Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4530 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

PolyLine do Rectangle

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
mikeborecek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 93
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: PolyLine do Rectangle
    Zasláno: 16.kvě.2017 v 16:28
Je možné spojiť Polyline v tvare štvorca/obdĺžnika do Rectangle, aby sa všetky body spojili?
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 5820
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.kvě.2017 v 16:38
Ano, způsobů je vícero, stačí zvolit příkaz pro editaci křivky KEDIT (_PEDIT), jednu z úseček převést na křivku a zbylé části pak připojit. Anebo můžete použít příkaz  PLJOIN (_PLJOIN) z Express Tools.
PepaR
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1069
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.kvě.2017 v 17:47
Příkaz  SPOJ (_JOIN), jednoznačně. Vše ostatní až druhořadě...
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 93
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.kvě.2017 v 19:15
Ano pri viacerých PolyLine to funguje, ale keď mám len jednu, tak ju to neuzavrie - vždy ostane jedno miesto "otvorené" kde sú cez seba 2body (vertexy). Ale potom ma napadlo ich uzavriet pomocou Fillet s polomerom 0mm. A funguje to :)
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 5820
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.kvě.2017 v 19:29
Ano, to jste udělal dobře. Sám taky zkosení nastavené na 0 velmi často používám.

Zkosení a zaoblení převezme vlastnosti a postupně dovytvoříte křivku. 
Příkaz pro spojení udělá totéž, avšak musí na sebe úsečky navazovat.
PLJOIN umí spojit i nenavazující úsečky dle zadané tolerance.
PepaR
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 93
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.kvě.2017 v 19:46
Teraz som vyskúšal PLJOIN - funguje to v pohode, ale aj tak tam vznikol roh ktorý som musel s"spojiť" pomocou FILLET s r=0
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1069
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.kvě.2017 v 20:43
To formální uzavření se nechá udělat i hromadně přes paletu Vlastnosti, předposlední položka.
Nezapomeňte, že fillet nemusíte přenastavovat na R=0, stačí při výběru druhého segmentu přidržet SHIFT. 
A místo fillet se nechá samo použít i chamfer, funguje to stejně.
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 93
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.kvě.2017 v 15:00
Stým SHIFT pri FILLET som nevedel - ďakujem za info.
Ani o možnosti uzatvorenia pri vlastnostiach som nevedel - ďakujem 
:)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8633:VIPPříkaz pro kreslení kružnice ve formě polyline.
Tip 8478:VIPJak převést polyface mesh (např. z 3DPlot) do Inventoru?
Tip 7035:VIPPohodlné psaní textu podél libovolné křivky.
Tip 5694:VIPNevyplněné křivky - možné příčiny.
Tip 4648:VIPJak převést MPolygony na 2D křivky se zachováním objektových dat?
Tip 2061:VIPJak rozložit SPLINE na křivku nebo úsečky?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,188 sekund.