Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4580 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Málo místa na disku c :(

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1237
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Málo místa na disku c :(
    Zasláno: 19.kvě.2017 v 02:26
Dobrý  večer, jde přenastavit nějakým způsobem místo kde se ukládají  dočasné soubory při přepočítávání modelů? mám  složitější  sestavu a při přepočtu parametrů mi zabíra už více jak 30GB na disku C místa nemám:( mam druhý disk kde mám ještě  1TB a na ten bych chtěl ukládat dočasné soubory. Nevíte někdo jak  se dá změnit umístění?kuji< id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">

Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16640
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.kvě.2017 v 06:24
Inventor používá několik typů dočasných souborů ale většina bude asi ukládána v systémovém %TEMP%. Zkuste změnit ten (v proměnných prostředí ve Windows).
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1237
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.kvě.2017 v 08:19
A to  se dělá jak?
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1237
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.kvě.2017 v 08:44
Také by mě zajímalo zda je normální že mi  inventor vytváří dočasné soubory velikosti 50 a více GB při přepočtu dost složitého modelu???
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16640
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.kvě.2017 v 10:45
Postup najdete zde:
 
50GB už je hodně. Kolik cca MB/GB má onen model?
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1237
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.kvě.2017 v 12:47
Model má 50MB ale je to víceobjemový dílec a je tam mraky provázaných polí a asi 150dílců

< id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">

Vyřešil jsem to postupným posouváním konce stromu  tvorby modelu  a vše funguje jak má.
Je ale vidět že chyba není v modelu ale spíš v železe a náročnosti modelu 
 železo mám  ted celkem silné ale budu ještě vylepšovat 
i7-7700HQ 
graf.karta NV GTX1050 Ti
RAM zatím 8GB za měsíc asi doplním na 32GB
Disk SSD

Bude poznat když se zvýší RAM při výpočtech???


Upravil maiklss - 19.kvě.2017 v 12:51
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16640
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.kvě.2017 v 13:58
Větší RAM se projeví určitě. Také záleží na jakém disku je swap file. Přesunutí TEMP na mechanický disk se naopak projeví negativně, ale možné ne o tolik.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1237
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.kvě.2017 v 16:09
Tak  zatím jsem mile překvapen je to o dost rychlejsí. druhý disk není k ničemu jinému využván a asi z toho vytáhne mnohem lepší rychlost.  < id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">

Ještě jednou moc děkuji

EDIT: I když je disk D klasický HDD tak jsem ušetřil  při přepočtech cca 50%času:) což jsme ani nedoufal
< id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">

Upravil maiklss - 20.kvě.2017 v 08:36
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 1376:AutoCAD hlásí při instalaci nedostatek místa na disku i když mám místa dost.
Tip 3561:Nedostatek místa na disku C: při instalaci Revitu.
Tip 10775:VIPProč mi Nastran In-CAD zabírá stále více místa na disku?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry
Tip 3876:Výšky podlaží v Project Navigatoru jsou 10x nebo 100x větší.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,328 sekund.