Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 5735 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Anotative - koty - mierka

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
mikeborecek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 114
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Anotative - koty - mierka
    Zasláno: 26.dub.2017 v 15:19
Dobrý deň,
ak vo výkrese používam kóty, kde je mierka zobrazenia nastavená na "Annotative", pri prvej kóte sa ma opýta na mierku. Pri ďalších už kótuje podľa mierky. Ako a kde zmením túto mierku?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16542
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.dub.2017 v 15:31
Např. v seznamu na stavovém řádku nebo přes ANNOSCALE.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 114
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.dub.2017 v 16:29
Původně odeslal(a) Vladimír Michl Vladimír Michl napsal(a):

Např. v seznamu na stavovém řádku nebo přes ANNOSCALE.

Ďakujem
Tak toto ma fakt nenapadlo . Práve sa učím s týmto typom poznámok/kót pracovať.
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 114
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.dub.2017 v 08:13
Mám ešte jednu otázku, ktorá pravdepodobne súvisí s nastavením Annotation v modele.

Mám vo výkrese čiarkovanú čiaru, ktorej rozostupy prerušovania sa menia podľa nastavenia Annotation v modele.
Je možne to nastaviť tak, aby annotation bolo nastavené na napr. 1:10 alebo 1:20 (kvôli kótam), ale čiarkovaná čiara aby sa zobrazovala akoby bola mierka 1:1?
Zpět nahoru
Briks Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 13.srp.2013
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Solid
Stav: Offline
Bodů: 18
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Briks Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.dub.2017 v 08:53
Tak tu čáru nenastavujte jako anotativní, ne?
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 114
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.dub.2017 v 09:03
Původně odeslal(a) Briks Briks napsal(a):

Tak tu čáru nenastavujte jako anotativní, ne?


Pozrel som vlastnosti čiary, ale také nastavenie som tam nenašiel. Viete ma naviesť, kde sa to dá nastaviť?
"Linetype scale" pri konkrétnej čiare je nastavené na 1.
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2057
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.dub.2017 v 09:08
tak si nastavte proměnnou MSLTSCALE na 0 (viz nápověda)
J. Mantlík

Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 114
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.dub.2017 v 09:12
Původně odeslal(a) Mantlík Mantlík napsal(a):

tak si nastavte proměnnou MSLTSCALE na 0 (viz nápověda)


Ďakujem...
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 114
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.kvě.2017 v 11:02
Zdravím, mám ešte 2 otázky ohľadom kót.

1., zobrazenie annotation kóty vo výkrese (nie v modele) sa v niektorých výkresoch iných súborov .dwg nezobrazuje správne - ak je skrinka napr 600 kóta vo výkrese zobrazuje 60 - viete mi poradiť, čo treba nastaviť aby toto zobrazovanie bolo správne?

2., prichytávanie annotation kót vo výkrese sa nedrží nakreslenej skrinky.
teda ak okótujem vo výkrese skrinku a potom ju v modele upravím, kóta sa vo výkrese neprispôsobí zmene - taktiež to funguje len u niektorých mojich dwg súborov, takže predpokladám, že to bude len nejaké nastavenie.

Za odpoveď vopred ďakujem.
Zpět nahoru
Ondřej Urban Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 06.úno.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCad Architecture 2015, AutoCad 2015
Stav: Offline
Bodů: 152
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Ondřej Urban Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.kvě.2017 v 11:07
Zdravím, tipoval bych to na asociativní, respektive NEasiciativní kóty.
Vše by mělo být asociativní.
 
 
Ondřej Kurkan Urban
PERI, spol. s r.o.
http://www.peri.cz

WIN 7/64, Xeon 2,8GHz,16GB, Quadro 4000,2x24"
ACA 2015
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 114
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.kvě.2017 v 11:11
Původně odeslal(a) Ondřej Urban Ondřej Urban napsal(a):

Zdravím, tipoval bych to na asociativní, respektive NEasiciativní kóty.
Vše by mělo být asociativní.
 
 

Viete ma naviesť, kde nastaviť asociatívnosť kót?
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 114
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.kvě.2017 v 11:13
už to mám...
Ďakujem :)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5570:VIPJak vytvořit odvozenou součást s nestejnoměrným měřítkem X/Y/Z ?
Tip 1896:VIPJak vytvořit víceřádkový kótovací text?
Tip 1879:VIPJak otočit kóty výkresu?
Tip 510:Jak nastavit v AutoCADu desetinnou tečku, resp. čárku?
Tip 4796:Úprava seznamu měřítek pro rozvržení a vykreslování.
Tip 7244:Jak nastavit počet desetinných míst v proužku PP?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,328 sekund.