Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 5726 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Načitanie čiar

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Mireeec Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 22.úno.2017
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCad 18, Revit 17
Stav: Offline
Bodů: 8
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mireeec Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Načitanie čiar
    Zasláno: 11.kvě.2017 v 12:59
Dobry den priatelia, potrebujem pomoct pri "mensom" probleme. dwg ktore mam nevie spracovat - nacitat ciary. Viete mi poradit ako to spravit? ked otvorim uplne novy vykres tak ciary tam mam riadne vykreslene a pouzitelne. Viac posielam v obrazku. Dakujem za vase rady!

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 76118/nacitanie_ciar_problem.png

Zpět nahoru
Mireeec Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 22.úno.2017
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCad 18, Revit 17
Stav: Offline
Bodů: 8
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mireeec Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.kvě.2017 v 13:04
opravujem sa, uz to blbne aj v "cistom" vykrese /dwgcku/
Zpět nahoru
Michal_Plisek Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 01.čer.2015
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inventor2015
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Michal_Plisek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.kvě.2017 v 13:44
Dobrý den, chyba může být v tomto: http://www.cadforum.cz/cadforum/qaID.asp?tip=5872

Jakou verzi AutoCADU používáte?
Problém se dříve nevyskytoval?

Zpět nahoru
Mireeec Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 22.úno.2017
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCad 18, Revit 17
Stav: Offline
Bodů: 8
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mireeec Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.kvě.2017 v 13:52
Dobry den,
pouzivame AC 2018. 
Problem sa vo firme kde pracujem udajne vyskytoval. Bolo mi povedane ze zalezi odkial je zdroj DWG. A ze to treba nejak opat nacitat ... ale nefunguje to tak. 

Zpět nahoru
Michal_Plisek Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 01.čer.2015
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inventor2015
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Michal_Plisek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.kvě.2017 v 14:19
Vkládám návod, který jsem vyhledal. Třeba Vám pomůže. Bohužel nemám Váš soubor abych vyzkoušel.

1) Otevřete soubor v aplikaci AutoCAD.
2) Zadejte příkaz STYLE na příkazovém řádku a vyhledejte textové styly, které používají písmo " ltypeshp.shx ".
3) Změňte styl z " ltypeshp.shx " na jiné písmo ( například " simplex.shx ").
4) Použijte a zavřete dialogové okno.
5) Zadejte příkaz PURGE na příkazovém řádku.
6) Vyberte Vyčistit vnořené položky a Purge geometrii nulové délky a prázdné textové objekty .
7) Vyčistěte vše .
8) Uložte soubor.
9) Zavřete aplikaci AutoCAD. (Je důležité vyčistit informace o mezipaměti.)
10) Spusťte aplikaci AutoCAD a znovu otevřete uložený soubor.
Typy čar by měly být nyní načteny bez chyby.
Zpět nahoru
Mireeec Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 22.úno.2017
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCad 18, Revit 17
Stav: Offline
Bodů: 8
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mireeec Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.kvě.2017 v 14:33
Dobry den, zadal som STYLE a presiel som jednotlive textove styly, avsak spominane pismo som nenasiel. 
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 5827
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.kvě.2017 v 07:11
Dobrý den,

setkal jsem se s touto hláškou i v případě, kdy soubor s definicí čar a tvarů byl ve složce, kde uživatel neměl práva pro zápis. Jakmile se práva upravila, bylo vše v pořádku. 

Prvně bych však hledal chybu taktéž v definici.
PepaR
Zpět nahoru
Mireeec Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 22.úno.2017
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCad 18, Revit 17
Stav: Offline
Bodů: 8
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mireeec Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.kvě.2017 v 13:05
Dobry den, viete mi poradit kde najdem ten prikazovy riadok na hladanie toho typu pisma?
Dakujem za odpoved.
Zpět nahoru
Mireeec Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 22.úno.2017
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCad 18, Revit 17
Stav: Offline
Bodů: 8
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mireeec Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.kvě.2017 v 13:35
ako mam najist ten font? Medzi font name nieje. Dik za info 
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 76118/kde_to_je.JPG

Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2067
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.kvě.2017 v 14:51
Asi by to chtělo trošku klidu, shrnutí faktů a upřesnění pojmů
1) V prvním příspěvku tazatele to hlásí chybu v souboru ACAD.LIN, hlásí to chybu v definici čáry plynu . V originálním souboru ACAD.lin žádná definice inž. sítí není - tedy doufám, že ji do 2018 nedoplnili, ještě ji nainstalovanou nemám ... Je tam jen čása s textem "GAS". TAkže to znamená, že buď
a) myslíte tuto čáru, a pak Vám dle posledního příspěvku schází v DWG nadefinovaný styl písma "standard"
b) máte do souboru ACAD.lin dodefinované sítě (ať už jakkoliv a z jakéhokoliv zdroje) a pak Vám vy vyhledávací cestě schází (nebo je chybný) soubor tvarů "název.shx" (správný název zjistíte právě na řádku 130 nebo 131)
2) ano, na tom, odkud DWG pochází, to závisí také, protože jeho autor může mít svůj xxx.lin a k tomu xxx.shx, bez nichž se to nebude správně zobrazovat. Pak je třeba autora DWG požádat o zaslání těchto souboru. PS. Z tohoto důvodu není dobré si upravovat originální soubory acad.lin / acadiso. lin, pak se Vám může poprat Váš acad.lin s cizím acad.lin ...
3) ltypeshp.shx z příspěvku p. Plíška není písmo, ale soubor tvarů, proto ho mezi písmy nenajdete
Obsahuje některé tvary, používané pro tzv. komplexní čáry (tj. "čáry s obrázkem"
J. Mantlík

Zpět nahoru
Mireeec Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 22.úno.2017
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCad 18, Revit 17
Stav: Offline
Bodů: 8
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mireeec Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.kvě.2017 v 16:16
Dobry den, 
Fuu ako zacat, citim snahu o erudovanu odpoved, resp analyzu.
Mam Autocad 2018, ktory si prebral vsetky nastavenia, vratane ciar z AC 2016. 
Prepacte budem pisat polopate, mam to totiz rad, aj ked mne niekto nieco vysvetluje, tak to vitam s plnou pokorou. 
Takze, niekedy tu grafiku ciar Cad nacita, ale znovu po otverni resp refreshnuti je s tym problem - zle vykreslenie.
Je mozne, ze problem je ten ako pisete v bode 2. 
A bod 3, no uznajte, ked vam niekto poradi, ze to najdete v zadanim prikazu STYLE ... tak to nejdem ani komentovat /ale zatial mi nik nenapisal ako to teda najdem - zvlastne :)))) /. 

Cize zhrnutie - postup /prakticke/ bez velkych omacok je teda zatial ziadny, ako dany problem vyriesit. Mozno pokusit si vypytat zdroj ale zaroven mi radite ze to moze robit problem. 

Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2067
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.kvě.2017 v 16:41
Takže polopaticky ...Wink
Těžko se hledá konkrétní postup bez základních  a PODSTATNÝCH informací o problému. A mezi tu nejpodstatnější informaci patří onen soubor *.lin (pravděpodobně acad.lin ?). Bez znalosti o jeho obsahu se těžko dá hledat chyba ...
Že se grafika čar u jednoho souboru někdy načte a někdy ne, je divné. Může to mít x příčin, ale žádná mne nenapadá, protože se mi to nestalo.
Pokud se nenačte, je to vždy s chybovým hlášením, nebo se to jen nezobrazí?
V prvním případě je problém se souborem LIN
V druhém případě může být problém na trase "úsečka/křivka - měřítko čáry - délka segmentu - generování typu čáry - jednotky výkresu" (polopatě : definice vzorku čáry se nevejde do daného segmentu)
V každém případě by bylo vhodné onen soubor LIN někam vyvěsit (a v dalším kroku se podívat do nápovědy, jak se čáry tvoří)
J. Mantlík

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16657
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.kvě.2017 v 18:25
Pokud je problém náhodný ("někdy") po redraw/regen, bude to jen problém grafické karty. Pokud nastane po otevření DWG jiným způsobem, je možné, že v cestě je jiný .LIN soubor stejného názvu.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5329:VIPJak rozložit přerušované a komplexní typy čar na segmenty?
Tip 1819:VIPJak vytvořit vícebarevný typ čáry v AutoCADu?
Tip 578:Jak posčítat délku vybraných úseček, křivek, oblouků, kružnic, elips a multičar ve výkresu?
Tip 577:Jak posčítat délku vybraných čar ve výkresu AutoCADu LT?
Tip 5358:Jak vytvořit osu dvou úseček?
Tip 3176:Kde mohu najít další šrafovací vzory a typy čar pro AutoCAD?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,468 sekund.