Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4398 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Vlastní tlačítko - vybrat vše a provést akci

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
sjkdhdfjsdjkf Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 12.zář.2014
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad LT 2015
Stav: Offline
Bodů: 27
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace sjkdhdfjsdjkf Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Vlastní tlačítko - vybrat vše a provést akci
    Zasláno: 30.bře.2017 v 09:02
Zdravím, nedaří se mi vytvořit vlastní tlačítko, které by provádělo následující akce:
Vybrat vše - nastavit dle hlad

Myslel jsem si, že to půjde pomocí příkazů:
^C^C_SELECT;_ALL;_SETBYLAYER;_Y;_Y;

Jenže bez úspěchu. Metodou půlení intervalu jsem přišel na to, že problém je ve výběru.

Pokud píšu ručně, vypadá sekvence následovně:
_select
_all
[enter]
_setbylayer...

Ovšem ani úprava na: ^C^C_SELECT;_ALL;;_SETBYLAYER;_Y;_Y; nezabírá.

Nevíte někdo, co dělám špatně?

Díky
Zpět nahoru
Seiner Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší
Stav: Offline
Bodů: 1660
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Seiner Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.bře.2017 v 09:15
Já myslím, že _SELECT jen zapíše výběr a v příkaze _SETBYLAYER byste se na uložený výběr měl odvolat (_P)
Akorát nevím, proč ten výběr nedáte přímo do příkazu
_SETBYLAYER; _ALL ...


Upravil Seiner - 30.bře.2017 v 09:21
Vítězslav Seiner

Chrudim
Zpět nahoru
Seiner Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší
Stav: Offline
Bodů: 1660
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Seiner Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.bře.2017 v 09:39
Přesně:
^C^C_SETBYLAYER;_ALL;;_Y;_Y
(výběr objektů je nutno ukončit)

Vítězslav Seiner

Chrudim
Zpět nahoru
Machacek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2018LT + subscription
Stav: Offline
Bodů: 574
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Machacek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.bře.2017 v 09:40
A standardní příkaz ACADu >NASTAVDLEHLAD< by Vám nestačil?
 
...Můžete určit, které vlastností se změní na DleHlad, včetně barvy, typu čáry, tloušťky čáry a materiálů. ...
Jiří Macháček

AutoCAD LT 2018
Zpět nahoru
Seiner Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší
Stav: Offline
Bodů: 1660
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Seiner Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.bře.2017 v 09:42
To je snad to samé. SETBYLAYER je anglicky, NASTAVDLEHLAD je česky.
Tazateli se ale nechce vybírat objekty a 2x potvrzovat Ano.

Vítězslav Seiner

Chrudim
Zpět nahoru
Machacek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2018LT + subscription
Stav: Offline
Bodů: 574
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Machacek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.bře.2017 v 09:51
Hmmm, tak to jsem tedy nepochopil tazatelův záměr...  Embarrassed
a jelikož používám CAD v CZ verzi, tak EN znění příkazů je mi tak trochu cizí
Z mého pohledu zmáčknout CTRL+A a 2x pravé myšítko není takový problém a zdržení... 
Jiří Macháček

AutoCAD LT 2018
Zpět nahoru
Seiner Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší
Stav: Offline
Bodů: 1660
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Seiner Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.bře.2017 v 09:57
Věc názoru. Já jsem taky dělal pár uživatelských příkazů, které nedělají nic světoborného. Protože máme třeba u plotteru paní, která je trochu tužší na vysvětlování ale opakovanou práci zvládá :-)
Taky je možné, že si na tom tazatel chce jen něco natrénovat, než se pustí do něčeho složitějšího.

Podle původního záměru by to IMHO mělo být
^C^C_SELECT;_ALL;;_SETBYLAYER;_P;;_Y;_Y

(každý výběr musí být ukončen)
Vítězslav Seiner

Chrudim
Zpět nahoru
sjkdhdfjsdjkf Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 12.zář.2014
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad LT 2015
Stav: Offline
Bodů: 27
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace sjkdhdfjsdjkf Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.bře.2017 v 13:48
Díky, neočekával jsem, že lze použít _ALL i v pro výběr spuštěný jiným příkazem něž VYBER (_SELECT). Vlastně jsem spíš očekával, že  PICKFIRST se promítne i do těchto příkazů.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 1516:Jak vybírat entity výkresu pomocí filtru?
Tip 7353:Editace šraf poklepáním v AutoCADu 2011.
Tip 6826:Jak v kusovníku vypisovat hmotnost všech kusů?
Tip 7156:Jak přidat vlastní díly do Knihovny obsahu AutoCADu Mechanical?
Tip 6117:Hromadná změna výšky bodů v Civil 3D.
Tip 9764:Jak v Inventoru nastavit a uložit vlastní kótovací styl?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 6,859 sekund.