Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 2827 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

vytvaranie okien a dveri

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
JankaLa Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.dub.2017
Lokalita: Slovensko
Používám:
Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JankaLa Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: vytvaranie okien a dveri
    Zasláno: 08.dub.2017 v 10:23
Dobrý deň,
som študentkou piateho ročníka a momentálne pracujem na diplomovej práci v Revite. Pri vytvárani okien a dverí čiže nových rodín mi ich nechce osadiť priamo do stien. Chcem sa opýtať či mi s týmto neviete pomôcť?

Zpět nahoru
martin.biras Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 07.říj.2013
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD, Revit, Navisworks
Stav: Offline
Bodů: 76
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martin.biras Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.dub.2017 v 10:47
Dobrý deň,
pri vytváraní novej rodiny napr. okna je nutné založiť rodinu na šablone "metrické okno.rft" (rft - revit family template) vid obr 1, 

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 51828/CF1.jpg



Táto šablona rodiny už má definovaného hostiteľa - stenu (vid obr2), tzn. po načítaní do projektu nebude problém s osadením.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 51828/CF2.jpg


Zpět nahoru
JankaLa Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.dub.2017
Lokalita: Slovensko
Používám:
Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JankaLa Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.dub.2017 v 11:02

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 77125/Capture.GIF

Zpět nahoru
JankaLa Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.dub.2017
Lokalita: Slovensko
Používám:
Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JankaLa Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.dub.2017 v 11:03
ďakujem veľmi pekne za odpoveď. Všetko mám takto nastavene ale tie okná v mojom pohľade vyzerajú asi takto ako je to na obrazku 
Zpět nahoru
martin.biras Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 07.říj.2013
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD, Revit, Navisworks
Stav: Offline
Bodů: 76
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martin.biras Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.dub.2017 v 12:40
Z obrázku to nie je dobre badatelné, tu to vypadá že nemáte problém s osadením do steny, ale zo zobrazením prvku, chápem to správne? Prijde mi to že otvory tam máte, ale okno sa nezobrazí - možno problém s nastavením viditelnosti zobrazení (karta ribbonu Pohled > Viditelnost/zobrazení), alebo úrovnou detailu. 
Ak je to možné nazdieľajte prosím model, pre podrobnejšiu analýzu problému
Zpět nahoru
JankaLa Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.dub.2017
Lokalita: Slovensko
Používám:
Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JankaLa Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.dub.2017 v 13:35

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 77125/Untitled1.gif

Zpět nahoru
JankaLa Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.dub.2017
Lokalita: Slovensko
Používám:
Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JankaLa Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.dub.2017 v 13:37
Takto to vyzera konkretne pri uprave rodiny
Zpět nahoru
JankaLa Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.dub.2017
Lokalita: Slovensko
Používám:
Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JankaLa Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.dub.2017 v 13:39

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 77125/Capture_1.GIF

Zpět nahoru
JankaLa Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.dub.2017
Lokalita: Slovensko
Používám:
Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JankaLa Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.dub.2017 v 13:41

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 77125/Untitled23.gif

Zpět nahoru
martin.biras Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 07.říj.2013
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD, Revit, Navisworks
Stav: Offline
Bodů: 76
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martin.biras Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.dub.2017 v 14:13
Mohli by ste prosím nazdieľať knižničný prvok (RFA) okna? Ťažko určiť príčinu iba zo screenshotov, píšete že Vám nechce osadiť okná priamo do stien, v obrázku ale vidím že okná tam vložené máte. Máte teda na mysli to, že okno sa tam osadí ale "nevyreže" si zo steny potrebný otvor v mieste vloženia? Máte v modeli vytvorené steny pomocou funkcií Architektua > Stena, alebo sú to prvky vytvárané pomocou Komponenty na míste alebo Objemy?

Vytvoril som si podobné okno ako znázorňujete na obrázkoch, príp. skúste použiť toto: vid príloha 
Stále sa Vám nedarí vložiť ho do steny?

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 51828/HD3.jpg


Připojené souboryrfauploads/51828/Okno.rfa

Zpět nahoru
JankaLa Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.dub.2017
Lokalita: Slovensko
Používám:
Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JankaLa Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.dub.2017 v 15:19

Připojené souboryrfauploads/77125/Rodina5.rfa
Zpět nahoru
JankaLa Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.dub.2017
Lokalita: Slovensko
Používám:
Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JankaLa Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.dub.2017 v 15:20
Asi som sa zle vyjadrila ale presne toto mam na mysli ze okno sa tam osadí ale "nevyreže" si zo steny potrebný otvor v mieste vloženia.
Za vasu pomoc velmi pekne dakujem. 
Zpět nahoru
smileface Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 22.úno.2013
Lokalita: Slovakia
Používám:
AutoCAD, Revit, Dynamo
Stav: Offline
Bodů: 93
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace smileface Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.dub.2017 v 19:25
Pri vytváraní rodiny okna treba vyrezať aj toho hostitela a to tak že do obrysu okna vložíš ešte VOID extrusion alebo wall opening priamo v rodine. Vtedy sa ti bude daný prvok aj vyrezávať. :) veľa štastia prajem pri ďalších familiskách :)

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 47577/Bez_názvu_2017-04-13_19-24-48.jpg


Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,219 sekund.