Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 1641 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Mezery popisy

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
pasen Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 07.kvě.2017
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
AitoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace pasen Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Mezery popisy
    Zasláno: 07.kvě.2017 v 00:47
Hezký den, prosím někoho o radu, vždy když chci napsat nějaký text třeba do popisového pole či jiný popisek v AutoCADU 2018 tak mi tam nejdou udělat mezery i třeba v případě, že přepisuji původní text kde již mezery byly. Pracuji s CADem asi po 3 letech a vůbec si nejsem rady. 
Děkuji za pomoc.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16463
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.kvě.2017 v 08:52
Jak to myslíte? Popisků i způsobů jak je upravit, je v AutoCADu celá řada. Jaký konkrétní postup vám nefunguje?
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
pasen Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 07.kvě.2017
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
AitoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace pasen Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.kvě.2017 v 14:04
Já neznám asi ani jeden postup. Jen prostě když chci přepsat atribut kde již je text s mezerou tak mě vyskočí okno: Název nemůže být prázdný a nesmí obsahovat mezery.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16463
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.kvě.2017 v 14:39
Aha, nejde o text atributů. V popisech atributů AutoCADu ale nikdy nesměly být mezery - leda pomocí triku http://www.cadforum.cz/cadforum/qaID.asp?tip=3749
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
pasen Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 07.kvě.2017
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
AitoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace pasen Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.kvě.2017 v 09:04
A jiný způsob vyplnění popisového pole i s mezerami, prosím?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16463
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.kvě.2017 v 09:16
Můžete prosím poslat konkrétní postup o co se snažíte? Jaký příkaz spustíte a co do jakého pole zadáváte?
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
pasen Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 07.kvě.2017
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
AitoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace pasen Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.kvě.2017 v 10:25
Mám starý výkres kde chci jen přepsat v kusovníku názvy součástí, v tom starém kusovníku je normálně text i s mezerami. Já si rozkliknu ten text a vyskočí mi okno: Upravit definici atributu tak do pole Štítek napíši svůj text s mezerami a vyhodí mi to chybu.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16463
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.kvě.2017 v 10:33
Pořád sice nevíme ty příkazy které spouštíte, ale každopádně pole Štítek se týká definice atributu, ne jeho (zobrazeného) obsahu, a v něm mezery být nemohou (a nikdy nemohly, výjimka viz výše).
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
pasen Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 07.kvě.2017
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
AitoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace pasen Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.kvě.2017 v 10:35
A nějaký jiný postup poradíte jak vyplnit popisové pole či kusovník?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16463
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.kvě.2017 v 10:48
Rád poradím, ale musím mít informace. Jakým příkazem nyní tu editaci provádíte? Co je pro vás "kusovník" - objekt "tabulka"? nějak automaticky generovaná? blok? ručně vyplňovaný? "popisovým polem" rozumíte co? obsah pole v rohovém razítku?
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Petr75 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2018, Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 155
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.kvě.2017 v 07:59
Atribut by měl být v bloku a pak editujete hodnotu atributu. Ale občas se stane, že někdo blok rozbije a pokouší se pak přepsat hodnotu "štítek", což je název atributu a z principu tato hodnota nemůže být prázdná a ni nemůže obsahovat mezery. Někdo pak místo mezery používá třeba podtržítko.
Pokud nemáte atribut v bloku, tak radím jej nahradit obyčejným textem.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 3749:VIPJak zadat víceslovní název atributu bloku (s mezerou)?
Tip 9047:Nastavení zobrazení čísla cílového výkresu v Off Page Connectoru.
Tip 1327:VIPJakou proměnnou nastavit mezeru jako oddělovač tisíců v kótování AutoCADu ("1 260,89")?
Tip 5963:AutoCAD mi nepodtrhává mezery v MTextu.
Tip 10099:VIPJak upravit popis pohonů na izometrii (Plant3D)
Tip 4197:Mezera, mezerovatější než mezera.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,234 sekund.