Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4733 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

zaokrouhlení kót - faktor měřítka +1

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
dew.drop Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 24.čer.2010
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2010 LT
Stav: Offline
Bodů: 7
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace dew.drop Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: zaokrouhlení kót - faktor měřítka +1
    Zasláno: 27.dub.2017 v 11:10
Ahoj, používám kóty s faktorem měřítka 1/150, 1/200, 1/100 atd. Tzn. kótovaná vzdálenost je dělena touto hodnotou 150, 200, 100... Výslednou hodnotu zaokrouhluji na celá čísla, ale potřebovala bych k ní ještě "+1". Netušíte, zda je to možné a jak?Confused
Na obrázku - délka 4130/150=27,5, zaokrouhleno nahoru =28. Potřebovala bych tam +1 = 29

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 26008/koty.png


Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1141
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.dub.2017 v 11:40
LT? 
No můžete zkusit nějakou z metod tady
https://forums.autodesk.com/t5/autocad-lt-forum/adding-a-value-to-a-dimension/td-p/4618685

Teoreticky to jde i přes pole, ale asi nejde odkazovat na vlastní objekt, takže dim+txt nebo 2 dim?


Připojené souborydwguploads/1045/Dim+0.1.dwg
Zpět nahoru
dew.drop Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 24.čer.2010
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2010 LT
Stav: Offline
Bodů: 7
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace dew.drop Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.dub.2017 v 11:53
Ano, LT. Děkuji za odkazy, je to přesně stejný dotaz, ale taky nenašli řešení :-)
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16702
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.dub.2017 v 15:47
Řešením je použít dyn.pole a pomocný text. Z původní kóty odvodím míru do pomocného textu a následně text kóty nahradím požadovaným matematickým výrazem odkazujícím na hodnotu pomocného textu. Vše zůstane dynamické. Pomocný text nemusí být vidět.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
dew.drop Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 24.čer.2010
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2010 LT
Stav: Offline
Bodů: 7
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace dew.drop Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.dub.2017 v 15:51
Děkuji Vladimíre, to zní použitelně, ale s pomocným textem jsem nikdy nepracovala, takže praktické  provedení mi není známé. Můžete, prosím, poradit, kde bych si postup mohla nastudovat, nebo alespoň základní postupy užívání dyn. pole s pomocným textem? Děkuji
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1141
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.dub.2017 v 16:27
No zní to podobně jako to co jsem udělal já v tom dwg, ale já jsem použil dvě stejné kóty nad sebou. (dwg z mi z nějakého důvodu nejde stáhnout.)
Jen je otázka ta praktičnost... dělat to pro každou kótu je nesmysl... takže jediná cesta je už udělanou kótu zkopírovat a přetahat uzly nebo jinak editovat... při množství  kót 10+ se i to jeví nepoužitelně.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16702
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.dub.2017 v 19:22
Také mi to nepřipadá jako moc praktický postup pro více kót, ale v LT nepůjde zautomatizovat. Ten původní výkres máte dobře - je celkem jedno jestli si pomáháte pomocnou kótou (jako v tom DWG) nebo pomocným textem.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
dew.drop Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 24.čer.2010
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2010 LT
Stav: Offline
Bodů: 7
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace dew.drop Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.dub.2017 v 08:56
Děkuji za postřehy. Dosud jsem kótám dávala různé faktory měřítka a po odečtení požadované délky ve vlastnostech psala ručně textem hodnotu. Tak mě jen zajímalo, jestli by bylo možné to zautomatizovat. V podstatě bez problémů, až na to "+1". Nevadí, i tak díky.
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1141
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.dub.2017 v 10:34
No znáte to, snaha automatizovat věci, jakkoliv jinak žádoucí, je v LT záměrně limitována.
Nicméně můžete kouknout na screenshot jak se takové věci dají udělat... tak třeba najdete nějakou rozumnou cestu jak to aplikovat v praxi - nebo vymyslíte nějakou jinou fintu :)

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8720:Chyba: Extrémně malé měřítko ignorováno.
Tip 3752:K čemu slouží hodnota Vertikální faktor měřítka v příkazu -AECDwgSetup?
Tip 663:VIPNesouhlasí vám přesné rozměry vytištěného výkresu s rozměry (kótami) v AutoCADu (i např. v měřítku 1:1)?
Tip 1494:VIPJak okótovat ve výřezech výkresového prostoru v různých měřítcích?
Tip 8491:Kótování s poslední cifrou textu jako horním indexem.
Tip 4297:Jak zvětšit texty popisů v náčrtech Inventoru?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,328 sekund.