Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 6259 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Situace - Revit

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
PPavelka Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 03.kvě.2017
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
Revit LT
Stav: Offline
Bodů: 2
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PPavelka Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Situace - Revit
    Zasláno: 03.kvě.2017 v 09:33
Dobrý den, jsem zde nový tak nevím jestli se ptám správně. Mám Revit LT a kreslím v něm hlavně menší projekty. Zjistil jsem že se Revit moc nehodí na situačky, mapové zákresy, sítě apod. Tyhle typy výkresů bych si proto raději dodělával v CADu. Máte s tím někdo zkušenosti? Jaký CAD je na to nejvhodnější?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16662
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.kvě.2017 v 09:39
Na tyhle "CADovské" úlohy skutečně není BIM úplně ideální - dá se to tam sice obejít, ale komplikovaně. I proto je Revit LT dodáván jako sada "Revit LT Suite", která obsahuje i AutoCAD LT. V něm podobné doplňkové úlohy vyřešíte snadněji, máte v něm knihovny typů čar pro inž.sítě, popisy vrstevnic a další nástroje 2D kreslení. S Revitem LT i s okolím si data vyměňuje pomocí standardního DWG.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Konicar Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 12.úno.2013
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
AutoCAD, Revit
Stav: Offline
Bodů: 1
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Konicar Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.říj.2017 v 07:41
V otázce situací má Revit co dohánět. Architektonickou situaci v něm sice uděláte, legendu povrchů si ale musíte vyrobit vyfocením obrazovky, úpravou (ořezáním) jednotlivých typů povrchu např. v programu Malování a následným vložením jako obrázek. Veškeré popisy pak manuálně. Třeba pro tvorbu parkovacího místa v situaci sice existuje komponenta, tu je ale možno umístit jen na vodorovný povrch, jinak se zčásti zanoří do terénu a mizí. ...3D projektování jak bejk... Proto situace dělám zásadně v AutoCADu. Revit (a to ani plná verze 2018) na tuto základní potřebu vůbec nemyslí. Místo toho nabízí spoustu věcí upotřebitelných jen pro specany TZB. Z tohoto pohledu je výhodnější např. ArchiCad.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 10075:Jak v Revitu kreslit inženýrské sítě - typy čar pro situace.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,266 sekund.