Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 1536 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Zkratky - nenastavitelné v acad.pgp

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
TomPro Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 17.úno.2014
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2011, Inventor, Mechanical
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace TomPro Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Zkratky - nenastavitelné v acad.pgp
    Zasláno: 10.kvě.2017 v 08:34
Ahoj / Dobrý den,

funguju na AutoCADU Mechanicalu 2011 v české verzi - což je nejspíš ten problém.  Chci si nastavit zkratky a většina mi funguje. Problém nastane při zkratkách, které nejsou v tomto souboru obsaženy. Například power kóta, nebo příkaz Spoj (Join)..

Např. power kótu jsem se tedy pokusil nastavit přez rozhraní CUI, jenže zde mi nejde nastavit kótu na jeden příkaz, ale na kombinaci kláves (shift+něco, ctrl+něco, alt+něco).

Je nějaké řešení jak powerkótu dostat na jednu klávesu, např. na K? (můj téměř nejpoužívanější příkaz)

Předem děkuji za radu, 

S pozdravem

Tomáš
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16463
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.kvě.2017 v 08:40
V ACAD.PGP můžete nastavit příkazové zkratky na všechny příkazy (přímé, ne makra) AutoCADu. V CUI můžete použít příkazy i makra, ale protože jde o "horké" klávesy (nevyžadují potvrzení Enterem), jde samozřejmě využít jen řídicí klávesy, ne běžně používané (např. k zadávání příkazů a textů).
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
TomPro Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 17.úno.2014
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2011, Inventor, Mechanical
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace TomPro Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.kvě.2017 v 11:47
Původně odeslal(a) Vladimír Michl Vladimír Michl napsal(a):

V ACAD.PGP můžete nastavit příkazové zkratky na všechny příkazy (přímé, ne makra) AutoCADu. V CUI můžete použít příkazy i makra, ale protože jde o "horké" klávesy (nevyžadují potvrzení Enterem), jde samozřejmě využít jen řídicí klávesy, ne běžně používané (např. k zadávání příkazů a textů).

Jak je tedy možné nastavit power kóty, abych je měl pod písmenem "k" s potvrzením např. entrem? Nevím co je to za typ příkazu. Jestli mi nedělá neplechu, že se jedná o Mechanical a to má své speciální příkazy někde zvlášť. 

Lze to nějak doplnit do souboru acad.pgp?  Zkoušel jsem to neumně přidat: K,        *POWERKOTA a bez úspěchu.

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16463
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.kvě.2017 v 13:12
Nemám teď Mechanical po ruce, ale podívejte se do příkazového řádku jaký příkaz se spouští při standardním vyvolání příkazu a ten pak napište do ACAD.PGP (nezapomeňte pak PGP znovu načíst).
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
TomPro Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 17.úno.2014
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2011, Inventor, Mechanical
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace TomPro Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.kvě.2017 v 13:51
Super, doopravdy funguje, když si přidám příkaz: "k, *ampowerdim".
Děkuji za rychlou a trefnou radu.

S pozdravem

Tomáš rouza
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7367:Anglické zkratky příkazů v českém AutoCADu.
Tip 1947:Jak zajistit okamžitý přístup k nové zkratce (aliasu)?
Tip 9898:Jak vyvolat příkaz REINIC bez dialogu?
Tip 3106:Jak změnit zkratky (aliasy) příkazů AutoCADu LT?
Tip 3075:Rychlá úprava nabídky a zkratek příkazů.
Tip 2040:Nefungují příkazové zkratky (aliasy) při spuštění AutoCADu poklepáním na DWG.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,188 sekund.