Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 2488 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Vkládání pole komponent po křivce v sestavě?

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
benzala Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
autodesk inventor
Stav: Offline
Bodů: 132
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace benzala Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Vkládání pole komponent po křivce v sestavě?
    Zasláno: 04.dub.2017 v 23:29
Ahoj.
Nemohl by někdo popsat postup na vložení komponent po křivce v sestavě?
Jedná se o to že jsme vytvořil řetězový převod.Vymodeloval jsem dvě části dílku řetězu. Zavazbil ,vše funguje jak má.Jen se mi nechce každý dílek jednotlivě vkládat do sestavy.Ale v sestavě nejde použít pole komponent po křivce.
Tak jsem zkusil udělat trajektorii zvlášť jako součást a rozmístil jsem po ní body a myslel jsem že ji vložím do sestavy a pole komponent na ní nějak navážu a ono mi to nějak nejde.
Tak kdyby měl někdo nějakou radu na postup.
Díky
Zpět nahoru
H.Mareš Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 28.lis.2012
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 42
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace H.Mareš Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.dub.2017 v 09:37
Musíte mít připravené pole prvků (např. pracovních bodů) v řídící součásti a v sestavě ve funkci pole ho pak vyberete (ve stromu modelování) na výzvu "Vybrat pole prvků".
Zpět nahoru
benzala Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
autodesk inventor
Stav: Offline
Bodů: 132
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace benzala Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.dub.2017 v 22:24

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 69659/01_2017-04-05_22-24-26.jpg

Zpět nahoru
benzala Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
autodesk inventor
Stav: Offline
Bodů: 132
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace benzala Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.dub.2017 v 22:25
Takhle jsem si připravil pole prvků
Zpět nahoru
benzala Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
autodesk inventor
Stav: Offline
Bodů: 132
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace benzala Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.dub.2017 v 22:31

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 69659/03_2017-04-05_22-30-54.jpg

Zpět nahoru
benzala Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
autodesk inventor
Stav: Offline
Bodů: 132
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace benzala Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.dub.2017 v 22:31
A pak mi z toho vyleze stejně toto:)
Zpět nahoru
Viktor Porubský Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 06.čvc.2015
Lokalita: Slovakia
Používám:
Inventor2016
Stav: Offline
Bodů: 31
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Viktor Porubský Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.dub.2017 v 08:43
A čo generátor valčekových reťazí podľa ozubených kolies? Tento nástroj nie je pre váš prípad vyhovujúci? 

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 63773/2017-04-06_8-41-42.jpg


Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor, PDSU 2016
Stav: Offline
Bodů: 141
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.dub.2017 v 09:27
Původně odeslal(a) H.Mareš H.Mareš napsal(a):

Musíte mít připravené pole prvků (např. pracovních bodů) v řídící součásti a v sestavě ve funkci pole ho pak vyberete (ve stromu modelování) na výzvu "Vybrat pole prvků".


Ano, řídící součást musí být reálná, pak klidně jako referenční, v ní vytvořit pole, klidně díry, a v sestavě se navazbit. Už to tu bylo pro řešení trysek na trubce ve šroubovici.
Jan Binder
Zpět nahoru
Martin Madaj Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 05.lis.2004
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
FDS 2016, Simulation Mechanical 2016, In-CAD 2016
Stav: Offline
Bodů: 274
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Martin Madaj Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.dub.2017 v 11:13
Dobrý den,

S pozdravem
Martin Madaj.
M.M.
Zpět nahoru
benzala Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
autodesk inventor
Stav: Offline
Bodů: 132
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace benzala Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.dub.2017 v 18:02
Děkuji za odpovědi.
Tak s tím polem jsem to už pochopil,ale to bych nebyl já kdybych neměl navazující problém.Když už se mi podaří pole komponent pěkně po křivce v sestavě,tak to mám posunuté a nevím jak to zavazbit aby to sedělo na správném místě a pak komponenty(dílky řetězu se mi nestáčí po kružnici jak by měly.Snad se mi podaří dát obrázky,nevím jak vysvětlit.Děkuji za trpělivost.
Zpět nahoru
benzala Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
autodesk inventor
Stav: Offline
Bodů: 132
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace benzala Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.dub.2017 v 18:03

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 69659/obrázek_1_2017-04-06_18-03-05.jpg

Zpět nahoru
benzala Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
autodesk inventor
Stav: Offline
Bodů: 132
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace benzala Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.dub.2017 v 18:03

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 69659/obrázek_2_2017-04-06_18-03-49.jpg

Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2018 Professional
Stav: Offline
Bodů: 265
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.dub.2017 v 08:45
Zdravím,

musíte mít správně nastavené pole s řídící součásti na Orientace Směr1, tím se to pak řídí. V sestavě už pak jen toto pole vyberete. viz obrázky

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 55100/pole_prvku.JPG Přihlaste se pro zobrazení plné verze - 55100/pole_prvku_smer1.JPG


Pavel Šimůnek
Zpět nahoru
Michal H. Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 29.led.2009
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 59
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Michal H. Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.dub.2017 v 09:53
Dobrý den,

   nejspíše jste první článek řetězu neumístil do prvního bodu v poli (zdrojový bod v součásti). Jakmile to dáte na jiný bod, který je již generovaný polem, tak to bude vždy posunuté.
Michal Havel

CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz

(technická podpora - helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
benzala Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
autodesk inventor
Stav: Offline
Bodů: 132
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace benzala Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.dub.2017 v 22:27

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 69659/draha_retezu.jpg

Zpět nahoru
benzala Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
autodesk inventor
Stav: Offline
Bodů: 132
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace benzala Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.dub.2017 v 22:31
Zdravím.
Stejně mi to při vložení komponent dělá tohle.Začátek mám dobře,směr taky.Zavazbení prvního dílku mám na stejné roviny + přechodová vazba.Druhý dílek mám zavazbený jen roviny + střed prvního dílku.Fakt nevím jak na to.Pořád asi někde dělám blbou chybu.:)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10624:Jak vytvořit pole prvků rozmístěných po 3D spline spirále?
Tip 4593:VIPNelze vytvořit obdélníkové pole v Inventoru - objekty nelze použít pro pole.
Tip 4304:VIPSnadné vytvoření pole prvků rozmístěných podél křivky v Inventoru.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 8955:Jak rozbít pole komponent v sestavě na nezávislé díly?
Tip 9618:Ukotvujete správně první součást v sestavě?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,734 sekund.