Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 3001 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Nelze rotovat

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Ready68 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 17.čer.2009
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
AutoCAD2011, Inventor 2011
Stav: Offline
Bodů: 7
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ready68 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Nelze rotovat
    Zasláno: 06.dub.2017 v 09:10
Dobrý den,
při vytvoření náčrtu pomocí pole nelze náčrt dále zrotovat. Dokonce se i náčrt tváří, jako že není plně zavazbený, přitom před vytvořením pole zavazbený je. Co by mohlo být špatně?


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 17270/Vlny.jpg




Připojené souboryiptuploads/17270/Měch.ipt

Zpět nahoru
Jiri.Dostal Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
INV 2014, MCAD 2014, Vault 2014 Pro
Stav: Offline
Bodů: 421
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiri.Dostal Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.dub.2017 v 09:21
Zkusil jste použít fci Sketch doctor?
Zpět nahoru
Jiri.Dostal Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
INV 2014, MCAD 2014, Vault 2014 Pro
Stav: Offline
Bodů: 421
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiri.Dostal Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.dub.2017 v 09:25
Máte v náčrtu pole a to, záhadno proč, Inventor neumí "spojit". Je potřeba otrocky nakreslit náčrt bez použití pole.
Zpět nahoru
Ready68 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 17.čer.2009
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
AutoCAD2011, Inventor 2011
Stav: Offline
Bodů: 7
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ready68 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.dub.2017 v 09:33
To jsem až doteď dělal, ale chtěl jsem si ušetřit trochu práce. Podobných tvarů s různým počtem vln dělám několik denně :-(
Zpět nahoru
Jiri.Dostal Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
INV 2014, MCAD 2014, Vault 2014 Pro
Stav: Offline
Bodů: 421
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiri.Dostal Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.dub.2017 v 09:35
Zkoušel jste to dělat polem prvků? Orotovat jednu vlnu a tu pak "namnožit".
Tam by neměl být problém.
Zpět nahoru
Ready68 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 17.čer.2009
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
AutoCAD2011, Inventor 2011
Stav: Offline
Bodů: 7
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ready68 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.dub.2017 v 09:46
To mě nenapadlo. Díky za tip.
Zpět nahoru
Mrázek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 05.říj.2004
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Inventor 2014, AutoCAD 2014, Vault Pro 2014
Stav: Offline
Bodů: 1116
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mrázek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.dub.2017 v 09:55
Vždycky je lepší dělat náčrt co nejjednodušší a složitější věci dělat až v modelu. To platí jak pro zaoblování, zkosení , zešikmení, tak pro pole, zrcadlení apod.
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2014, ACADM2014, Catia V5/20
Zpět nahoru
Michal H. Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 29.led.2009
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 59
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Michal H. Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.dub.2017 v 09:48
Dobrý den,

   souhlasím v tom, že je třeba vždy dělat náčrty co možná nejjednodušší.
Ale otestoval jsem ten náčrt v Inventoru 2018 a celkem lehce si s ním poradil, sice bral, že není pole uzavřené, ale pokud jsem v rotaci zvolil, že chci objemové těleso, tak se nabídl Design Doctor. Ten ukázal co je špatně a nelíbí se mu hlavně nadbytečné body na koncích jednotlivých prvků v poli, nicméně je sám dokáže odstranit a rotace se vytvoří. Testoval jsem to i ve verzi 2015, tam se mě nepodařilo to Design Doctorem vyléčit.


Upravil Michal H. - 11.dub.2017 v 10:15
Michal Havel

CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz

(technická podpora - helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Mrázek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 05.říj.2004
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Inventor 2014, AutoCAD 2014, Vault Pro 2014
Stav: Offline
Bodů: 1116
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mrázek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.dub.2017 v 10:03
Potvrzuji chování Inventoru tak, jak to popisuje pan Havel. Používám zatím stále ještě Inventor 2014 a i v něm většinou Design Doctor zabere. Ale musí se aplikovat prakticky vždy, pokud použiji v náčrtu pole, zrcadlení, apod.
Proto jsem si zvyknul (a na mnoha školeních, které jsem za svou praxi absolvoval se to často zmiňuje), maximum věcí dělat až v objemovém modelu a náčrt ponechat co nejjednodušší. 
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2014, ACADM2014, Catia V5/20
Zpět nahoru
Jiri.Dostal Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
INV 2014, MCAD 2014, Vault 2014 Pro
Stav: Offline
Bodů: 421
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiri.Dostal Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.dub.2017 v 10:20
Mohu také jen potvrdit předchozí odpovědi.
Abych pravdu řekl, nemohu si vzpomenout, že bych někdy byl nucen použít pole v náčrtu, že by nebyla jiná cesta (ve 3D jsem začal pracovat v roce 2006).
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 8631:Mluvící iLogic pravidlo pro kontrolu materiálu součásti Inventoru (výchozí materiál).


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,219 sekund.