Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4018 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Nezobrazuje se typ čáry

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Sláňa Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 15.led.2012
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Autocad 2018
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Sláňa Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Nezobrazuje se typ čáry
    Zasláno: 30.kvě.2017 v 13:17
Dobrý den, prosím o radu. V Autocadu (model i výkresový prostor) se mi nevykresluje správně typ čáry. 
Mám typ čáry pro podzemní vedení vodovodu (šipka s vlnovkou), která se vykresluje pouze jako čárkovaná čára. Měřítko čáry nepomáhá. Dříve normálně fungovalo.

Děkuji za odpověď. Sláňa  
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16320
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.kvě.2017 v 13:21
Nehlásí AutoCAD nějaké chyby při otvírání? Možná chybí použitý soubor tvarů.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Sláňa Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 15.led.2012
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Autocad 2018
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Sláňa Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.kvě.2017 v 13:27
chce přiřadit cestu k souboru tvarů CANKON.shx, který mám uložený v PC a načtuho...
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16320
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.kvě.2017 v 14:09
Pokud se na něj AutoCAD ptá, tak ho nenačte - asi není v prohledávané cestě.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Sláňa Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 15.led.2012
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Autocad 2018
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Sláňa Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.kvě.2017 v 14:15
CADKON.SHX v prohledávané cestě je...ověřil jsem to přes průzkumník windows. Dělám to již tímto způsobem dlouho a vždy to fungovalo. Nedokážu si to vysvětlit 

Děkuji že se mi věnujete. S pozdravem Sláňa
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16320
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.kvě.2017 v 14:43
Průzkumník není úplně směrodatný - najde jej funkce (findfile)? Tedy příkaz:
 
(findfile "cadkon.shx")
 
?
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Sláňa Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 15.led.2012
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Autocad 2018
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Sláňa Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.kvě.2017 v 15:07
Bohužel :-( stále nefunguje.....zkusil jsem si SHX soubor nakopírovat z flash disku na plochu a načíst ho odtud a nic. 
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16320
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.kvě.2017 v 16:31
Ani flash disk ani plocha Windows pravděpodobně nejsou ve vyhledávací cestě AutoCADu. Co hlásí ten (findfile)?
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Sláňa Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 15.led.2012
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Autocad 2018
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Sláňa Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.kvě.2017 v 08:05
Dobrý den, proklikal jsem se na disku adresáři, kde je instalován cad a našel jsem složku, kde jsou instalovány ostatní soubory SHX a tam jsem soubor cadkon.shx nakopíroval. Problém vyřešen.
PS: příkaz findfile"candkon.shx" mi hlásí jako neznámý. 

Ještě jednou děkuji za pomoc. S pozdravem Sláňa
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16320
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.kvě.2017 v 16:06
Kdybyste na to ještě narazil, tak "(findfile...", nikoliv "findfile". Opravdu to tedy zřejmě nebylo uvedeno v cestě AutoCADu.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 1226:Proč 3D křivka nezobrazuje přiřazený typ čáry?
Tip 11566:VIPVyhněte se konfliktům jmen u souborů fontů a symbolů (SHX)
Tip 11382:Šrafy v AutoCADu 2015 (a vyšších) mi nezobrazují typy čar.
Tip 2571:Proč se mi nezobrazuje vrstevnice přerušovanou čarou?
Tip 4536:VIPNedokumentovaný kód zarovnání typu přerušované čáry.
Tip 5329:VIPJak rozložit komplexní typy čar?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,406 sekund.