Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4919 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Obecně X360 a xrefy

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2017, Revit ->2017
Stav: Online
Bodů: 2972
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Obecně X360 a xrefy
    Zasláno: 27.bře.2017 v 09:27
Máte někde nějaký přehled, která ze služeb 360 (A360 Drive, BIM360 Team, BIM360 Docs, Glue atd.) umí pracovat s xrefy (linky modelů Revitu) a zobrazovat je v prohlížeči A360 Viewer bez šíleností typu vše stáhnout, vše přelinkovat, vše nahrát zpátky?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16463
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.bře.2017 v 10:36
Myslím, že pokud propojenou strukturu souborů uploadujete přes Composite upload (nebo pomocí A360 Desktop), budou modely propojené. Měl by to umět i Collaboration for Revit se zobrazením v BIM 360 Team, ale teď jsem to nezkoušel.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
martin.biras Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 07.říj.2013
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD, Revit, Navisworks
VIP
Stav: Offline
Bodů: 77
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martin.biras Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.bře.2017 v 11:10
Zdravím Vás, 
podobný dotaz som riešil cca pred rokom s Autodeskom, zobrazenie xref-ov je možné dosiahnuť tiež použitím funkcií Assembly (Sestava), videonávod nájdete napr. v tomto článku:


Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2017, Revit ->2017
Stav: Online
Bodů: 2972
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.bře.2017 v 13:31
Původně odeslal(a) Vladimír Michl Vladimír Michl napsal(a):

Myslím, že pokud propojenou strukturu souborů uploadujete přes Composite upload (nebo pomocí A360 Desktop), budou modely propojené. Měl by to umět i Collaboration for Revit se zobrazením v BIM 360 Team, ale teď jsem to nezkoušel.
Přes A360 Desktop jsem zkoušel, tam to nefungovalo - Revit přímo s A360 Desktop nepracuje, pouze umí uložit do synchronizační složky.
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2017, Revit ->2017
Stav: Online
Bodů: 2972
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.bře.2017 v 13:36
Původně odeslal(a) martin.biras martin.biras napsal(a):

Zdravím Vás, 
podobný dotaz som riešil cca pred rokom s Autodeskom, zobrazenie xref-ov je možné dosiahnuť tiež použitím funkcií Assembly (Sestava), videonávod nájdete napr. v tomto článku:


A to je 360Team? 
Zpět nahoru
martin.biras Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 07.říj.2013
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD, Revit, Navisworks
VIP
Stav: Offline
Bodů: 77
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martin.biras Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.bře.2017 v 14:08
Ano, jedná sa o BIM360Team
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2017, Revit ->2017
Stav: Online
Bodů: 2972
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.bře.2017 v 14:17
Jo, takhle to funguje. Ale - ve stromu projektu na 360 nevidím linky, pouze ten "parent" model, ty linky jsou jakoby "zbindované" a vůbec nevidím, kterou verzi kterého linku tam v tom modelu mám. Lze toto někde zjistit? Jinak v tom za chvíli bude neskonalý chaos. Ve složce Aktivita mám záznam, že jsem odeslal pouze model "C", i když jsem uploadoval coby sestavu A, B, a C jako parent.
Zpět nahoru
martin.biras Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 07.říj.2013
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD, Revit, Navisworks
VIP
Stav: Offline
Bodů: 77
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martin.biras Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.bře.2017 v 14:42
Nejaké inteligentné tlačítko pomocou kt. by sa dalo jednoducho zistiť, kt. "verziu" xrefu tam užívateľ práve nahral - v 360-tke zatial nie je - je to už ale zadané ako podnet na vývoj.
Jedinou možnosťou kt. mi momentálne vie pomôcť je kliknúť na download - tzn. stiahne sa .zip súbor, v ktorom nájdem (napr. podľa názvu) aktuálne externé referencie.
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2017, Revit ->2017
Stav: Online
Bodů: 2972
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.bře.2017 v 14:50
A nějaká kombinace Docs a Team to neumožní? Download není řešením, to je přesně to, čemu se chci vyhnout, dát někomu model k dispozici, pokud ho má jen prohlížet a komentovat.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,297 sekund.