Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 2862 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Navržení řetězového kola.

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
benzala Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
autodesk inventor
Stav: Offline
Bodů: 128
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace benzala Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Navržení řetězového kola.
    Zasláno: 30.bře.2017 v 18:55
Ahoj.
Potřeboval bych prosím radu.
Jak nakreslit řetezové kolo.Stejné jako je např na cyklopřehazovačce ale o přůměru třeba 280 mm?
1,nikde jsem jsem nenašel označení klasického řetězu které se používá na jízdním kole.
2,nevím jak změnit v generatoru řetezového převodu ve vlastnostech řetězového kola rozměr MR.
Potřeboval bych to pak nechat vypálit z plechu a aby mi tam potom ten řetěz pasoval.
Prosím o pomoc.

Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1183
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.bře.2017 v 19:02
http://autodeskclub.cz/clanek/5215-generator-retezoveho-prevodu-v-inventoru/

http://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=15065
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
benzala Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
autodesk inventor
Stav: Offline
Bodů: 128
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace benzala Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.bře.2017 v 17:26
Dík za info ale moc jsem s tim nepohnul.Nedokážu nikde sehnat nakotovaný výkres tvaru zubu na klasický řetěz na kolo.Ani jeden z řetězu v generatoru mi do toho nepasuje.Co já vím jaké označení ma řetěz ČNS
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1183
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.bře.2017 v 18:37
http://www.frikoretezy.cz/retezy-motocyklove-a-velove.htm< id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
benzala Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
autodesk inventor
Stav: Offline
Bodů: 128
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace benzala Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.bře.2017 v 19:30
No přesně takovou tabulku ale potřebuji řetěz na kolo.To má vnitřek jen nějaké 3 mm.Měřím to posuvkou ale není to ono.
Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2018 Professional
Stav: Offline
Bodů: 255
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.dub.2017 v 08:18
Zdravím,
tabulku na cyklo řetěz asi jen tak nenajdete. Rozteč asi zjistíte ale např. šířky řetězu se liší podle toho na jakou kazetu je určen, jestli na 7, 8, 9, 10, 11, 12-ti kolečko. Co jako cyklista vím tak od 10-ti kolečka výš jsou dokonce řetězy "jednostranné" tzn, že se musí nasadit ve správném směru.
Podobně je to s pastorky. Když by jste se zadíval na zuby tak najdete několik tvarů zubů. Je to dělané pro snadnější náběh a seběh při řazení. 
Pavel Šimůnek
Zpět nahoru
Radek001 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 10.dub.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017 / Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 421
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Radek001 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.dub.2017 v 08:29
No vždyť to Maiklss poslal...
 
Rozteč 12,7; vnitřní šířka 2,38 / 1,98mm
Radek Štěpánek
OTIS, mechanical engineer
Zpět nahoru
Jan Rais Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 30.zář.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 168
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Rais Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.dub.2017 v 10:27
Obsáhlý sortiment válečkových řetězů a umí tam i dobře poradit.
Zpět nahoru
benzala Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
autodesk inventor
Stav: Offline
Bodů: 128
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace benzala Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.dub.2017 v 19:14
Děkuji všem za radu.Jsem trotl a trvá mi déle než to pochopím.Už jsem skoro úspěšný,jen nevím jak umístit pole komponent po křivce v sestavě.Umístil jsem dva dílky řetězu a zavazbil.Mám i správnou trajektorii přes ozubená kola.Vše pasuje - ok.Ale abych nemusel vkládat každý článek vzlášt,chtěl jsem použít pole.Ale v sestavě nejde určit že po trajektorii.Nevíte někdo prosím jak na to?
Dík
Zpět nahoru
benzala Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
autodesk inventor
Stav: Offline
Bodů: 128
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace benzala Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.dub.2017 v 16:28
Rád bych poděkoval všem za rady. Úspěšně jsem vytvořil ozubené kolo.Nyní mám ale ještě jeden problém.
Dal jsem plochu exportovat do DWG a poslal na vypálení na laser.Bohužel jsem si nevšiml že mi to osekalo špičky zubu.Vezme mi to plochu až k zubu než se začne zužovat.A to je problém.Když jsem dal přidat a pracně jsem přidal všechny zuby zvlášť už to nešlo exportovat na plochu.Dokážete mi prosím někdo poradit?
Potřebuji to vypálit z 4mm plechu a poté jen ty konce trošku líznout na soustruhu.
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 793
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.dub.2017 v 19:12
Nevím, jak to přesně máte namodelované, ale já bych postupoval při modelování stejně, jako při výrobě. To znamená nejdřív vymodelovat plechový polotovar a potom ho rotací "líznout" z boku.
Pro export vypnete to líznutí a máte DXF pro výpalek. 
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6204:Model řetězového pohonu v Inventoru.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 5906:VIPZaokrouhlovací vzorce v Revitu
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 6766:Čelní ozubené kolo v Inventoru.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,375 sekund.