Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 3522 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

NB pro doma/do prace

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD / ACA 2010/14/16
Stav: Offline
Bodů: 675
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: NB pro doma/do prace
    Zasláno: 20.čer.2017 v 09:24
dobrý den,
Potrebuji NB na doma, ale aby si mel trosku poradit i s AutoCADem (ACA) a Revitem (zadne velke modely)...  uvazuji o Lenovo V510-15IKB... Chtel bych se zeptat ohledn pripadne zkusenosti s grafikou:
1. Model 80WQ00CHCK ma v sobe Intel HD Graphics 620 (ale Win 10 Pro)
2. Model 80WQ01SUCK vlasni AMD Radeon R5 M430 (ma ale naopak Win 10 Home - coz bych ale uz nejak ozelel - hlavne RDP...)

Link na porovnani u jednoho z iObchodu  je prosim tady.

Vim ze oboje je asi bida, na vic ale nemam :)... Co byste mi prosim doporucovali (nebo nedoporucovali)?

Samozrejmne by se mi hodil i jiny typ na NB obdobnych parametru... (15,6', FullHD (IPS), 8GB RAM, i7 Kaby, SSD + HDD, grafika???)

Diky moc

JASponza

JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
Vondruš Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 16.říj.2015
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Inventor,Solidworks
Stav: Offline
Bodů: 41
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vondruš Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.čer.2017 v 10:25
Obě ty karty jsou dost slabota. Výkonově na tom budou zhruba stejně. Podívejte se třeba i na HP:
nebo na nějaké levnější značky.
Zpět nahoru
vbehun Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad R10 >>> Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 1088
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vbehun Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.čer.2017 v 10:47
Záleží na tom, do jaké míry se chápe "trošku poradit i s AutoCADem".
Autocad běží i na necertifikovaných grafických kartách, nové verze však přistupují k HW grafice poněkud jinak a u necertifikovaných karet se vypíná HW akcelerace.
=^..^=
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD / ACA 2010/14/16
Stav: Offline
Bodů: 675
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.čer.2017 v 13:21
Původně odeslal(a) vbehun vbehun napsal(a):

Záleží na tom, do jaké míry se chápe "trošku poradit i s AutoCADem".
Jj, ano, já vím... těžko se to definuje... Nečekám ale z toho žádné zázraky... doteď (9 let) jsem fungoval s NB s podřadnou grafikou... s CADem nebyl problém (při správném používání). Revit obdobně... pro ladění šablon -> OK. 
Spíš mně zajímalo, jestli někdo neumí přímo říct např., berte tu Radeonku proto a proto..., nebo obraceně... 
Jinak si asi poradím... budu očekávat nejhorší a můžu být jen příjemně překvapen :-).. A votomtoje!

Každopádně, děkují za názory!
JASponza
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
vbehun Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad R10 >>> Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 1088
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vbehun Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.čer.2017 v 14:14
Benchmarky NB grafických karet jsou zde:
Intel HD Graphics 620
AMD Radeon R5 M430
AMD má papírově vyšší výkon, což asi poznáte jenom u her. Zas to bude znamenat vyšší spotřebu.
Osobní názor: Vůbec bych se nebál a šel do interní grafiky (Intel HD Graphics 620).
=^..^=
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD / ACA 2010/14/16
Stav: Offline
Bodů: 675
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.čer.2017 v 14:23
Výborně... velice Vám děkuji... za odkazy i za osobní názor...
A je to přesně, jaxem is myslel... hry nehraji a nižší spotřeba je vítaná!
Zdravím
JAS
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2017, Revit ->2017
Stav: Offline
Bodů: 2955
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.čer.2017 v 15:19
Zdravím, už x let běžím na HP Probook 650 (asi G1) s:

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 74/HP650.JPG





Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 74/HP650_2.JPG



a naprosto v pohodě. Ze zkušenosti je dost jedno, jaká je tam grafika (na naše modely to stačí), to rozšíření RAM je podstatné.

Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD / ACA 2010/14/16
Stav: Offline
Bodů: 675
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.čer.2017 v 08:44
Ano díky... to je přesně to, co chci slyšet!
děkuji
JAS
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
zdrk Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 03.kvě.2007
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015
Stav: Offline
Bodů: 1712
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace zdrk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.čer.2017 v 11:09
Jedu na stejném, skoro i stejně starém dost často mračna bodů.
Celkem to jde.
Většinu věcí na integrované kartě, složitější přepínám. Při té drhé dost točí a řve větrák. Vyšší nároky na výkon.
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD / ACA 2010/14/16
Stav: Offline
Bodů: 675
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.čvc.2017 v 09:06
DD,
tak jsem nakonec poridil 80WQ00CHCK a vic nez spokojenost...
Grafika, pro moje účely, vyborna - az necekane...
A vubec.. cele je to nejake moc rychle... na mne... Pak mam min casu na kuř-pauzu :(...

Jeste jednou diky vsem
JAS
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1184
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.čvc.2017 v 10:21
Slušný stroj, já  šel teď do https://www.czc.cz/dell-inspiron-15-gaming-7567-cerna_5/205172/produkt< id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">

sice dražš ale na pár let mám klid:)
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 1753:Jak uložit výkres z AutoCADu Mechanical do předchozí verze programu?
Tip 5138:VIPVypůjčená síťová licence mi nefunguje off-line (na odpojeném PC).
Tip 4219:Lze v Revitu uložit centrální soubor projekčního týmu jako soubor lokální?
Tip 4153:Práce doma se soubory z Vault nebo iProject.
Tip 2493:Nejde vybrat vložený rastrový obrázek, takže jej nemohu přesunout.
Tip 7871:Přenastavení výchozího pohledu krychle ViewCube.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,344 sekund.