Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 3967 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Patcatalog

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2050
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Patcatalog
    Zasláno: 03.kvě.2017 v 14:33
Zdravím
Neodolal jsem a zkusil použít novou utilitu CAD Studia. Jako záměr to je chvályhodné, ale nějak se mi nezdařilo - aspoň celé. U spousty nalezených šraf to nahlásilo
"název šrafy" is unknown  (netuším proč, v grafice se šrafa nezobrazila)
a pak to skončilo s

Nesprávný soubor s definicí vzoru:
Chybí parametr na řádku 37.
 0, 0
Vyžadován 2D bod nebo klíčové slovo.
; chyba: Funkce zrušena
Určete vnitřní bod nebo [vLastnosti/Vybrat objekty/Nakreslit hranice/Odebrat hranice/Další/pořadí Kreslení/Počátek/poznáMky/Barva šraf/Hladina/PRůhlednost]: Vybírám vše...

a tím to skončilo ... což se dá pochopit, v počítači je spousta šraf. vzorů, které nebyly vyzkoušeny, jen kdysi staženy, takže chyba může být

Není to v žádném případě stížnost, jen podklad k dalšímu návrhu:
1) Nedalo by se to upravit tak, aby to vypsalo nejen název šrafy, ale i příslušného souboru *.pat, aby se dal najít zdrojový soubor a případně ho zrušit
2) Nedala by se ukončující chyba nějak přeskočit, aby se to na ní nezastavilo, ale dojelo to až do konce
3) Hledá to šrafy jen v nastavených cestách acadu, nebo i jinde? Pak by to možná vysvětlovalo ono "název šrafy" is unknown ...

Díky
J. Mantlík

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16337
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.kvě.2017 v 14:43
Díky za podněty, už jsem na to taky narazil. V novější verzi lze určit, zda očmuchá jen hlavní ACADISO.PAT nebo všechny PAT soubory. Hledá to tam kde AutoCAD, tedy v support cestě. S těmi chybnými PAT soubory je problém, protože případnou chybu v PAT nejde (nebo neumím) ošetřit. Poslední zkoušená šrafa by myslím měla být v proměnné HPNAME.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2050
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.kvě.2017 v 15:08
Tak jsem tu "špatnou" šrafu "vymazal" a zřejmě to dojelo do konce (poslední byla myslím ZV*).
Ale zatímco v prvním pokusu to nahlásilo 341 vzorů, teď to bylo 430 vzorů - přitom názvů šraf tam teď vypsalo jen 300
A taky to jako neznámý nenakreslilo vzor, který jsem si vyrobil (pro dopravní stíny) a který často používám (a je stopro v cestě)


J. Mantlík

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16337
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.kvě.2017 v 18:14
Ta "odpolední" verze se ptá zda projíždět jen ACADISO.PAT nebo všechny, ale u těch "všech" nově ignoruje ACAD.PAT (imperiální; u imperiálních výkresů zase metrický) - to může dělat ten rozdíl. Ten stín máte jako samostatný PAT soubor nebo součást ACADISO.PAT?
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2050
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.kvě.2017 v 18:28
Tak já jsem zkoušel jen "dopolední" verzi, netušil jsem, že je nová
Ten stín mám jako samostatný PAT soubor
J. Mantlík

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16337
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.kvě.2017 v 09:19
Tak už vím čím to bylo. Pokud máte vícero doplňků, textová proměnná prostředí "ACAD" přeteče a některé support složky v ní chyběly - pak se neprohledávaly. Cesty support se teď tedy zjišťují jinak. Nová verze PatCatalog 1.1 je také "ukecanější" a ukazuje, na kterém šrafovacím vzoru ten proces případně selže. Také se dotazuje na měřítko, protože - jak se ukázalo na katalogu ČSN šraf (viz tip) - některé šrafy jsou moc "řídké" a do boxu se pak nenakreslilo nic.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 11408:Katalog dostupných šrafovacích vzorů.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,266 sekund.