Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 3683 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Názvy kót ve výkrese

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
issin Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 64
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Názvy kót ve výkrese
    Zasláno: 02.čer.2017 v 10:35
Dobrý den
Potřeboval bych poradit jak dostat uživatelské názvy kót do kót výkresu.
Příklad:
Mám tabulkou řízený iPrvek nebo iSoučást a chtěl bych udělat "katalogový list" nebo "návod vložení". K tomu potřebuji výkresový pohled kde jako hodnota kóty je její název. Tento název bude v záhlaví sloupce tabulky (jak udělat tabulku vím).
Vím, že je možné to dělat u každé kóty ručně, ale je to pomalé. Raději bych byl kdyby bylo možné automatizovat, ideálně vybrat více kót a spustit makro (iLogic neovládám).
Za rady předem děkuji.
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 796
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.čer.2017 v 12:24
Tohle jde udělat automaticky pouze v případě, že kóty na výkrese vzniknou přes "obnovit kóty" (nebo jak se to jmenuje).
Jinak neexistuje způsob, jak najít vazbu mezi kótou modelu a jejím názvem a kótou na výkrese.
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 64
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.čer.2017 v 23:05
To by u většiny kót nebyl problém. Jak na to?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16320
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.čer.2017 v 00:06
Postup a iLogic pravidlo najdete v příbuzném tipu z pátečního poledne.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 64
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.čer.2017 v 00:53
Díky za radu.
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 64
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.čer.2017 v 07:47
A bylo by možné vypnout zobrazení aktuální hodnoty parametru?
Prostě aby u kótovací čáry byl pouze název parametru (rozměr A, B, C, ...tak jak jsou definovány v modelu). Hodnoty jednotlivých parametrů budou v přiložené tabulce.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16320
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.čer.2017 v 08:20
To je snadné - texty kót nebudete sčítat s původním textem, ale jen je nahradíte novým obsahem. V řádku za "try" bude za "=" rovnou to oFeatureDimension....
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 11458:VIPJak do výkresových kót doplnit názvy parametrů z modelu Inventoru?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,344 sekund.