Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4336 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

PolyLine do Rectangle

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
mikeborecek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 130
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: PolyLine do Rectangle
    Zasláno: 16.kvě.2017 v 16:28
Je možné spojiť Polyline v tvare štvorca/obdĺžnika do Rectangle, aby sa všetky body spojili?
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 5827
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.kvě.2017 v 16:38
Ano, způsobů je vícero, stačí zvolit příkaz pro editaci křivky KEDIT (_PEDIT), jednu z úseček převést na křivku a zbylé části pak připojit. Anebo můžete použít příkaz  PLJOIN (_PLJOIN) z Express Tools.
PepaR
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1111
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.kvě.2017 v 17:47
Příkaz  SPOJ (_JOIN), jednoznačně. Vše ostatní až druhořadě...
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 130
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.kvě.2017 v 19:15
Ano pri viacerých PolyLine to funguje, ale keď mám len jednu, tak ju to neuzavrie - vždy ostane jedno miesto "otvorené" kde sú cez seba 2body (vertexy). Ale potom ma napadlo ich uzavriet pomocou Fillet s polomerom 0mm. A funguje to :)
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 5827
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.kvě.2017 v 19:29
Ano, to jste udělal dobře. Sám taky zkosení nastavené na 0 velmi často používám.

Zkosení a zaoblení převezme vlastnosti a postupně dovytvoříte křivku. 
Příkaz pro spojení udělá totéž, avšak musí na sebe úsečky navazovat.
PLJOIN umí spojit i nenavazující úsečky dle zadané tolerance.
PepaR
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 130
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.kvě.2017 v 19:46
Teraz som vyskúšal PLJOIN - funguje to v pohode, ale aj tak tam vznikol roh ktorý som musel s"spojiť" pomocou FILLET s r=0
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1111
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.kvě.2017 v 20:43
To formální uzavření se nechá udělat i hromadně přes paletu Vlastnosti, předposlední položka.
Nezapomeňte, že fillet nemusíte přenastavovat na R=0, stačí při výběru druhého segmentu přidržet SHIFT. 
A místo fillet se nechá samo použít i chamfer, funguje to stejně.
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 130
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.kvě.2017 v 15:00
Stým SHIFT pri FILLET som nevedel - ďakujem za info.
Ani o možnosti uzatvorenia pri vlastnostiach som nevedel - ďakujem 
:)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8633:VIPPříkaz pro kreslení kružnice ve formě polyline.
Tip 8478:VIPJak převést polyface mesh (např. z 3DPlot) do Inventoru?
Tip 7035:VIPPohodlné psaní textu podél libovolné křivky.
Tip 5694:VIPNevyplněné křivky - možné příčiny.
Tip 4648:VIPJak převést MPolygony na 2D křivky se zachováním objektových dat?
Tip 2061:VIPJak rozložit SPLINE na křivku nebo úsečky?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,219 sekund.