Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4225 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Editace bloků ; Maska pozadí v PDF

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Mikemamm Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.dub.2005
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad 2011
Stav: Offline
Bodů: 662
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mikemamm Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Editace bloků ; Maska pozadí v PDF
    Zasláno: 24.dub.2017 v 07:54
Dobrý den,
prosím o radu ohledně dvou problémů u Autocadu 2018lt.
1) editace bloků - spustím editor bloků a vidím pouze šedivou obrazovku (i když změním na černou či jinou, tak to nepomůže) a nevidím blok, který chci editovat - setkal se s tím někdo ?
2) při vykreslení dwg do pdf přes DWGtoPDF (interní tisk acadu) se mi u textů (hodnoty výškových kót apod), které mají masku pozadí, udělá rámeček kolem masky pozadí a jelikož nemohu editovat bloky, tak nevím co s tím ?

Děkuji, M.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16316
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.dub.2017 v 09:01
Máte prosím nainstalované poslední aktualizace (např. z Desktop App)? Aktuální verze je 2018.0.2.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 5820
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.dub.2017 v 09:04
Dobrý den,

1) Nemůže být blok někde schovaný, resp. není někde mimo obrazovku? Zkoušel jste přiblížit vše do plochy?
2) Máte prosím rámečky masky pozadí ve výkrese vypnuty?
PepaR
Zpět nahoru
Mikemamm Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.dub.2005
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad 2011
Stav: Offline
Bodů: 662
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mikemamm Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.dub.2017 v 10:06
Aktualizace - podívám se

ad 1) ano zkoušel, bohužel nic tam není vidět, dokonce ani kurzor v oblasti modelu při editaci, avšak jakmile přejedu na panely nástrojů a karet, tak vidět je. Změna barvy pozadí nepomohla.
ad 2) tak to popravdě nevím a musel bych i hledat kde to vypnout, pokud víte kde, rád vyzkouším :)
Zpět nahoru
Mikemamm Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.dub.2005
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad 2011
Stav: Offline
Bodů: 662
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mikemamm Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.dub.2017 v 12:05
Aktualizaci se mi nedaří na verzi 2018lt nalézt ? je vůbec nějaká ?
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2017, Revit ->2017
Stav: Offline
Bodů: 2955
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.dub.2017 v 12:12
ad 2) vypnout zobrazení komentářů v prohlížečce PDF
Zpět nahoru
Mikemamm Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.dub.2005
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad 2011
Stav: Offline
Bodů: 662
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mikemamm Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.dub.2017 v 12:38
To už jsem provedl, to pomohlo od některých komentářů, ale ne od rámečků, které jsou od masky pozadí u textu ...
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16316
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.dub.2017 v 12:41
Všechny aktualizace najdete nejlépe v Desktop App, popř. na vašem účtu Autodesk Account. Pro LT2018 jsou dva hotfixy.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Mikemamm Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.dub.2005
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad 2011
Stav: Offline
Bodů: 662
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mikemamm Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.dub.2017 v 13:56
Aktualizace provedena - bez změny. :(
Zjistil jsem následující problém, jakmile vypnut hw akceleraci grafiky, tak při editaci bloků již je vše vidět tak jak má, ale jakmile ji zase zapnu, tak editace bloku je prázdná bez viditelného bloku, nicméně je tam, jelikož při označení ctrl+a mi označí xx entit daného bloku.
Nechápu proč je problém s hw akcelerací, jelikož mám přímo pracovní stanici na CAD - Dell Precision 7710 s grafikou M3000m

Ohledně masky a orámování - změna, špatně jsem to napsal - orámování je pouze u atributů nikoli u masky pozadí textu ...

Edit: jsem blbec, HW akcelerace má být předpokládám vypnutá ... ?!

Upravil Mikemamm - 24.dub.2017 v 14:10
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16316
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.dub.2017 v 18:14
HW akcelerace by měla být taková, jakou AutoCAD doporučí - pro certifikované drivery by to mělo vyjít na ZAP. Možná zkuste novější nebo starší driver - nejlépe ten, který to doporučí na Autodesk.com/graphics-hardware
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Mikemamm Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.dub.2005
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad 2011
Stav: Offline
Bodů: 662
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mikemamm Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.dub.2017 v 12:09
Pokud HW akceleraci mam vyplou, tak je zobrazeni car vice vyhlazene oprotoi zaple hw akceleraci, kde jsou cary vice zoubkovane.. takze snad je to spravne..

Tak jeste kdyby mi nekdo pomohl, proc pri vykresleni do pdf se orameckuji atributy ?
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1069
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.dub.2017 v 12:27
Zpět nahoru
Mikemamm Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.dub.2005
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad 2011
Stav: Offline
Bodů: 662
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mikemamm Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.dub.2017 v 12:45
Johny - děkuji :)

EPDFSHX and change the value to 0 (zero)   - pomohlo
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16316
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.dub.2017 v 20:49
Ve verzi 2018 proměnná EPDFSHX neexistuje - viz starší příbuzný tip 10513:
http://www.cadforum.cz/cadforum/pdf-publikovane-z-autocadu-2016-maji-kolem-textu-obdelnicky-tip10513
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Mikemamm Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.dub.2005
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad 2011
Stav: Offline
Bodů: 662
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mikemamm Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.dub.2017 v 09:00
mám 2018lt a EPDFSHX jsem normálně nastavil na 0, je pravda, že při zadávání se objevuje v příkazovém řádku EPDFSHX (PDFSHX), takže ještě asi úplnou změnu neudělali a počítají i s původním příkazem

Jinak ještě se vrátím na HW akceleraci - při vypnuté HW akc se s tím nedá pracovat, při zapnuté funguje vše krásně plynule

Sestavu mám Dell Precision 7710, 32GB ram, Quadro M3000M,CPU i7-6920HQ

Koukal jsem na Váš odkaz a zatím nelze najít na autodesku (nebo jsem nenašel) ovladače pro M3000M (asi je moc nová ?!), dle DELL checkupu mám aktuální ovladače. Proč o tom píši ? - při zaplé HW akc není vidět nic v editaci bloků, naopak při HW akc vypnuté je vidět editovaný blok naprosto normálně, avšak při HW akc vyp se s tím nedá pracovat .... Nějaký nápad ?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16316
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.dub.2017 v 10:42

Ano, původní název je pomocí aliasu přesměrován na správný název proměnné. S tou akcelerací u necertifikovaných karet je jediná možnost zkusit ručně nastavit jednotlivé parametry akcelerace v KONFIGGRAF nebo přepnout na DirectX9.

Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Mikemamm Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.dub.2005
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad 2011
Stav: Offline
Bodů: 662
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mikemamm Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.dub.2017 v 14:56
tak jsem to zkusil:
1 - v nastaveni rucne nic krom dvou veci nastavit nejde, takze to nepomohlo
2 - zmena z D11 na D9 dle navodu nize se mi nepodarila, sice jsem nastavil D9, ale bezi to na D10, coz je divne, kazdopadne je stale stejny problem s editaci bloku ...
To make AutoCAD use DirectX 9, there is a system variable to define within Windows. Here are the steps:
Exit AutoCAD.
Right-click Computer or This PC and choose Properties.
Click Advanced System Settings.
Under the Advanced tab, click the Environment Variables button.
Under System Variables, click the New button.
Enter GS_DEVICE for the name and Dx9 for the value.
Click OK on all the windows.
To see what DirectX is being used within AutoCAD, use the GRAPHICSCONFIG command.
Zpět nahoru
Mikemamm Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.dub.2005
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad 2011
Stav: Offline
Bodů: 662
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mikemamm Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.dub.2017 v 11:28
Nakonec vyřešeno.
Odebrány ovladače grafiky a nainstalování nových z webu nvidia. Zatím to snad chodí
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7176:Jak k atributu bloku přidat masku pozadí?
Tip 3730:VIPPřidání masky pozadí pro vybrané texty výkresu najednou.
Tip 3732:Na jednom počítači se nezobrazuje šedivé pozadí polí.
Tip 10513:PDF publikované z AutoCADu 2016/17 mají kolem textů obdélníčky.
Tip 3723:Nesprávně zobrazená maska pozadí textů v AutoCADu 2004 u výkresů z AutoCADu 2005.
Tip 10512:Překrytí (wipeout) či maska textu se vytiskne do PDF černě.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,469 sekund.