Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4827 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Označenie mimo viditeľného výberu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
mikeborecek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 93
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Označenie mimo viditeľného výberu
    Zasláno: 03.kvě.2017 v 11:12
Zdravím.
Je možné označiť objekty aj keď ich pri označení nevidím (nevidím celý obdĺžnik na označenie).
Ak potrebujem označiť viac objektov/vertexov, ale to označenie musí byť presné. Takže pri dokončení označenia si potrebujem roh dosť priblížiť, teda už nevidím začiatok označenia.
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1069
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.kvě.2017 v 11:20
Je to jedna z mála novinek Autocadu 2018... resp. už 2017 Fall Update.

Nebo tady jsou nejaké tipy jak to udělat, ale je to trochu komplikovanější...



Upravil johny - 03.kvě.2017 v 11:26
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 93
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.kvě.2017 v 11:21
Původně odeslal(a) johny johny napsal(a):

Je to jedna z mála novinek Autocadu 2018.

Dúfal som, že to bude len nastavením. Škoda. Cry

Ale ďakujem za info - CPolygon a WPolygon som nepoznal.


Upravil mikeborecek - 03.kvě.2017 v 11:28
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1069
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.kvě.2017 v 11:31
...nezapomeňte, že v prakticky jakémkoliv modifikačním příkazu (kopie, posun, zarovnej...) když jste vyzván pro výběr objektů, tak můžete dát ? pro zobrazení skrytých výběrových voleb...
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 93
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.kvě.2017 v 11:46
Tak toto je super. Inak je možné tie skryté voľby odkryť? Aby sa zobrazovali v príkazovom riadku vždy?

Mám ešte jeden dotaz, ktorý s touto témou nesúvisí:

Mám priradené písmo k určitým kótam. Začal som kótovať vo výkrese nie v modeli. Predpokladám, že ak zmením písmo, automaticky by sa malo zmeniť písmo v kótach. Ale nie je to tak.
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1069
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.kvě.2017 v 12:01
Trvale zobrazit nejdou, ale ikdyž jsou sktyté, tak ty volby jsou aktivní. 
Asi nejčastěji se používá volba P (jako předchozí, nebo previous)...

Musíte měnit písmo jen v rámci stylu. V kótovací stylu se navolí Styl Textu, ten pak můžete změnit.
Ale všechno jde manuálně přepsat, pak už to nejde měnit hromadně.

Tady jsem ty volby trochu proklikal - uvidíte jak to funguje. 


Upravil johny - 03.kvě.2017 v 12:18
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 93
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.kvě.2017 v 12:54
Ďakujem za video,
ja všade vo výkresoch používam annotative (koty, písmo, odkazy) a myslel som, že stačí cez _style zmeniť písmo, ktoré je naviazané na kóty, písmo, odkazy, ale takto mi to nefunguje.

Keď zmením to konkrétne písmo, tak sa nič s kótami, písmom, odkazmi nestane. 
Ak mením písmo kót cez _dimstyle, tak sa zmení typ písma pri kótach, ale pri odkazoch a texte nie. Pri odkazoch musím písmo znova potvrdiť (lebo zmeny písma som už urobil cez kóty) cez _mleaderstyle.
A samotný text, ktorý je už vo výkrese sa nezmení, zmeny písma sa prejavia až pri napísaní nového textu.

Predstavoval by som si to takto:
- nastavím si písmo, ktoré budem používať pri texte, kótach, odkazoch.
- zmením typ/veľkosť/šírku/... písma, zmeny sa prejavia všade kde je písmo použité, teda pri kótach, písme, odkazoch

Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1069
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.kvě.2017 v 13:07
Jistě. Řekněme že chcete používat styl textu MujStyl. Ten bude použit v kotovacim stylu MujDimStyl a ve stylu mleaderu MujMleaderStyl.
Jděte od spoda - 
_style - nastavte si MujStyl 
_dimstyle - nastavte si MujDimStyl, který bude používat MujStyl textu.
_mleaderstyle - nastavte si MujMLeaderStyl, který bude používat MujStyl textu.

Funguje to fain... EDIT ..trochu divně. Z nějakého důvodu se neupdatuje styl TEXTu, ale ML a DIM funguji dobre. Možná dělám něco špatně... třeba bude někdo jiný vědět....


Upravil johny - 03.kvě.2017 v 13:15
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 93
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.kvě.2017 v 13:14
Presne tak som to mal nastavené, ale keď zmením písmo, tak zmeny sa neprejavia nikde. 
Nemôže to byť nejakým nastavením?
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1069
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.kvě.2017 v 13:52
Můžete ten výkres promazat a s těmi texty poslat sem? Kouknem jestli nemáte něco špatně.

btw. je třeba se trocha zvykat, že sem tam něco nefunguje bez zjevného důvodu.
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 93
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.kvě.2017 v 14:05
Jasné samozrejme.
Teraz som si všimol, že keď zmením typ fontu, tak sa zmení všade, ale výška textu (čo by som potreboval) sa nemení nikde.


Připojené souborydwguploads/10644/písmo.dwg

Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1069
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.kvě.2017 v 10:06
No moc jsem už nechtěl mlátit prázdnou slámu... 
Moc toto nepoužívám, měl jsem za to, že to je spolehlivější, než se mi to při hrubém testování jeví. Někdy mi změna fontu funguje, jindy ne (často obyč DTEXT, který se musí prokliknout). Pak třeba jen přikopíruji fungující style přes copy-paste z jiného výkresu a fungují zas oba.. Nevím čím to je. A jestli to není třeba jen verzí (C3D 2016).
Každopádně změna velikosti písma u jiných entit než TEXTu moc smysl nedává, řeší se to přes celkové měřítko kóty nebo toho odkazu.
Výkres se mi jeví v pořádku.
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 93
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.kvě.2017 v 10:23
Ďakujem za ochotu.
Začínam kótotvať priamo vo výkrese (ktorý je M1:1), tak skúšam, aké možnosti tam sú... :)
Mimochodom neviete mi poradiť, aká veľkosť písma na výkrese je dostačujúca (v pohode čitateľná)? Momentálne používam 2.5 pri "isocpeur"
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1069
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.kvě.2017 v 10:42
Tady má kolega Remeš nějaké chytré rady do začátku, je tam i o velikosti písma.

Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 93
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.kvě.2017 v 11:27
Ďakujem za typ, práve som si to prešiel.
Utvrdilo ma na výške textu 2,5, ale bolo tam spomenuté ohľadom kótovania, že by sa malo kótovať v modeli. Ale tu som sa niekde dočítal, že je lepšie kótovať priamo vo výkrese.
Ale to asi záleží - čo komu viac vyhovuje.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9338:Při posunu jedné entity se posouvá i sousedící entita.
Tip 8707:VIPVault chyby: Index je mimo rozsah, Odpověď není ve správném formátu XML
Tip 4215:VIPJak vrátit/změnit polohu/ukotvit okno příkazového řádku AutoCADu?
Tip 4189:VIPVrácení posunutých atributů bloku na původní místo.
Tip 5120:Cyklický výběr překrývajících se objektů v AutoCADu 2007/2008/2009/2010.
Tip 4405:VIPJak v Revitu vložit samostatné okno mimo stěnu?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,406 sekund.