Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 3720 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

AutoCAD LT 2018, import pdf, špatné písmo

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Petr75 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2018, Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 154
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: AutoCAD LT 2018, import pdf, špatné písmo
    Zasláno: 08.čer.2017 v 11:15
Mám nově nainstalovaný AutoCAD LT 2018 včetně aktualizací.
Při importu pdf do AutoCADu jsou u truetypových písem, kde se vyskytuje diakritika, jen čtverečky.
Na řádcích, kde není diakritika, je text v pořádku. Viz. obrázek. U špatného textu, je původní font Arial. Je na to nějaká oprava?

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 2271/PDF-dwg.png


Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16320
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.čer.2017 v 11:40
Je to určitě tímtéž stylem? Můžete poslat (třeba i jen část) ono PDF?
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Petr75 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2018, Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 154
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.čer.2017 v 14:04
Problém je u více pdf, které jsem vytvářel dříve v AutoCAD Civil 2013. S nově vytvořenými pdf problém asi není. PDF jsem zatím nepotřeboval převést jen zatím jsem zkoušel novu funkci. Zde je jiné postižené pdf.

Připojené souborypdfuploads/2271/Situace-TS-2016-03-02.pdf


Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16320
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.čer.2017 v 14:55
Nevím co je v PDF špatně (zřejmě interní kódování textů - nejde ani prosté kopírování textu z PDF Readeru třeba do Notepadu), ale pouhé přeuložení v Acrobatu jej "opraví" a rozpoznávání v AutoCADu pak funguje.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
vbehun Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad R10 >>> Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 1088
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vbehun Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.čer.2017 v 18:22
Původně odeslal(a) Petr75 Petr75 napsal(a):

Problém je u více pdf, které jsem vytvářel dříve v AutoCAD Civil 2013. S nově vytvořenými pdf problém asi není. PDF jsem zatím nepotřeboval převést jen zatím jsem zkoušel novu funkci. Zde je jiné postižené pdf.

Připojené souborypdfuploads/2271/Situace-TS-2016-03-02.pdf


Výše uvedené postižené "Situace-TS-2016-03-02.pdf" se jeví v Adobe Acrobat Readeru DC, verze 17.009.20044.25828 zcela bez chyb v diakritice (tedy kromě pravopisné chybky ve slově UZEMĚNÍ) - viz obrázek:

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 81/Situace-TS-2016-03-02.png



Zřejmě skutečně bude chyba v kódování vložených fontů:

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 81/Situace-TS-2016-03-02-encoding.png


Nevím, zda je to obecný závěr, ale v odkazu zde se píše:
... if you want to do anything other than English, you MUST use Identity-H and embed the font.
---edit---
Také je pravda, že z ukázkového PDF nelze všechny texty kopírovat - jenom některé řádky.
Ostatní se po vložení do poznámkového bloku jeví nečitelné.
Není možné použít běžný Arial, nikoliv ArialMT nebo ArialMT odinstalovat a nechat pouze Arial?



Upravil vbehun - 08.čer.2017 v 18:35
=^..^=
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10513:PDF publikované z AutoCADu 2016/17 mají kolem textů obdélníčky.
Tip 8122:VIPBezplatný konvertor PDF souborů na AutoCAD entity (DWG,DXF).
Tip 10181:Jak z DWG vytvořit PDF soubor bez AutoCADu?
Tip 11496:Mohu v Inventoru 2017 načítat součásti a sestavy SolidWorks 2017?
Tip 11225:AutoCAD nerozpozná text z vektorů v PDF.
Tip 7315:Texty publikované do PDF souboru se nezobrazují správně česky.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 2,438 sekund.