Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 568 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Výkresový soubor není platný

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Kamila96 Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 25.dub.2017
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Autocad 2016
Stav: Offline
Bodů: 8
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kamila96 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Výkresový soubor není platný
    Zasláno: 25.dub.2017 v 10:47
Dobrý den, Autocad 2016 mi nechce otevřít vykres který sem v něm včera dokončila a uložila, ráno při opětovném otevření hlási chybu a nelze vůbec otevřít. Mám při tom stažený i Autocad 2007 ale v něm sem ho neotevírala a zkoušela sem to i přes DWG TrueView 2016 a tam to nechce taky vůbec zobrazit. Zkoušela sem to otevřít i v Autocadu 2017 a taky hlasí chybu ani při obnovení vykresu nereaguje. Už si s tím nevím rady. Děkuji za odpověď
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2068
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.dub.2017 v 10:49
A zkusila jste restaurování výkresu?
      _recover / restauruj
J. Mantlík

Zpět nahoru
Kamila96 Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 25.dub.2017
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Autocad 2016
Stav: Offline
Bodů: 8
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kamila96 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.dub.2017 v 10:55
Ano, píše: Výkres nelze restaurovat 
Zpět nahoru
Machacek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2018LT + subscription
Stav: Offline
Bodů: 577
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Machacek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.dub.2017 v 10:56
Zkuste otevření s obnovením...
 

Oprava poškozeného výkresového souboru

  1. Klikněte na tlačítko Aplikace a poté na položky Kreslicí pomůcky  Obnovit  Obnovit. < title="Hledat" ="uifinderbtn" style="padding: 2px; border-radius: 3px; border: 1px solid rgb119, 119, 119; cursor: pointer; : rgb255, 255, 255;" -helptopic="RECOVER"> Hledat

V dialogu Vybrat soubor vyberte soubor. Klikněte na tlačítko Otevřít.

Po skončení diagnostiky se všechny objekty s chybami kvůli usnadnění přístupu umístí do předchozí výběrové množiny. Jestliže je systémová proměnná AUDITCTL nastavena na hodnotu 1 (zapnuto), zapíše se výstup diagnostiky do souboru diagnostiky (ADT).

 

Jiří Macháček

AutoCAD LT 2018
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2068
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.dub.2017 v 11:00
Záložní soubor *.bak jde otevřít? (byť to není úplně poslední stav)
Pak je ještě šance najít v TEMPu dočasný soubor  (*.bak, *.sv$, někdy i *.ac$), ale pokud se autocad uzavřel normálně, tak asi budou smazané
J. Mantlík

Zpět nahoru
Kamila96 Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 25.dub.2017
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Autocad 2016
Stav: Offline
Bodů: 8
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kamila96 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.dub.2017 v 11:11
Ani bak nejde otevřít. To už je druhý vykres co mi nejde otevřít, je možné že by to bylo tím že mám ještě ten Autocad 2007 a ukladá se mi to do něj? Zatím sem s tím nemela žádný problém jen poslední 2 výkresy< id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">< id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">

Upravil Kamila96 - 25.dub.2017 v 11:28
Zpět nahoru
Kamila96 Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 25.dub.2017
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Autocad 2016
Stav: Offline
Bodů: 8
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kamila96 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.dub.2017 v 11:13
Výkres nelze ani obnovit ani restaurovat pořád stejná chyba
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1134
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.dub.2017 v 11:29
Zpět nahoru
Kamila96 Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 25.dub.2017
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Autocad 2016
Stav: Offline
Bodů: 8
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kamila96 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.dub.2017 v 11:43
Ano to vím ale ani po přejmenování to nejde otevřít. < id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">< id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">
Zpět nahoru
vbehun Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad R10 >>> Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 1092
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vbehun Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.dub.2017 v 12:06
Jenom tak náhodou nejde třeba "otevřít částečně" ?

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 81/Part_open.png


 (viz obrázek)?
=^..^=
Zpět nahoru
kvapil_dc Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 10.led.2014
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD ecscad 2014 R2
Stav: Offline
Bodů: 211
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace kvapil_dc Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.dub.2017 v 13:16
Otevřete si poznámkový blok, nastavte si masku na všechny soubory (*.*) a vadné DWG (DXF - podle přípony) si do něj načtěte. Otevřete si znovu poznámkový blok - nastavte masku a načtěte DWG (DXF), který "funguje".
Sice uvidíte změť znaků, ale pokud začátek a konec u vadného výkresu nebude přibližně stejný jako u správněho výkresu, tak veškeré pokusy o obnovení budou marné ... Cry
ecscad 2014 R2 - Autodesk to neopraví, protože to prodal MUMu a MUM to neopraví, protože tuto verzi nevytvořil.

Proč se nám zákazníci smějí, že používáme ecscad???
Zpět nahoru
Kamila96 Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 25.dub.2017
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Autocad 2016
Stav: Offline
Bodů: 8
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kamila96 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.dub.2017 v 15:08
Částečně jdou otevřít jen ty normální vykresy, ale ty 2 co se mi neotevřou tak ne.

A v poznámkovém bloku se mi otevřel ten normální výkres, ale ten poškozený vubec.

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
VIP
Stav: Offline
Bodů: 16662
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.dub.2017 v 20:40
Co znamená "vůbec"? Otevřel se jako prázdné okno? Nebo Notepad napsal nějakou chybu? Nebo Notepad nějak havaroval/zmizel?

Příčina je bohužel pravděpodobně v tom, že soubory se neuložily - pokud to byl pevný disk, zřejmě došlo k poruše, pokud to bylo výměnné médium, asi se DWG soubory neuložily (např. nestihly uložit) správně.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Kamila96 Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 25.dub.2017
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Autocad 2016
Stav: Offline
Bodů: 8
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kamila96 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.dub.2017 v 20:47
Otevřelo se jen prázdné okno. Takže to nemá určitou příčinu proč to nejde otevřít, prostě chyba v uložení? 
Zpět nahoru
kvapil_dc Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 10.led.2014
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD ecscad 2014 R2
Stav: Offline
Bodů: 211
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace kvapil_dc Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.dub.2017 v 07:35
Pokud se otevřelo prázdné okno, tak soubor je nevratně poškozený nebo prázdný (má kolem 0kB).
Kontaktujte svého IT administrátora ať vám pro jistotu zkontroluje disk, zda není vadný.
V každém případě další pokusy o obnovení jsou marné a bohužel budete muset začít kreslit znovu.

Jinak ano, někde při uložení se stala chyba Cry

PS: Děláte zálohy? - pokud chyba disku nastala až ráno, tak by jste mohla mít noční zálohu.

ecscad 2014 R2 - Autodesk to neopraví, protože to prodal MUMu a MUM to neopraví, protože tuto verzi nevytvořil.

Proč se nám zákazníci smějí, že používáme ecscad???
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
VIP
Stav: Offline
Bodů: 16662
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.dub.2017 v 10:52
Na co to bylo ukládané? Lokální pevný disk, SSD, USB flash disk, síťový disk? U externích disků to často bývá důsledek uplatnění pravidla "život je příliš krátký na to, abych čekal na bezpečné vyjmutí USB úložiště"...
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5584:Při otevření AutoCAD hlásí "Výkresový soubor není platný".
Tip 8071:VIPNebylo možné získat platnou licenci. Chyba [-4.132.0]
Tip 7752:VIPNebylo možné získat platnou síťovou licenci - Chyba -15.570.0
Tip 11132:Vybraný soubor aplikace Excel není platný nebo není podporován.
Tip 7413:VIPChyba instalace: 1325 [jmuživatele] není platný krátký název souboru
Tip 9650:Chyba [-1.359.2]: Pomocí správce síťové licence nebylo možné získat platnou licenci.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,500 sekund.