Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 5099 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Reset nastavení tiskárny po migraci

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Jiri.Moucka Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 14.čer.2013
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2017
Stav: Offline
Bodů: 13
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiri.Moucka Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Reset nastavení tiskárny po migraci
    Zasláno: 16.čer.2017 v 13:17
Dobrý den.
Mám jeden problém. Při tisku používám velké množství nejrůznějších formátů papírů a více tiskáren - celkem 76 pc3 souborů.
Po migraci z AutoCAD LT 2017 na 2018 Mám opět problém s uloženými pc3 soubory (přestože jsem je již i fyzicky zkopíroval ze složky 2017 do složky 2018).
Jde o to, že při výběru pc3 mi automaticky nabízí výchozí hodnotu (u plotteru je to A2 na stojato, u PDF creatoru je to letter) bez ohledu na to, jaký rozměr byl původně nastaven v pc3 - ať již nestandardní - např. 6x2xA4 - nebo standardní - např. A0.
Skutečně při výběru pc3 pro A0 nechci tisknout na plotteru na A2 nebo do PDF na letter.
Skutečně nemám ani čas ani náladu na to znovu každý jednotlivý soubor nastavovat.

Jak toto lze normálně vyřešit?
Děkuji za odpověď.
< id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Online
Bodů: 16322
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.čer.2017 v 13:57
PC3 soubory jsou závislé na konkrétním driveru a operačním systému, takže jejich migrace mezi verzemi může být komplikovanější. Pokud se tyto parametry nezměnily, měly by fungovat (kopírování není nutné). Je nutné používat ten PDF Creator?
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Jiri.Moucka Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 14.čer.2013
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2017
Stav: Offline
Bodů: 13
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiri.Moucka Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.čer.2017 v 14:08
V systému jsem nic neměnil, ani jsem nic nedělal s driverem tiskárny. V nastavení tiskárny vidím všechny nadefinované formáty. Bohužel při volbě pc3 mi nabízí výchozí volbu - konkrétně u plotteru A2 nastojato.< id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">
Takto to bohužel bylo ihned po migraci - bez kopírování. Kopírování byla jen snaha problém vyřešit - neúspěšně.

Co se týče PDF creatoru, pak s ním nemám nejmenší problém a bez tisku do PDF se neobejdu.
Vím, že AutoCAD má svůj driver pro tisk do PDF, nicméně já vytvářím PDF i z dokumentů Office, takže bych stejně musel mít nainstalován nějaký jiný software.

To ale neřeší můj problém. V 2017 jsou formáty správně nastaveny, v 2018 ne.
Zpět nahoru
Machacek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2018LT + subscription
Stav: Offline
Bodů: 574
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Machacek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.čer.2017 v 14:12
Taky mi po přechodu z LT2017 na LT2018 začal u tisku CAD dělat problémy. Máme nastavený uživatelský formát Custom1 (609x1600mm) ... a CAD si nahodile tento formát mění na Oversize Custom 1... zatím jsem s tím nic nedokázal udělat ...
A někdy se mi stane, že při >Publikuj< mi to do PDF vyexportuje výkresy zmenšené na polovinu oproti nastavení v rozvržení ...
Jiří Macháček

AutoCAD LT 2018
Zpět nahoru
Vondruš Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 16.říj.2015
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Inventor,Solidworks
Stav: Offline
Bodů: 41
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vondruš Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.čer.2017 v 16:40
Podle mých zkušeností vadí i změna verze v názvu tiskárny nebo soubory formátů. Vždycky ale pomohlo dělat vše přes interní PDF nebo si PC3 vytvořit znovu.
Zpět nahoru
Jiri.Moucka Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 14.čer.2013
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2017
Stav: Offline
Bodů: 13
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiri.Moucka Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.čer.2017 v 09:02
Na hovadiny nemám čas.< id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">
Příští rok už podporu platit nebudu a dál budu používat verzi 2017, kde to mám nastavené a funkční.
Zpět nahoru
Panoch Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 08.pro.2011
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
AutoCAD
Stav: Offline
Bodů: 43
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Panoch Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.čer.2017 v 10:21
Já jsem měl s PDF Creatorem problémy už v minulých verzích. Raději používám vnitřní DWG to PDF, je to jednodušší. V Officu máte taky možnost rovnou ukládat PDF ne?
Zpět nahoru
Jiri.Moucka Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 14.čer.2013
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2017
Stav: Offline
Bodů: 13
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiri.Moucka Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.čer.2017 v 10:35
Já s PDF Creatorem naopak problémy nikdy neměl.< id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">
Navíc zmiňovaný problém se týká nastavení všech tiskáren, které používám, konkrétně pěti, a to při použití přednastavených parametrů - tedy ne přímo tisk na tiskárnu ale tisk s pomocí PC3 souboru.
Zpět nahoru
Panoch Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 08.pro.2011
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
AutoCAD
Stav: Offline
Bodů: 43
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Panoch Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.čer.2017 v 10:43
Mně v něm právě blblo nastavení zvětšených formátů. Ve vnitřním PDF driveru to funguje.
Zpět nahoru
Jiri.Moucka Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 14.čer.2013
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2017
Stav: Offline
Bodů: 13
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiri.Moucka Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.čer.2017 v 10:47
Pokud vyberu přímo PDF Creator a nastavím si přímo v něm větší formát, pak to funguje bez problému.< id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">
Pouze pokud vyberu PC3 s již přednastaveným formátem, výchozí hodnota je místo tohoto přednastaveného implicitní - tedy ta, co je nastavena jako výchozí přímo v nastavení tiskárny. Tedy PC3 v podstatě naprosto neplní svoji funkci. Navíc se to týká i fyzických tiskáren.
A nebudu za desítky tisíc kupovat novou tiskárnu jen proto, že PC3 pro tu, kterou mám, nejsou schopny správně fungovat.
Zpět nahoru
Panoch Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 08.pro.2011
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
AutoCAD
Stav: Offline
Bodů: 43
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Panoch Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.čer.2017 v 11:24
Jesli vám to blbne i na fyzických tiskárnách tak bude problém jinde. Kupovat tiskárnu je ale asi blbost, ne? Soubor PC3 si děláte vy, tak si udělejte nový PC3 pro tu tiskárnu co máte.
Zpět nahoru
Jiri.Moucka Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 14.čer.2013
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2017
Stav: Offline
Bodů: 13
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiri.Moucka Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.čer.2017 v 11:30
A to je právě to.
Problém je v AutoCADu LT 2018.
Pro každou tiskárnu používám x různých formátů a pro každý musí být samostatný PC3 s nastavením.
Takže bych musel předělávat nebo vytvářet všechny znovu. A to je právě to, co nechci.
Prostě chci, aby tyto soubory zůstaly nastaveny přesně tak, jak jsou pro v. 2017 bez toho, abych se s tím musel každý rok babrat znovu.
< id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">
Zpět nahoru
zdrk Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 03.kvě.2007
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015
Stav: Offline
Bodů: 1712
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace zdrk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.čer.2017 v 13:41
Používám PDF reDirect. Vše tisknu na A0 a posléze oříznu prográmkem http://www.noliturbare.com/pdf-tools/pdf-cropper.
Ořízne dle zadaného formátu - rámečku výkresu. Nevýhoda - slučuje případně hladiny v PDF výkresech.
Zpět nahoru
Jiri.Moucka Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 14.čer.2013
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2017
Stav: Offline
Bodů: 13
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiri.Moucka Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.čer.2017 v 14:21
A ořízne mi ten prográmek i skutečně vytištěný výkres na papíru?< id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">
Těžko.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Online
Bodů: 16322
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.čer.2017 v 17:30
Ještě mě napadlo - jak jste prováděl tu migraci nastavení z předchozí verze? Tou automatickou migrační utilitou? Byly zaškrtnuté "Soubory vykreslení"? A pokud ručně, překopíroval jste si kromě .PC3 souborů i soubory .PMP s uživatelskými rozměry papírů?
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Jiri.Moucka Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 14.čer.2013
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2017
Stav: Offline
Bodů: 13
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiri.Moucka Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.čer.2017 v 07:15
Zkusil jsem obě metody.< id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">
Po spuštění migrace jsem spustil AutoCAD LT 2018 a protože při zkoušce tisku to nenabízelo odpovídající formáty, zkusil jsem ruční kopírování.
Mám samozřejmě zkopírované i PMP soubory, nicméně to jsou je 1kB soubory - pro každou tiskárnu jeden.
Uživatelské rozměry papíru jsou uloženy v registru - konkrétně ve větvi HKEY_CURRENT_USER\Software\Hewlett-Packard\37f32c6a-121f-43c6-bfc5-cc8e2d28d655\HPCustomForms
A rovněž v HKEY_USERS\...
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 3717:Jak provést reset síťové JetDirect karty na DesignJet 500?
Tip 11520:Reset prostředí Fusion 360 - jak vrátit výchozí rozměry dialogů.
Tip 8719:Materiály a vzhledy v Inventoru 2013 - migrace, tipy...
Tip 8825:Nesprávné miniatury barev a materiálů v Inventoru 2013.
Tip 6939:VIPPřenos nastavení AutoCADu na jiné PC či uživatele (přes USB, LAN...)
Tip 10362:Výchozí nastavení aplikace AutoCAD - reset uživatelského prostředí.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,438 sekund.