.kvě.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2012
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Gaba.cz Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.bře.2017 v 11:38
Pánové, oběma Vám moc děkuji, už to šlape jak má!!!!

Veliké Díky M.G.
Zpět nahoru
vbehun Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad R10 >>> Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 1082
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vbehun Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.bře.2017 v 11:46
Nové funkce (a mimochodem i menší objem souboru DWG) jsou důvodem pro upgrade na aktuální verzi Autocadu. Jenom ta cenová politika Autodesku není vždy v souladu s možnostmi zákazníků.


=^..^=
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1033
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.bře.2017 v 11:54
Původně odeslal(a) vbehun vbehun napsal(a):

Nové funkce (a mimochodem i menší objem souboru DWG) jsou důvodem pro upgrade na aktuální verzi Autocadu. Jenom ta cenová politika Autodesku není vždy v souladu s možnostmi zákazníků.

Byl bych opatrný s těmi zkratkami. Např. co se týče celkové rychlosti softwaru, tak 2012 je špička a každá novější verze je pomalejší, od 2015 ještě o hodně víc pomalejší.
Zpět nahoru
vbehun Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad R10 >>> Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 1082
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vbehun Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.bře.2017 v 12:12
Nemohu to tak úplně potvrdit, neboť mezi těmito verzemi se vyměnil i pracovní stroj. Snížení rychlosti prozatím nepozoruji.
Snažím se co nejvíce potlačit zbytečné grafické efekty a stále odolávám ribbonu (také ten má na rychlost vliv).
=^..^=
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,266 sekund.