Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 3192 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Z 3d scény na výkresy

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
mikeborecek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 93
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Z 3d scény na výkresy
    Zasláno: 21.dub.2017 v 13:24
Pozdravujem,
Je možné nejako "rýchlo" vytvoriť z 3d scény ktorá bola robená v 3ds maxe výkresy v autocade?
Napr. (moja laická predstava): Dostanem prekonvertovanú scénu (napr. s kuchynskou linkou) z 3ds maxu do dwg, v AutoCADe si ju otvorím a prostredníctvom nejakej funkcie, ktorá robí 3D rezy by som zo scény dostal hotové výkresy pre kuchyňu - maximálne by som ju okótoval v Layoute.
Niekde na youtube som sa stretol s tým, že AutoCAD architect, dokáže urobiť takéto rezy, ale neviem čo by z toho bolo najpraktickejšie, najrýchlejšie.
Či keď sa to už modeluje v 3ds maxe, tak nech sa tam narobia skrinky podľa potreby aj s vnútorným delením (police, boky), nie len kváder. To  samozrejme v prípade ak je možné ten rez po prekonvertovaní urobiť.
Momentálne fungujem tak, že dostanem vizualizáciu na danú kuchyňu a meračku priestoru, kde bude kuchyňa + orientačné rozmery skriniek. A v AutoCADe sa to zasa nanovo kreslí.
Či vôbec existuje nejaký spôsob, aby sa to "nerobilo" na 2x

Za odpovede vopred ďakujem.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16204
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.dub.2017 v 14:02
Nevím, jestli to splní očekávání, ale DWG z Maxe můžete zplacatit pomocí PLOŠSNÍMEK a pak okótovat.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 93
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.dub.2017 v 14:09
Původně odeslal(a) Vladimír Michl Vladimír Michl napsal(a):

Nevím, jestli to splní očekávání, ale DWG z Maxe můžete zplacatit pomocí PLOŠSNÍMEK a pak okótovat.

tento príkaz som nepoznal, ďakujem za poučenie.
Ale príde mi že tento príkaz dokáže urobiť len "výkresy" akoby z pohľadov (predný, horný, zadný ...), kdežto ja by som potreboval urobiť rez v podstate každej skrinky.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16204
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.dub.2017 v 14:13
Řezy jde dělat také, ale jen z objemových těles.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 93
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.dub.2017 v 14:15
Původně odeslal(a) Vladimír Michl Vladimír Michl napsal(a):

Řezy jde dělat také, ale jen z objemových těles.


Predpodkladám, že ak dostanem prekonvertovanú scénu z 3ds maxu, tak objekty by mali byť objemové
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,156 sekund.