Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4308 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Chybné definice čáry

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
HVeVe Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 09.kvě.2012
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
AutoCAD
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace HVeVe Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Chybné definice čáry
    Zasláno: 16.dub.2017 v 20:09
Zdravím,
mám problém s nahráním vlastních typů čar. Vlastním soubory (asi 3 a nefunguje ani jeden), které ostatním známým fungují a mě to při načítání hlásí "Chybná definice typu čáry na řádku xxx souboru." Jedná se vždy o ten druhý řádek v definici čáry, čili začínající písmenem A. AutoCAD mám 2016, všem na této verzi funguje, ale mám Windows 10. Napadá někoho, co s tím? Kde by mohl být problém?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16324
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.dub.2017 v 20:26
To asi nebude verzí, verze 2016 (se SP1) je kompatibilní s Win10 - viz http://www.cadforum.cz/cadforum/kompatibilita-autodesk-software-s-windows-10-tip10435

Jak vypadá ten chybový řádek? Viz též příbuzný tip 5872.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
HVeVe Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 09.kvě.2012
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
AutoCAD
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace HVeVe Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.dub.2017 v 21:28
Píše to doslova: "Chybná definice Plyn_potrubí na řádku 158 souboru C:\User\..."
A to pak musím odklikat asi 50x pro všechny ty čáry, které se pokouším nahrát. Do řádku 158 jsou to standardní defaultní čáry.
Nemám problém, že by 2016 nefungovali na W10, ale že na ostatních Windows a AC16 mi fungovaly ty typy čar.
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 5820
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.dub.2017 v 07:11
Zkuste prosím přidat soubory čar a tvarů do složky, kde máte povolen zápis.
PepaR
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16324
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.dub.2017 v 08:44
Původně odeslal(a) HVeVe HVeVe napsal(a):

Píše to doslova: "Chybná definice Plyn_potrubí na řádku 158 souboru C:\User\..."
Do řádku 158 jsou to standardní defaultní čáry.

Ne, měl jsem na mysli jak vypadá ten řádek 158 v .LIN souboru.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
HVeVe Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 09.kvě.2012
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
AutoCAD
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace HVeVe Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.dub.2017 v 09:00
A,35,-15,[PLYN,cadkon.shx,s=5],-50

Ten soubor, na který to odkazuje je v téže složce, jako *.lin a odkazuje to na tento řádek:

*111,10,PLYN
010,010,01C,010,010,010,014,010,010,0

Vlastně, když na to koukám, zlobí jen ty čáry, které odkazují na tento soubor, ale to jsou právě ty čáry, které potřebuji.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16324
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.dub.2017 v 09:15
Ujistěte se, že onen SHX soubor je ve složce, kterou AutoCAD prohledává. Nebo, pokud je soubor vadný, použijte některé z podstatně širší nabídky komplexních čar na stránce Download.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 5820
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.dub.2017 v 12:17
A kde máte prosím tyto soubory uloženy (uveďte prosím absolutní cestu)? 
Nu a jak píše pan Michl, ověřte prosím. zda je tato cesta přidána mezi cesty k podpůrným souborům ( MOŽNOSTI (_OPTIONS), záložka soubory).
PepaR
Zpět nahoru
HVeVe Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 09.kvě.2012
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
AutoCAD
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace HVeVe Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.dub.2017 v 15:42
Nefunguje to, ani když nahradím defaultní soubor ve složce AutoCAD.
Cesta je normálně C:\User\AppData\Roaming\Autodesk\csy\Support - píšu jí z hlavy, tak se omlouvám, jestli jsem někde vytratila složku. Tu dělám všechny úpravy vždycky. Vlastní šrafy jsem nahrála bez problému, ale čáry zlobí.
Zkoušela jsem nahradit soubor, defaultní soubor přepsat a nadefinovat jiný odkaz a stále nic.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16324
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.dub.2017 v 16:55
Čemu říkáte "defaultní soubor"? Co vypíše příkaz (na příkazovém řádku AutoCADu):

(findfile "mujsoubor.LIN")

?
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5872:Chyba "Chybná definice typu čáry" při načítání typů čar z .LIN souboru.
Tip 6410:VIPChybné umístění kótovacího textu při importu ze starších verzí DWG.
Tip 4437:Chyba při načítání ACADISO.LIN
Tip 6768:VIPExport z Topobase do DWG včetně typů čar a šraf.
Tip 5270:Přehled vašich komplexních typů čar.
Tip 11411:Chyba v souboru vzoru. Chybí parametr na řádku XXX.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,578 sekund.