Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 2395 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Licencování pronájmů

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2017, Revit ->2017
Stav: Offline
Bodů: 2972
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Licencování pronájmů
    Zasláno: 22.bře.2017 v 09:38
Jaký je způsob multi-licence pronájmu? Dnes mám třebas 20 licencí na flex serveru, 25 PC a 30 uživatelů, kteří se mi pohybují mezi počítači s cestovními profily. Při pronájmu musím (tak jsem to aspoň dělal při acadLT x-user pronájem) určit 20 uživatelů, kteří mají nadefinováno užití licence, co s těmi dalšími 10?

Díky
Zpět nahoru
Jiří Šeda Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 04.bře.2005
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 48
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiří Šeda Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.bře.2017 v 10:56
U lokálních licencí je nutné zadat uživatele a jim přiřadit licence.
U síťových (multi-user) licencí není potřeba přiřazovat - tam máíe licenční soubor umístěný na licenčním serveru, ke kterému se klienti připojují. Licenci si lze i vypůjčit na delší dobu pro práci offline.
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2017, Revit ->2017
Stav: Offline
Bodů: 2972
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.bře.2017 v 11:04
Díky, a zůstávají i HULA licence ve stejném počtu jako multi-user licence?
Zpět nahoru
Jiří Šeda Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 04.bře.2005
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 48
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiří Šeda Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.bře.2017 v 12:00
Samozřejmě, u síťových pronájmů si o HULA žádáte stejně jako v případě trvalých licencí. Počty zůstávájí stejné.
Jen u lokálních pronájmů již není HULA, tam se do domácího PC přihlašujete stejným účtem jako do pracovního.
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2017, Revit ->2017
Stav: Offline
Bodů: 2972
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.bře.2017 v 12:03
Paráda, moc děkuji. Sice nechápu, co je na původním modelu licencování pro Autodesk tak drahé (obsluha mi přijde úplně stejná), že ho musí odbourávat, ale to je jejich věc.
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2017, Revit ->2017
Stav: Offline
Bodů: 2972
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.bře.2017 v 08:10
A ještě jedna věc - můžu v průběhu platného předplatného povýšit na jiný balík? Mám třebas AcadLT a zjistím, že budu potřebovat plný acad nebo nějaký suite - je možno doplatit pouze rozdíl, nebo musím předplatit od začátku nový balík?

Díky
Zpět nahoru
Jiří Šeda Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 04.bře.2005
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 48
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiří Šeda Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.bře.2017 v 08:59
Existuje možnost přejít pouze na Collection (AEC,MFG nebo M&E), ale nikoliv na konkrétní produkt.
Pokud byste měl konkrétní představu, kolega obchodník Vám zašle konkrétní nabídku. Obecné info zde: http://www.cadstudio.cz/nova-moznost-crossgrade-prechod-subscription-art2256  
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2017, Revit ->2017
Stav: Offline
Bodů: 2972
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.srp.2017 v 13:38
Nazrál čas na další dotaz - kombinace BDSP (maintenance) a AEC Collection předplatné v jedné síti. Oboje v síťové verzi - nebude se to prát na Flexlm? A jak bude fungovat kaskáda vypůjčení licence z licenčního serveru?

Díky
Zpět nahoru
Jiří Šeda Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 04.bře.2005
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 48
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiří Šeda Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.srp.2017 v 13:48

Bude potřeba vygenerovat nový lic.soubor, který bude obsahovat všechny síťové licence. Není problém provozovat trvalou licenci i pronájem současně, jen ten lic.soubor bude časově omezen na dobu trvání pronájmu. V den obnovy (ikdyž obnovíte), bude nutné celý lic.soubor přegenerovat. Doporučuji provádět obnovení včas, aby byla ponechána rezerva pro přegenerování souboru...

Vypůjčování funguje s prioritou na pronájem, nejprve tedy jsou poskytovány pronájmové licence.
 
Jiným řešením je provozovat 2 lic.servery, jeden s trvalými licencemi a druhý pro pronájmy.
 
 
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16463
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.srp.2017 v 13:48
Prát se to nebude. Kaskádování pronájmů má vždy přednost (pokud se nevypne nebo nepřebije rezervacemi):
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Jiří Šeda Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 04.bře.2005
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 48
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiří Šeda Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.srp.2017 v 13:48

Bude potřeba vygenerovat nový lic.soubor, který bude obsahovat všechny síťové licence. Není problém provozovat trvalou licenci i pronájem současně, jen ten lic.soubor bude časově omezen na dobu trvání pronájmu. V den obnovy (ikdyž obnovíte), bude nutné celý lic.soubor přegenerovat. Doporučuji provádět obnovení včas, aby byla ponechána rezerva pro přegenerování souboru...

Vypůjčování funguje s prioritou na pronájem, nejprve tedy jsou poskytovány pronájmové licence.
 
Jiným řešením je provozovat 2 lic.servery, jeden s trvalými licencemi a druhý pro pronájmy.
 
 
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 11338:Změna licencování Vault 2017 – důsledky pro použití starších verzí.
Tip 10262:Mohu použít svou Windows licenci AutoCADu i na Macu?
Tip 9494:VIPAktivace pronajaté licence Autodesk - možná úskalí.
Tip 9918:Jak pořídit AutoCAD, Inventor, Revit jen za cenu subscription?
Tip 11512:Do kdy si mohu ponechat starou trvalou licenci při přechodu na Subscription (M2S)?
Tip 11305:Pořadí čerpání produktových síťových licencí a pronájmů.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,281 sekund.