Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4029 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

iSoučást problém

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Artesis Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.úno.2010
Lokalita: Czech Republic
Používám:
inventor2008
Stav: Offline
Bodů: 21
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Artesis Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: iSoučást problém
    Zasláno: 19.čer.2017 v 15:04
Dobrý den,
 
  měl bych následující dotaz: Z dřívějška jsem dostal k dispozici na předělání určité díly, které jsou vytvoření jakožto iSoučást, potřeboval bych zrušit tzv. matku a díly převést z isoučástí na součásti (tj. aby měli v kartě model veškeré funkce jakobych součást klasicky modeloval). Problém je, že ve verzi Inventoru 2012 mi stačilo dané tabulky závislosti odmazat a díl se rovnou převedel, fungovalo přesně tak jak potřebuji. Nyní ve verzi 2017 ale při odmazání starých členů Inventor spadne (ať už jsou vydané z Vaultu či nikoliv). Pokud si vytvořím nové členy (nebo jak jsem zjistil, odhlásím se od vaultu a staré členy znovu vygeneruji protože s těmu starými inventor prostě jinak spadne) a poté tabulku odmažu, tak se závislost sice přeruší ale objeví se navíc přerušený řetěz a historie modelování se ve stromě zkrátka neobjeví. Co s tím?
 
Děkuji předem za rady.
Zpět nahoru
Radek001 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 10.dub.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017 / Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 421
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Radek001 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.čer.2017 v 15:48
Zkusil jste díly uložit / změnit pod jiným názvem než je původní soubor iSoučásti?
Radek Štěpánek
OTIS, mechanical engineer
Zpět nahoru
Jan Videcký Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 12.lis.2010
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 51
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Videcký Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.čer.2017 v 21:14
Dobrý den,
ano, to Vám ani tak nemůže fungovat. V nových verzích je isoučást vytvářena metodou odvozené součásti a tudíž se naprosto odlišně změnilo chování. Daným postupem již tohoto výsledku nedocílíte.
Jediný způsob je, že budete mít "matku" otevřenou. Dle tabulky nastavíte daný rozměr a odmažete tabulku isoučásti.
Je potřeba si tzv. "matku - zdrojovou isoučást" uložit s konkrétním názvem dopředu přesně podle počtů které potřebujete. A vždy provést aktivaci daného rozměru a poté smazat tabulku.
Co se týče pádů, je dobré zkontrolovat grafický ovladač. Tam bych hledal pravděpodobnou příčinu.
Můžete zaslat i soubor na kterém Inventor padá a otestujem jej na našem PC, jestli je to Inventorem nebo PC stanicí či samotným dílem.

S pozdravem
Videcký Jan

Ing. Jan Videcký, konzultant
CAD Studio a.s.
Autodesk Platinum Partner – CAD/GIS řešení
www.cadstudio.cz   www.cadforum.cz   blog.cadstudio.cz



Zpět nahoru
Artesis Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.úno.2010
Lokalita: Czech Republic
Používám:
inventor2008
Stav: Offline
Bodů: 21
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Artesis Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.čer.2017 v 08:29
Takže vzásadě pokud mám členy použity v dalších sestavách, tak si vytvořím podle počtu členů stejný počet matek pod stejným názvem jako jsou členy. A ty pak může například v rámci vaultu hromadně nahradit. Případně to dělám tak, že si členy (díly) vydám, smažu z lokálu a matku přeuložím pod názvem členu a poté zařadím do vaultu. Tím se neutrhne závislost kde všude byl člen použit a i geometricky je to stejné, takže se neutrhnou ani vazby. Super děkuji za radu, to by mohlo jít. Pokud odmažu tabulku v matce tak Inventor nepadá, tudíž jediná otázka zní jak se to bude chovat tam, kde díl (matka) vstupuje do vyšší úrovně - sestavy (rovněž matky). Pokud to nebude padat ani tam tak bych to snad dokázal vyřešit celé. Každopádně ještě jednou díky.
Zpět nahoru
Radek001 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 10.dub.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017 / Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 421
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Radek001 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.čer.2017 v 09:08
Pokud budou mít nové součásti (členy) stejný postup modelování (strom) jako ty původní (matky) měly by zůstat zachovány i vazby a další návaznosti v sestavách. Výše popsaný postup by to měl splňovat. Raději to ale předem vyzkoušejte, nemám ověřeno.
Radek Štěpánek
OTIS, mechanical engineer
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 4460:Parametrické potlačení prvků v iSoučásti.
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 10168:iSoučásti a iSestavy (iPart + iAssembly) - koncepce
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,266 sekund.