Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 3716 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

2 šrafy - spojenie

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
mikeborecek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 93
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: 2 šrafy - spojenie
    Zasláno: 18.kvě.2017 v 13:20
Je možné nejakým spôsobom spojiť 2 šrafy, ktoré sú nastavením rovnaké?

Príklad:
mám objekt v reze, kde mám šrafy a potrebujem ten objekt skopírovať a upraviť, ale potreboval by som nejako spojiť 2 šrafy, ktoré vzniknú kopírovaním.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16210
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.kvě.2017 v 13:45
Ano, lze použít např. utilitu MergeHatch - příkaz MH:


Připojené souborylspMH_MergeHatch.lsp
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1063
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.kvě.2017 v 13:47
Šrafy spojit nelze. 
Jediná možnost je přes hranici - praváým tlačítkem na šrafu(y) dejte obnovit hranici... a pak spojit ty křivky standardními nastroj... ořež, prodluž, příp spoj...

Ok -- pan Michl mě předběhl. Čili standardními nástoji nelze. Jako začátečník byste se měl učit pracovat spíše jen s nimi... abyste si získal nějaké návyky (workflow). Až pak po nejaké době zjistíte že narážíte na jejich limity, pak se může porozhlédnout po různých doplňcích.... lispech.. nebo se je dokonce naučit programovat.


Upravil johny - 18.kvě.2017 v 13:53
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 93
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.kvě.2017 v 14:14
Nejaké tie limity šráf už ovládam, drvivú väčšinu používam asociatívne šrafy. Ale teraz som narazil na tento problém a tak hľadám, čo by mi mohlo urýchliť prácu. Ako funguje tento súborik .lsp?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16210
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.kvě.2017 v 14:22
LSP soubor načtete např. pomocí _APPLOAD a napíšete příkaz MH.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 93
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.kvě.2017 v 14:29
funguje to skvelo! Ďakujem
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2044
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.kvě.2017 v 14:31
Děkuji p. Michlovi, tahle utilitka se bude hodit ...
J. Mantlík

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,157 sekund.