Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 5824 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

změna měřítka při ukládání IDW do DXF

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
karvinak1 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 20.pro.2012
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace karvinak1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: změna měřítka při ukládání IDW do DXF
    Zasláno: 17.bře.2017 v 06:44
Hezký den přeji, mám problém s měřítkem při ukládání IDW výkresu do DXF. Používám jej často pro ukládání rozvinů plechových dílů pro pálení na laseru. Do výkresu IDW vložím rozvin v měřítku 1:1. Uložím jako DXF. Když jej následně otevřu v AutoCADu rozvin není 1:1, ale úplně jiném měřítku. Kde dělám chybu? Prošel jsem fórum ale nikde jsem nenarazil na tento probleém. Děkuji. Inventor 2017 + AutoCAD 2017.
Zpět nahoru
Mrázek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 05.říj.2004
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Inventor 2014, AutoCAD 2014, Vault Pro 2014
Stav: Offline
Bodů: 1116
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mrázek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.bře.2017 v 07:01
Jaké je to "jiné" měřítko? Nemůže být problém v nastavení jednotek (např. měřítko 1:25,4 při nastavení jednotek "inch").
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2014, ACADM2014, Catia V5/20
Zpět nahoru
Radek001 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 10.dub.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017 / Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 421
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Radek001 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.bře.2017 v 07:05
Osobně bych spíš doporučil zvážit tvorbu DXF pro pálení z prostředí modelu. U DXF z výkresu je třeba odfiltrovat "hodně omáčky" - poznámky...
Radek Štěpánek
OTIS, mechanical engineer
Zpět nahoru
Mrázek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 05.říj.2004
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Inventor 2014, AutoCAD 2014, Vault Pro 2014
Stav: Offline
Bodů: 1116
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mrázek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.bře.2017 v 07:09
Já používám prostředí výkresu běžně - na prvním listu s rámečkem a razítkem mám okótovanou součást a na druhém listu (pouze čistý list bez rámečku a razítka) rozvin. Po exportu do dxf předávám na laser jenom druhý list. Pokud mám správně nastavené jednotky, je všechno O.K.
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2014, ACADM2014, Catia V5/20
Zpět nahoru
Radek001 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 10.dub.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017 / Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 421
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Radek001 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.bře.2017 v 07:15
Může být. Mě se zase osvědčilo DXF z modelu, nemám druhý list.
Ale pokud je výsledek OK, tak si myslím, že je celkem jedno, kudy se jde do Říma. Hlavně v klidu a s nohama v teple :-) 
Radek Štěpánek
OTIS, mechanical engineer
Zpět nahoru
karvinak1 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 20.pro.2012
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace karvinak1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.bře.2017 v 07:19
skusim dělat ten druhý list děkuji za radu. Jinak mám nastavene "mm"
Zpět nahoru
karvinak1 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 20.pro.2012
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace karvinak1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.bře.2017 v 07:22
to použití druhého listu zabralo - Mrázek - děkuji mooooc
Zpět nahoru
Radek001 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 10.dub.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017 / Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 421
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Radek001 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.bře.2017 v 07:24
A já blahopřeju. Aj p. kolegovi Wink
Radek Štěpánek
OTIS, mechanical engineer
Zpět nahoru
Mrázek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 05.říj.2004
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Inventor 2014, AutoCAD 2014, Vault Pro 2014
Stav: Offline
Bodů: 1116
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mrázek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.bře.2017 v 07:35
Rádo se stalo
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2014, ACADM2014, Catia V5/20
Zpět nahoru
Cheff Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 19.led.2006
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2)
Stav: Offline
Bodů: 869
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Cheff Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.bře.2017 v 09:49
Napadá mě příčina - nebyl na předchozím mvýkresu vložen nejdříve jiný pohled než rozvin 1:1 (měřítko výkresu je definováno z prvního pohledu, tak že ten je 1:1 zbytek se dopočítává).
Zpět nahoru
karvinak1 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 20.pro.2012
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace karvinak1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.bře.2017 v 09:52
ANO BYL :)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8997:Jak urychlit ukládání do starších verzí DWG (ULOŽJAKO)?
Tip 10095:VIPSnadné automatické ukládání PDF kopie při uložení IDW/DWG výkresu.
Tip 9560:iLogic makro pro export IDW/DWG výkresu Inventoru do DXF.
Tip 6424:VIPPoužití konstrukčních čar náčrtu ve výkresovém pohledu sestavy Inventoru.
Tip 8631:Mluvící iLogic pravidlo pro kontrolu materiálu součásti Inventoru (výchozí materiál).


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,359 sekund.