Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 6236 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Renderování animace v inventoru - pomoc

 Odpovědět Odpovědět Stránka  12> archiv
Autor
jendys115 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 26.srp.2013
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
Autocad 2011, Inventror 2013
Stav: Offline
Bodů: 55
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jendys115 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Renderování animace v inventoru - pomoc
    Zasláno: 04.čer.2017 v 18:34
Dobrý den,
mám takový dotaz. Ke své bakalářské práci jsem si zvolil jednoúčelový stroj a už mám vše hotovo. Stroj se ale nepodařilo zhotovit a tak do své obhajoby přidám alespoň animaci. Už mám hotové všechny animace pohybů, kamer, útlumů, ale nemám dostatečně výkonný počítač pro renderování. Animaci už renderuji 6 hodin a 33 minut a mám hotovo 97 snímků z 1141.

Chtěl bych udělat video s 30 snímky za sekundu a 25 iteraci na snímek. Proto bych se chtěl zeptat, jestli je zde někdo z Brna a okolí s dostatečně výkoným PC a jestli by bylo možné se zastavit a nechat to u někoho nasimulovat.

Používám program Inventor 2018 a označení mého procesoru je intel core I5-3350P. Přidávám taky obrázek, aby byla představa o jaký stroj se jedná.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 51170/STROJ.jpg


Zpět nahoru
jendys115 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 26.srp.2013
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
Autocad 2011, Inventror 2013
Stav: Offline
Bodů: 55
Řešení Řešení
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jendys115 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.čer.2017 v 10:36
Dobrý den,
Kdyby někdo řešil stejný problém jako já, tak zde přikládám postup jak danou situaci vyřešit:
- nastavit animaci všech potřebných částí
- v aplikaci "časová okna animace" nastavit potřebný krok ( já použit 1/30s)
- následně animaci spustit a nahrát například pomocí "Camtasia studio"
- Zde video zrychlit aby výsledný čas odpovídal času animace (v mém případě 3800x)
- následně video exportovat do formátu .avi, nebo .mp4 (potřeba nastavit 100% kvalitu při exportu)
- Hotovo, video sice nemá nejlepší grafiku, ale funkčnost je z toho zřejmá (přikládám video, kdyby někoho zajímalo jak to bude vypadat....)
Zpět nahoru
Vondruš Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 16.říj.2015
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Inventor,Solidworks
Stav: Offline
Bodů: 45
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vondruš Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.čer.2017 v 19:01
Takovýhle model by se měl počítat o dost rychleji. Nemáte nastavené zbytečně velké rozlišení nebo kvalitu? Nešlo by použít cloud render Autodesku, třeba panorama, nebo 3ds max?
Zpět nahoru
jendys115 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 26.srp.2013
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
Autocad 2011, Inventror 2013
Stav: Offline
Bodů: 55
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jendys115 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.čer.2017 v 19:49
Nikdy před tím jsem animaci nepotřeboval, takže když mi doporučíte program který mi danou animaci vyrenderuje rychleji, jistě to ocením.
Zpět nahoru
jendys115 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 26.srp.2013
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
Autocad 2011, Inventror 2013
Stav: Offline
Bodů: 55
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jendys115 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.čer.2017 v 20:15
Po osmi hodinách jsem ukončil animaci a vypadá to otřesně. Takže pokud mi poradíte program kde to bude fungovat líp, bude to super.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16462
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.čer.2017 v 20:15
Zkuste 3ds Max 2018 - přímo načte sestavu Inventoru a pro studenty je rovněž zdarma. Cloud render by asi také pomohl ale znamenal by asi větší úpravy zdroj.modelu.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
jendys115 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 26.srp.2013
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
Autocad 2011, Inventror 2013
Stav: Offline
Bodů: 55
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jendys115 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.čer.2017 v 20:16
Děkuji, hned to vyzkouším
Zpět nahoru
jendys115 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 26.srp.2013
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
Autocad 2011, Inventror 2013
Stav: Offline
Bodů: 55
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jendys115 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.čer.2017 v 16:13
Dobrý den, 3ds Max se mi moc neosvědčil, práce v něm mi nepřišla o moc rychlejší a jelikož mě tlačí čas, tak nemám ani chuť si v tomto programu nějak hrát a znovu například animovat pohyby pneumatických válců.., proto to budu muset vyřešit jinak.
Zpět nahoru
jendys115 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 26.srp.2013
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
Autocad 2011, Inventror 2013
Stav: Offline
Bodů: 55
Řešení Řešení
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jendys115 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.čer.2017 v 10:36
Dobrý den,
Kdyby někdo řešil stejný problém jako já, tak zde přikládám postup jak danou situaci vyřešit:
- nastavit animaci všech potřebných částí
- v aplikaci "časová okna animace" nastavit potřebný krok ( já použit 1/30s)
- následně animaci spustit a nahrát například pomocí "Camtasia studio"
- Zde video zrychlit aby výsledný čas odpovídal času animace (v mém případě 3800x)
- následně video exportovat do formátu .avi, nebo .mp4 (potřeba nastavit 100% kvalitu při exportu)
- Hotovo, video sice nemá nejlepší grafiku, ale funkčnost je z toho zřejmá (přikládám video, kdyby někoho zajímalo jak to bude vypadat....)
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16462
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.čer.2017 v 11:22
Video je pěkné, ale můžu se zeptat jaká je výhoda toho zpětného odchytávání animace Camtasií oproti přímému uložení AVI nebo MP4 souboru?
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
jendys115 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 26.srp.2013
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
Autocad 2011, Inventror 2013
Stav: Offline
Bodů: 55
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jendys115 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.čer.2017 v 13:18
Co máte na mysli přímým uložením AVI, nebo MP4 souboru ?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16462
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.čer.2017 v 14:35
Video přeci můžete ukládat rovnou v Inventoru (v dialogu Rendrování animace), není potřeba Camtasie.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
jendys115 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 26.srp.2013
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
Autocad 2011, Inventror 2013
Stav: Offline
Bodů: 55
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jendys115 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.čer.2017 v 14:46
No :D, tak to je škoda že jsem zjistil až teď. V tom případě je tato téma zbytečná a může se uzavřít.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16462
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.čer.2017 v 15:08
Aha. Z původního dotazu jsem vyrozuměl, že video už počítáte, jen je to pomalé. Jinak video lze vytvářet i bez renderingu (ten opravdu může být pomalejší než tato přímá cesta):
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
jendys115 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 26.srp.2013
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
Autocad 2011, Inventror 2013
Stav: Offline
Bodů: 55
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jendys115 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.čer.2017 v 19:06
Ještě bych měl jeden dotaz. zkusil jsem i export videa přímo z Inventoru (viz váš odkaz), ale video má velikost asi 1,4 Mb a kvalita je velice špatná, horší než přes screen monitoru. Proto se chci zeptat jestli se dá ještě nějak ovlivnit výstupní kvalita. Zkusil jsem to 2x exportovat s 25 a 40 snímky za sekundu a přiložím jsem i video, protože, jak již jsem zmínil, kvalita je příšerná.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16462
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.čer.2017 v 20:00
Máte tam nějaký strašně moc omezený datový tok - nastavuje se v posledním dialogu při ukládání videa.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
jendys115 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 26.srp.2013
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
Autocad 2011, Inventror 2013
Stav: Offline
Bodů: 55
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jendys115 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.čer.2017 v 20:13
Máte na mysli tady tu "šířku pásma sítě" ?


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 51170/dsdsds.jpg

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16462
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.čer.2017 v 21:03
Ano, pro takto velké rozlišení dejte hodně velkou, možná tak 8Mb.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
jendys115 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 26.srp.2013
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
Autocad 2011, Inventror 2013
Stav: Offline
Bodů: 55
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jendys115 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.čer.2017 v 22:36
Je možné že mi jde povolit maximálně 1500 kb/s ? Už je to lepší, ale pořád to má mouchy.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 1282:Jak vytvořit v Inventoru AVI animaci s rozumnou velikostí souboru?
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 8631:Mluvící iLogic pravidlo pro kontrolu materiálu součásti Inventoru (výchozí materiál).


 Odpovědět Odpovědět Stránka  12> archiv

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,391 sekund.