Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4000 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Vyplnění předmětu součástí při uložení v sestavě

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
IvoBe Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 11.čvc.2005
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Inventor Professional 2017 Windows 10
Stav: Offline
Bodů: 241
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace IvoBe Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Vyplnění předmětu součástí při uložení v sestavě
    Zasláno: 09.kvě.2017 v 08:10
Zdravím, několik let používým pomocí XTOOLS pravidlo BeforeSave pro to, aby se mi do iVlastnosti Předmět vložil název souboru ipt (pokud není vyplněn). Fungovalo jak při ukládání samostatného ipt, tak při hromadném uložení všech dílů ze sestavy. S příchodem Inventoru 2017 to ze sestavy nefunguje. 
Poradíte nějaké řešení?

BeforeSave.iLogicVb

If iProperties.Value("Summary", "Subject") = "" Then 
iProperties.Value("Summary", "Subject") = UCase(ThisDoc.FileName(False))
End If
Ivo Bešťák
VIBROS s.r.o.
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 779
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.kvě.2017 v 11:24
Ten kód vypadá v pořádku a podle mě se všechno chová, jak má. Problém je v tom, že při prvním uložení je ThisDoc.FileName vždy prázdné
 
Nabízí se možnost využit argumentu SaveFileName, který není prázdný při uložené pomocí spouštěče, ale je prázdný, pokud se pravidlo spustí přímo.
 

'Get file name from event arguments
Dim SaveFileName = RuleArguments("SaveFileName")
'****************************
'Debug only

'Varianta 1
Dim subject1 = UCase(ThisDoc.FileName(False)) ' Tohle je prazdne pri prvnim ulozeni
MsgBox("subject1 = " + subject1)
 
'Varianta 2
Dim subject2 = UCase(System.IO.Path.GetFileNameWithoutExtension(SaveFileName)) 'Tohle je prazdne, pokud se pravidlo spusti primo
MsgBox("subject2 = " + subject2)

'End Debug
'****************************
If iProperties.Value("Summary", "Subject") = "" Then
 iProperties.Value("Summary", "Subject") = subject2
End If
 
 
Zpět nahoru
IvoBe Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 11.čvc.2005
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Inventor Professional 2017 Windows 10
Stav: Offline
Bodů: 241
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace IvoBe Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.kvě.2017 v 12:45
Děkuji, při ukládání samostatně otevřeného IPT to ale funguje (tak i tak).
Jde mi o situaci, kdy ukládám více IPT, otevřených v sestavě.  Někdy se to spustí pro každý díl, někdy ne. Nevím, jak vynutit, aby se spouštělo.
Ivo Bešťák
VIBROS s.r.o.
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 779
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.kvě.2017 v 13:09
Jedině spustit "Uložit vše". Ale spouštět by se to mělo vždy, pokud na souboru došlo ke změně.
Zpět nahoru
IvoBe Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 11.čvc.2005
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Inventor Professional 2017 Windows 10
Stav: Offline
Bodů: 241
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace IvoBe Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.kvě.2017 v 13:39
Ještě jeden dotaz: jaká je rozdíl mezi spuštěním pravidla pomocí XTOOLS a pomocí spouštěče události "Před uložením dokumentu"?
Ivo Bešťák
VIBROS s.r.o.
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 779
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.kvě.2017 v 15:19
Mechanismus spouštěčů iLogicu není veřejně dokumentovaný, takže jednoznačnou odpověď nemám.
 
Ale pravděpodobně to bude podobné mechanismu v XTools s tím rozdílem, že XTools spouští jedno pravidlo vždy nad každým ukládaným dokumentem, kdežto iLogic má uvnitř dokumentu poznamenáno zda a jaká pravidla má spouštět.
 
Inventor interně poskytuje informaci, že bude ukládat, nebo uložil dokument. Je na autorovi addinu, jak na to zareaguje.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,234 sekund.