Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 2900 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

procházení hladin

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
mogocz Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.dub.2017
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCADLT2018
Stav: Offline
Bodů: 15
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mogocz Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: procházení hladin
    Zasláno: 09.čer.2017 v 09:59
Dobrý den,
je možné nějak nastavit, aby se při procházení hladin zobrazovaly označením nadřazené hladiny (např. Defpoints) i bloky, jejichž objekty jsou vytvořeny v hladině jiné (např. LED), ale jako blok vloženy do té nadřazené Defpoints (označené v procházení hladin)?
děkuji
Zpět nahoru
mogocz Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.dub.2017
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCADLT2018
Stav: Offline
Bodů: 15
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mogocz Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.čer.2017 v 10:00
Původně odeslal(a) mogocz mogocz napsal(a):

Dobrý den,
je možné nějak nastavit, aby se při procházení hladin zobrazovaly označením nadřazené hladiny (např. Defpoints) i bloky, jejichž objekty jsou vytvořeny v hladině jiné (např. LED), ale jako blok vloženy do té nadřazené Defpoints (označené v procházení hladin)?
děkuji


jedná se o Autocad LT 2018
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16270
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.čer.2017 v 10:56
V AutoCADu LT asi ne (pokud rozumím požadavku), nicméně do Defpoints určitě žádné bloky nevkládejte.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
mogocz Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.dub.2017
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCADLT2018
Stav: Offline
Bodů: 15
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mogocz Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.čer.2017 v 11:19
Děkuji za odpověď,
právěže nechci, ale občas se mi na výkese něco nevytiskne a je to právě tím, že to mám v defpoints (nevím proč, úmyslně tam nic nedávám právě). Chtěl jsem to před tiskem odhalit procházením hladin, ale tam se mi to neukáže.. teď jsem to zkusil zamrznutím hladiny defpoints a smazáním všeho --> když tam něco zůstane, tak je to v té hladině a už to nějak doladím... je to krkolomný, ale nic jinýho mě zatím nenapadlo

Zpět nahoru
mogocz Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.dub.2017
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCADLT2018
Stav: Offline
Bodů: 15
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mogocz Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.čer.2017 v 11:20
Původně odeslal(a) mogocz mogocz napsal(a):

Děkuji za odpověď,
právěže nechci, ale občas se mi na výkese něco nevytiskne a je to právě tím, že to mám v defpoints (nevím proč, úmyslně tam nic nedávám právě). Chtěl jsem to před tiskem odhalit procházením hladin, ale tam se mi to neukáže.. teď jsem to zkusil zamrznutím hladiny defpoints a smazáním všeho --> když tam něco zůstane, tak je to v té hladině a už to nějak doladím... je to krkolomný, ale nic jinýho mě zatím nenapadlo



uzamčením...
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1065
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.čer.2017 v 11:24
Tak použijte RVYBER (_QSELECT).
Vyberte všechny objekty v hladině DefPoints a budete mít všechny vybrané se zobrazenými uzly... dost názorné na to co sledujete.
Zpět nahoru
mogocz Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.dub.2017
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCADLT2018
Stav: Offline
Bodů: 15
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mogocz Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.čer.2017 v 11:34
Původně odeslal(a) johny johny napsal(a):

Tak použijte RVYBER (_QSELECT).
Vyberte všechny objekty v hladině DefPoints a budete mít všechny vybrané se zobrazenými uzly... dost názorné na to co sledujete.


Moc děkuji,
to je v podstatě přesně to, co jsem hledal.
Přeji krásný den
Zpět nahoru
mogocz Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.dub.2017
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCADLT2018
Stav: Offline
Bodů: 15
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mogocz Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.čer.2017 v 11:36
Původně odeslal(a) mogocz mogocz napsal(a):

Původně odeslal(a) johny johny napsal(a):

Tak použijte RVYBER (_QSELECT).
Vyberte všechny objekty v hladině DefPoints a budete mít všechny vybrané se zobrazenými uzly... dost názorné na to co sledujete.


Moc děkuji,
to je v podstatě přesně to, co jsem hledal.
Přeji krásný den


v kombinaci s izolací vybraných ojektů úplně přesně Smile
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16270
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.čer.2017 v 12:32
Můžete také zkusit následující makro (v CUI nadefinovat nový příkaz a přiřadit mu ikonu nebo zkratku):
 
 
^C^C_CLAYER;DEFPOINTS;_-LAYER;_Fr;*;;_CHPROP;_All;;_Lay;0;;_LAYERP;_LAYERP;
 
Přesune vše z Defpoints do hladiny 0. Můžeme ho přidat i do LT Extension.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
mogocz Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.dub.2017
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCADLT2018
Stav: Offline
Bodů: 15
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mogocz Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.čer.2017 v 13:44
to by bylo skvěle použitelné, ale já mám právě v defpoints různé pomocné konstrukční a jiné prvky, které nechci tisknout, taže je nemůžu přesunout do žádné tisknutelné hladiny
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16270
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.čer.2017 v 13:47
Pro zamezení tisku slouží u hladin vlastnost "Vykreslit". V Defpoints nemají co dělat.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
mogocz Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.dub.2017
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCADLT2018
Stav: Offline
Bodů: 15
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mogocz Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.čer.2017 v 14:25
původně jsem to tak dělal, ale pak mi bylo řečeno, že to mám házet do defpointsu, že je zbytečný tvořit další hladinu, když tam jedna, co se netiskne automaticky, už je.. je v tom nějaký problém??
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16270
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.čer.2017 v 17:06
Ano, bývá v tom někdy problém. Není to dobrá rada. Viz např.:
http://www.cadforum.cz/cadforum/proc-nepouzivat-hladinu-defpoints-pro-kresleni-pomocne-geometrie-tip11468
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
mogocz Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.dub.2017
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCADLT2018
Stav: Offline
Bodů: 15
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mogocz Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.čer.2017 v 06:58
Původně odeslal(a) Vladimír Michl Vladimír Michl napsal(a):

Ano, bývá v tom někdy problém. Není to dobrá rada. Viz např.:
http://www.cadforum.cz/cadforum/proc-nepouzivat-hladinu-defpoints-pro-kresleni-pomocne-geometrie-tip11468


Dobrý den, bohužel se na odkaz nemohu dostat, píše mi to: "Váš přístup k tomuto tipu je zřejmě omezen. Pro zaslání odpovědi prosím kontaktujte helpdesk support@cadstudio.cz. Jako VIP zákazník firmy CAD Studio (Xanadu+Dagis) můžete získat plný přístup k tipům."
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 3822:VIPPodstatné zrychlení zobrazení velké složky v příkazu Otevřít/Uložit a procházení složek.
Tip 3963:Správce vlastností hladin se ve verzi 2005 zobrazuje pomaleji.
Tip 6726:Zelený křížek v režimu 3DOrbit.
Tip 2417:Hlášení "je aktivní jiný příkaz" při procházení souborů v okně Dnes.
Tip 7295:Cyklické procházení při výběru objektů v AutoCADu 2011/2012...
Tip 5045:VIPDialog příkazu Správce hladin nefunguje - skončí na Fatal Error.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,453 sekund.