Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 3604 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Izolace technologie

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
rys-kt4 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor, PDSU 2016
Stav: Offline
Bodů: 132
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Izolace technologie
    Zasláno: 14.kvě.2017 v 20:55
Zdravím,

- měl bych takový inventorský oříšek, poradí li někdo:
Mám část strojní technologie s větším potrubím, kterou bych rád znázornil včetně pěnové tepelné izolace.

Můj nápad je:
- z dotčené části technologie (iam) vytvořit obalem ipt díl
- tento díl bych pak následně rád obalil tloušťkou materiálu cca 3cm

Zatím nemám nápad, jak a z které strany za to vzít.

Děkuji předem, má-li někdo obdobnou zkušenost.....
Jan Binder
Zpět nahoru
Cheff Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 19.led.2006
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2)
Stav: Offline
Bodů: 866
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Cheff Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.kvě.2017 v 09:18
A jak je to modelované (potrubka, nebo jinak)?
Ad potrubka - co si na dané izolované potrubí vytvořit vlastní styl např. kolem trubek pouze udělat plochy (v rozměrech izolace)?

A nebo teď budu myslet nahlas - místo potrubí vytvořit potrubní styl "izolace" a místo tvorby nové trubky "jen sdílet" nebo importovat již hotový náčrt a ten obalit?

Obdobnou zkušenost nemám, jen jsem několik let dělal v potrubce... (bez izolací))

Jinak je to co jste popisoval též varianta (asi záleží, na konkrétním kusu)
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor, PDSU 2016
Stav: Offline
Bodů: 132
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.kvě.2017 v 09:28
Zdravím a děkuji za reakci.

Máte pravdu při izolování potrubí, to není problém, vytvořit styl izolace pro dané DN včetně do OC publikovaných modelů kolen a T kusů jako izolace.
(Potrubí je samozřejmě inventorem generováno.)

- Můj dotaz jde ale trochu jinam, vybrat část technologie zhuštěné do menšího prostoru jedné místnosti, udělat z ní ipt, včetně několika strojních částí a toto celé "obalit".
Čili, zda inventor zvládá udělat ekvidistantní povrch / součást jako obal/izolaci části této technologie jako celku. (Skládá se z objemnových součástí, chladiče, nádoby a potrubní propoje.)

(V tuto chvíli nejde až tak o funkčnost, ale o prezentační bonus zákazníkovi.)

Dík
Jan Binder
Zpět nahoru
Cheff Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 19.led.2006
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2)
Stav: Offline
Bodů: 866
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Cheff Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.kvě.2017 v 09:38
- obávám se, že to neprojde (bez oklikávání hromady ploch na odsazení). Zvětšení přes měřítko odvozené komponenty taky nic.
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor, PDSU 2016
Stav: Offline
Bodů: 132
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.kvě.2017 v 09:42
Až na něco přijdu, dám vědět -
Jan Binder
Zpět nahoru
Jiri.Dostal Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
INV 2014, MCAD 2014, Vault 2014 Pro
Stav: Offline
Bodů: 404
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiri.Dostal Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.kvě.2017 v 13:17

Třeba by to šlo tak, že se vytvoří odvozenina 1:1 (příp. se zjednoduší/upraví podle potřeby) z něj se vytvoří další odvozenina zvětšená pomocí měřítka. A nakonec tyto dně odvozeniny od sebe odečíst. Vnikla by obálka "zvětšeniny".

Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor, PDSU 2016
Stav: Offline
Bodů: 132
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.kvě.2017 v 14:04
Tato varianta bohužel v úvahu nepřipadá, prostým měřítkem nezůstanou zachovány pozice připojovacích portů zařízení - rozestoupí se.
Musím najít metodu pro nějaký prostorový otisk/odlitek zařízení, extrahovat plochu a pak něco vymyslet.
Jan Binder
Zpět nahoru
Jiri.Dostal Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
INV 2014, MCAD 2014, Vault 2014 Pro
Stav: Offline
Bodů: 404
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiri.Dostal Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.kvě.2017 v 08:24

Co třeba připojovací místa pro "měřítkování" zaslepit a pak po odečtu znovu dodělat ve správné poloze?

Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor, PDSU 2016
Stav: Offline
Bodů: 132
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.kvě.2017 v 08:55
Ano, to je samozřejmě možné. Bohužel ale pro složitější tvar příliš časově nákladné. Uvidíme zda se inventor s nějakou efektivnější metodou potatí.
Jan Binder
Zpět nahoru
Jiri.Dostal Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
INV 2014, MCAD 2014, Vault 2014 Pro
Stav: Offline
Bodů: 404
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiri.Dostal Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.kvě.2017 v 09:46
Na to narážím poměrně často, že někdo chce mít hezkou vizuální stránku, která je zaplacena úsilím naprosto neúměrným skutečnému přínosu LOL
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,265 sekund.