Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 3491 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

rozložení bloku i s textem, SPĚCHÁ

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
PumpkinQueenJack Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 15.kvě.2017
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AutoCADLT
Stav: Offline
Bodů: 8
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PumpkinQueenJack Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: rozložení bloku i s textem, SPĚCHÁ
    Zasláno: 16.kvě.2017 v 08:03
Dobrý den,
Vygenerovala jsem výkres dwg z programu Kanalizace 4 a vložil se jako blok. Příkaz rozložit blok sice rozložil na čáry, ale zmizel mi text... Výkres od správců sítí mi nešel rozložit vůbec. Neví někdo co s tím? 
Na fóru jsem se dočetla, že by mohl pomoci doplněk BURST, ale AutoCAD píše, že tento příkaz nezná, stáhla jsem ho, ale nevím jak ho do AutoCAD LT nahrát. Příkaz appčti mi nefunguje. Pokud by mi někdo poradil budu Vám moc vděčná. 

Upravil PumpkinQueenJack - 16.kvě.2017 v 08:11
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16120
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.kvě.2017 v 08:10
V AutoCADu LT bohužel doplňková aplikace BURST není, ani tam nejde nahrát. Pokud to potřebujete jednorázově, pošlete výkres na Helpdesk, rozložíme ho v plném AutoCADu. Jinak je potřeba použít jiné postupy nebo plný AutoCAD.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
PumpkinQueenJack Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 15.kvě.2017
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AutoCADLT
Stav: Offline
Bodů: 8
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PumpkinQueenJack Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.kvě.2017 v 08:12
Jaké postupy?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16120
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.kvě.2017 v 08:28
Záleží na tom jak se tam ten blok dostal - zda jde jej nevkládat jako blok, kvůli čemu jej rozkládáte, zda jej nepoužít jako externí, zda nestačí hodnoty předem vyextrahovat, atd.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
PumpkinQueenJack Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 15.kvě.2017
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AutoCADLT
Stav: Offline
Bodů: 8
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PumpkinQueenJack Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.kvě.2017 v 08:39
V Programu kanalizace 4 je pouze možnost vygenerovat dwg a pak se to vloží jako blok. Potřebuji výkres rozložit, abych mohla editovat a posouvat text. 
Momentálně čekám na schválení registrace na helpdesku, abych Vám ho mohla poslat na jednorázové rozložení. 
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16120
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.kvě.2017 v 09:02
Rozumím. Nicméně editace obsahu textu atributů i posouvání atributů jde i v režimu bloku.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
PumpkinQueenJack Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 15.kvě.2017
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AutoCADLT
Stav: Offline
Bodů: 8
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PumpkinQueenJack Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.kvě.2017 v 09:03
Když otevřu editor bloku, žádný text tam není, jen čáry.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16120
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.kvě.2017 v 09:20
Takováhle editace a posun vám nefunguje?

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 9/BLOKedit.gif

 
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
PumpkinQueenJack Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 15.kvě.2017
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AutoCADLT
Stav: Offline
Bodů: 8
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PumpkinQueenJack Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.kvě.2017 v 09:51
Nic takového jako editor atributů (zvláště rozšířený) tu nevidím.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16120
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.kvě.2017 v 09:55
To je divné, double-click na atribut bloku (před rozložením) vám nefunguje?
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
PumpkinQueenJack Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 15.kvě.2017
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AutoCADLT
Stav: Offline
Bodů: 8
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PumpkinQueenJack Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.kvě.2017 v 09:59
Zobrazuje se mi tabulka "upravit definici bloku"
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16120
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.kvě.2017 v 10:08
Příkaz _EATTEDIT je v LT myslím už od verze 2010, nemáte ještě starší?
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
PumpkinQueenJack Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 15.kvě.2017
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AutoCADLT
Stav: Offline
Bodů: 8
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PumpkinQueenJack Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.kvě.2017 v 10:17
Zvláštní.
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 78009/HELP.png

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16120
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.kvě.2017 v 10:21
Pravděpodobně to tedy není blok s atributy, resp. s proměnnými atributy. Proto také na něj nejde ten double-click.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,188 sekund.